obrączki TYTANOWE

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń

Pragniemy zakupic tytanowo - złote obrączki, czy wiecie, gdzie je moge dostac (poza Krukiem), który zawyża ceny!! Jak nie znajde nic w Trójmieście to zamówię z Tych, ale wolałabym to zrobić na miejscu.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obrączki TYTANOWE

U Hadrysia sa tytanowe ( odnośnik do jego strony znajdziesz na stronce WENCA)

Cześć, podsyłam stronkę z interesującymi Ciebie obrączkami
http://www.wec.com.pl/category.php/1,22/Tytanowe.html
Sklep sprawdzony, mam z niego pierścionek zaręczynowy

Tak widziałam tą stronke, ale to nadal sa droższe niż u producenta, Pana Hadrysia. Już z nim rozmawiałm o obrączkach i faktycznie sie na nie zdecyduję, bo wychodzi na to, że dzięki temu będą one najtańsze.

To suuuuper!!!!! A który model chcielibyście ??
Aha, jeśli możesz to zapytaj Pana Hadrysia czy swoje obraczki wykonuje tez w złocie ( moja znajoma chciałaby włąsnie jego wzór ale w złocie)

My wybierzemy model 13th z żółtym złotem bez brylantu.

Patrzę patrze i nie wiem które to sa z nr 13 ???? :(
ale powiem ci że własnie zauważylam że pan hadrys ma baaardo podobne do moich własnych których wzór sama sobie wymysliłam z białego złota i matowane, tylko w moich cyrkonie sa osadzone ukoście - to te
image

Zreszta, której byś nie wybrała od Pana Hadrysia , kazda będzie piękna i w dobrym guście bo On ma po prostu cudowne obraczki :)

Ja szukam obraczek platynowych i znalazlam je na tej stronie ktora podala Dori. Czy wiecie czy pan Hadrys tez je ma?

Gdzie jest sklep lub pracownia Pana Hadrysia?

niestety w Tychach, ale zamówienia można składąć mailowo, lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić sięjak miezryc szerokie obrączki. Ma on bardzo miły io przyjaznuy personel, zreszta Hadrys sam jest przesympatycznym człowiekiem, spróbuje Wam pokazac zdjęcie z moim wymarzonymi obrączkami. WZÓR 13th.jak wkleic obrazek??

http://www.adamh.com.pl/

jak klikniesz na stronce z obraczkami powiększenie obrazka to później kliknij prawym przyciskiem myszy w obrazek i w jego własciwości Z własciwości obrazka zaznacz i skopiuj adres tego obrazka zaczynający się od http:/..... lub www..... i potem wpisz ten adres pomiędzy tylko między literkami w tych nawiasach bez spacji I gotowe :) jesli się jednak nie uda to podeslij do mnie na poczte a ja zamieszczę

My również jesteśmy wielbicielami Adama H. :).
Jego biżuteria jest nietypowa i niepowtarzalna. Podoba mi się też, że używa do swych projektów tytanu - jest on lekki, lecz twardy i trwały oraz neutralny dla organizmu człowieka.

Ja wbrałam carre z szafirem, Marcin jeszcze się zastanawia, ale namawiam Go na rosyjską ruletkę - wiem, że dla niektórych może być ona za bardzo ekstrawagancka, jak na obrączkę ślubną, jednak chciałabym, abym ja, jak również i Marcin zawsze z dumą nosili swoje obrączki i żeby nigdy nam się nie znudziły. Poza tym Adam Hadryś, tak jak już ktoś wcześniej wspominał, jest przesympatycznym Mężczyzną i można u niego zamówić nawet indywidualne projekty.

Pozdrawiam,

Ania

image

My mamy od P. Adama obrączki matowe - "beczkę" z białym złotem. Są szerokie - 9 mm, ale nie noszą się źle. Poza tym po wyprawie w góry trochę sie porysowały i "wybłyszczały" :-) Jednak dzięki czarodziejskiej sciereczce obrączki wróciły do stanu pierwotnego i są jak prosto spod ręki P. Adama. :-)

Te obrączki powyżej, to oczywiście 13th :-) specjalnie dla majls

Wielkie Dzięki Ptysia, jesteś wielka!!!! Dokładnie ta ze żółtym złotem bez brylantu, czyba nie moge się już doczkać!!! mają szerokośc 7 mm i nie wiem, jak sie będzie je nosiło, ale podoba mi się, a jak je czyścić???

Witaj. Pan Adam dołącza do obrączek, mały kawałek czegoś tam i ta "ściereczka" powoduje, że obrączki znowu matowieją. Nie wiem na jakiej zasadzie (mam swoją teorię na ten temat, ale może całkiem nieprawdziwą, wię nie piszę :-)) Jedno jest pewne - ściereczka działa :-)

A Ty tez zamawiałaś u Hadrysia przez internet? Jęsli tak to jak to wyglądało?

Ukochany zamawiał. Wysłał maila z zapytaniem o obrączki, zmian jakie można dokonać w modelu i podaniem namiarów. Pan Adam oddzwonił i "chłopaki" wyjaśnili sobie kwestie techniczne. Największy problem był z rozmiarem. Obrącza nasza jest 9 mm, to z założenia powinna być o 1 nr szersza. Okazuje się, że palec serdeczny prawej i lewej ręki, to właściwe różne rozmiary. Ja zazwyczaj nosiłam pierścionki nr 13, zaręczynowy mam 14 i czasem lekko mi się buja. Aktualnie jestem szczupła, ale kiedyś mogę przytyć, więc zamówiłam 15. Obrączka jest na tyle szeroka, że nie spada i nawet się nie obraca. A u Marcina ciągle wychodził inny rozmiar od 23 do 25. Zależało od pogody. Zamówił 24 i skończyło się, że i tak nosi ją na palcu serdecznym.
Po określeniu i wysłaniu romiarów (trzeba pamiętać, że zmiana rozmiaru przez jubilera nie jest możliwa) obrączki się robiły. Bez żadnych zadatków, bo Pan Adam mówi, że biżuterię robi dla przyjaciół. Zamówiliśy też grawerkę. Opłata za obrączki + grawerka+ ubezpieczenie przesyłki - płatne przy odbiorze. Dobrze zapakowane, piękne, oryginalne, niepowtarzalne... :-)
PS. Moja mama śmiała się, że to "takie śrubki" ;-)

właśnie z rozmiarem miałam najwiekszy problem, zaręczynowy mam 19 (niestety palce mam po tacie, czyli niezbyt długie i pulchne - żadne smukłe, długie), przymierzałam obrączki 6 mm o rozmiarze 22 i był luźny, więc 21 będzie ok. Natmoiast mój narczeczony ma bardzo gruba kość w palcach, i jednocześnie gośc grube paluchy, przymierzał z cieńszych 28-29 (bo 30 o szerokości 6mm nie moglismy znaleźć), więc dla niego zamówiliśmy 30. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, jak rozmawiałam z Hadrysiem to powiedział, że gdyby coś było nie tak, to będzie nam pomagał, nie zostawi nas z problemem. Więc wierze, że obrączki będą nam pasowały. ile kosztuje ubezpieczenie? Nasze obrączki sa po 500 zł +grawer 2 złote za znak +?, Ile czekaliście na zamówienie?

Obrączki zamawialismy 2 m-ce przed ślubem, więc chyba P. Adam miał dużo czasu na początku, by je zrobić, a potem zrobiło się go mało... :-) Teraz się z tego śmieję, ale obrączki przyszły w środę, 3 dni przed ślubem :-))) Myślę, że to wyjatkowo awaryjnie. A ubezpieczenie przesyłki to koszt około 50-80 zł, zależy od wartości przesyłki, zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej.

Witam,
jestem szczęśliwą posiadaczką obrączek tytanowych kupionych na ... allegro. Sprzedający nazywa się Gevara i generalnie go polecam. Przesyłka nadeszła bardzo szybko. Tylko obrączki mnie troszkę rozczarowały ponieważ są ze srebrem (model k 1/2), które się rysuje. Mimo to bardzo mi się podobają. Są bardzo oryginalne i wzbudzały zainteresowanie pani w USC. Chcieliśmy kupić inne na ślub kościelny, ale chyba je sobie zostawimy.
Pozdrawiam
PS. jest jeszcze jakaś pracownia obrączek tytanowych w Słupsku. Chyba Skarabeusz czy jakoś tak.

w Słupsku jest Skarabeusz, ale ceny ma też wyższe niż u Hadrysia. Myslałam, żeby tam jechać, ale wolę jednka Hadrysia. O nim słyszałam same pochlebstwa, nie wciska byle czego, wiem jakie złoto wstawia wiem jak robi. i ceny nie sa wysokie.

No właśnie - zawsze jest ciężko dopasować rozmiar "na całe życie", ale u Adama możliwe też są "połówki", u mnie różnica między prawą a lewą ręką jest właśnie taka połóweczka, choć to też zależy od dnia. W końcu zdecydowałam się na 11,5. Jestem ciekawa, co to za cud ta ściereczka :>
Pozdrawiam,