obiad weselny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam, nie wiem co zrobić. obiad weselny czy przyjecie weselne do 22 czy wesele. Ja bym chciała z tańcami wesele, ale obiad też mógłby być tylko (ale bardziej wesele wole) a mój tylko obiad. On nie lubi takich imprez. Gości by bylo od 30 do 40 osób. Mieliście też taki dylemat?
a drugie pytanie: w zaproszeniu jak mieliście obiad weselny to pisaliście ze zapraszacie na obiad weselny? goście mniej do koperty wsadzali bo szli tylko na obiad? ja tak pytam,żeby głupio nie było, że idą na obiad i daja sporo kasy, głupio bym się czuła albo pretensje że sie wykosztowali a dali sporo kasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obiad weselny

My też mieliśmy dylemat i w końcu robimy obiad tylko dla rodziców, a w zamian lecimy sobie w wypasioną podróż poślubną :) Ale w Malinowym Ogrodzie na Osowej organizują przyjęcia z kolacją i tańcami do północy, naprawdę ciekawa opcja, mogę podesłać menu na maila jeśli chcesz ;) Mają też przepiękny namiot w ogrodzie, na 40 osób z tańcami w sam raz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie żałujesz że wesela nie miałaś. Jak na czyimś weselu jesteś nie masz żalu że nia mialas takiej imprezy

my tez nie robilismy wesela. tylko obiad weselny. co prawda bylo nas znacznie mniej, bo jakies 14 osob. ale nie zaluje. w zamian za to kupilismy takie obraczki, o jakich marzylismy.
tyle, ze u nas to bylo tak, ze ani ja ani maz nie chcielismy wesela. troche po tych imprezach chodzilismy i zawsze znalazla sie ciocia x albo wujek y, ktorzy nie byli zadowoleni. wszystkim nie dogodzisz. zrobcie tak, jak Wam wygodnie a nie jak sie komu podoba, czy wypada.
nie zalujemy, ze nie mielismy wesela. wszystkie, na ktorych bywamy sa takie same- jedynie ludzie sie zmieniaja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze nie żałuję, bo ślub dopiero przed nami ;) Ale nie lubię takich imprez i sama wizja spędzenia kilku godzin na takim "rodzinnym spędzie" przyprawia mnie o ciarki... Wybraliśmy podróż, na którą później pewnie już nie będziemy mogli sobie pozwolić ze względu na kredyt mieszkaniowy, dzieci itp. Nie chodzimy na wesela, bo w rodzinie nikt jakoś ślubu brać nie chce, więc i okazji do żałowania/zazdroszczenia nie ma :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My będziemy mieli wielkie wesele z poprawinami na ok. 80 osób, które będzie Nas kosztowało 50tys zł, odkładamy na nie dwa lata... Z jednej strony chciałabym już być po...bo ze względów finansowych został jeszcze rok, ale chyba jednak będziemy później żałować, że nie mieliśmy hucznej imprezy....tylko zwykły obiad...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja koleżanka miała wesele na 30osób w Brzeźnie do 4w nocy chyba :)

Jak chcesz mogę podpytać i dać namiary.

oki napisz, może ktoś jeszcze coś napisze

My najpierw też planowaliśmy tylko obiad, ale w końcu wesele ma się tylko raz... Sama nie znoszę takich spędów ludności a z rodziną to nie widziałam się po 10 lat;) z własnej woli;).
Zrobiliśmy wesele tylko ze względu na rodziców którzy chcieli się spotkać z rodziną. Wydaliśmy ok 25 tyś na 70 osób, z czego po otwarciu kopert wyszliśmy nawet 5 tyś na plus;) akurat na podróż poślubną;)
A wesele to był bardziej dancing, bez zabaw, oczepin itp weselnych bajerów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hop hop

Jaagnes wydaliście 25 tys na 70 osób??? Jak to zrobiłaś???? :P
Ja mam 38 osób i wychodzi 19 tys :-/

Lampka jakoś tak wyszło;)

17 tyś kosztowało nas wesele w Zamku w Rzucewie z menu, alkoholem, ciastami, napojami i dekoracjami.
2 tyś foto + 2 tyś orkiestra + 0,5 tyś kościół + ubiór- 1,5 tyś + obrączki 1,5 tyś + 0,5 tyś fryzjer, makijaż itp;))))

Auto mieliśmy swoje;)

A może dodam dla ścisłości że wesele mieliśmy w tym roku;)

Ja miałam też taki dylemat. Wybrałam wesele na 38 osób. (z tańcami itp.)
Jeśli masz wypruwać sobie flaki, brać kredyty itp. to zostań przy obiedzie. osobiście nie rozumiem jeśli para bierze kredyty na wesele, ale oczywiście kto co lubi..... Nie wyobrażam sobie żeby spłacać kredyt który wzięłam na wesele. Co innego jeśli pomoc się ma od rodziców to tez druga sprawa

My wyprawiamy wesele dla najbliższych przyjaciół i rodziców. Wesele za 3 msc. myslę, że będzie świetna zabawa. a z pieniążków od gości weselnych polecimy na podróż poślubna :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1