odprawy

Witam czy już ktoś otrzmał odprawe z bomi Piła nie otrzynała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odprawy

odprawy odprawy a co ze skróconym czasem czy za to też zapłaci fundusz pytał ktoś to jest ważne!!!!!!!!!!!

Paranoja jeszcze im maja zlodzieja dac pieniadze zeby tydzien sobie potrzymali...zenada

To dobrze,że odpisali.Możesz mi podać adres ich poczty elektronicznej,będę bardzo wdzięczny dzięki.

Oto moja odpowiedż z Funduszu.....
W odpowiedzi na Pani zapytanie otrzymane drogą elektroniczną w dniu 29.08.2012 r. informuję, iż Marszałek Województwa Pomorskiego realizujący od 1 stycznia 2012 r. zadania wynikające z ustawy z dnia 13 lipca 2006r. o ochronie roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy (Dz. U. z 2006 r., Nr 158, poz. 1121 z póż. zm.) przy pomocy Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku, wypłaca świadczenia pracownicze na podstawie wykazu zbiorczego zgłoszonego w trybie art. 15 ust. 1 w/w ustawy przez pracodawcę, syndyka, likwidatora lub inną osobę sprawującą zarząd majątkiem pracodawcy w terminie 1 miesiąca od daty wystąpienia niewypłacalności pracodawcy, na podstawie wykazu uzupełniającego zgłoszonego w trybie art. 15 ust. 2 w/w ustawy niezwłocznie po ustaniu stosunku pracy osób uprawnionych lub na podstawie wniosku indywidualnego zgłoszonego w trybie art. 16 w/w ustawy przez uprawnioną osobę (tj. np. byłego pracownika) nie wcześniej niż po upływie 1-go miesiąca i 2 tygodni od dnia wystąpienia niewypłacalności pracodawcy.

W dniu 13.09.2012 r. Pani pracodawca BOMI S.A. złożył do Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku wykaz uzupełniający niezaspokojonych roszczeń pracowniczych dla 150 pracowników zwolnionych w dniu 25.08.2012 r., na którym została Pani ujęta w poz. 56 z tytułu nie wypłaconej odprawy.

Po rozpatrzeniu wykazu Wojewódzki Urząd Pracy w Gdańsku przekaże środki na wypłatę odpraw Pani pracodawcy, który będzie miał obowiązek wypłaty państwu świadczeń w ciągu 7 dni.

Dalej czekam ale konkret mam.......

tak łatwo powiedzieć nie denerwować się :( wiem kasa będzie tylko do końca jeszcze tyle czasu :( a czas powoli leci jak ma się pusty portfelik .....

Dziś dzwoniłem do funduszu i ja dostałem informacje,że do końca miesiąca wpłynie kasa dla tych osób,którzy zakończyli współprace z Bomi 31.08,ja tak zakończyłem.Reszta ma mieć wcześniej a kiedy dokładnie to nie wiem.Pani z funduszu powiedziała żeby sprawdzać konto i się nie denerwować,łatwo powiedzieć nie.

a dzwoniliście do funduszu dzisiaj? bo kasy nie ma.........

To zależy kto kiedy zakończył prace,ja zakończyłem z nimi współprace 31.08 i Pani z funduszu powiedziała mi,że z tej daty najpózniej pieniążki będą do końca miesiąca.

ALE WSZYSCY BYLI PRACOWNICY BEZ ZNACZENIA JAKI MIELI OKRES WYPOWIEDZENIA ?CZY TYLKO WYBRANI ?

Pani z funduszu mówi, że dziś powinnyśmy mieć przelewy !!!

a konkretnie nie powiedziała ci kiedy co ?ja wiem my wszyscy czekamy ,ale kurcze jak tu żyć ..........

W funduszu powiedzieli,że do końca pazdziernika mają być pieniążki,mam nadzieję,że nie kłamała Pani,ja też czekam na kaskę i też jestem z Olsztyna.

czy ktoś dostał odprawę??ja czekam jak na jakiś cud.Olsztyn.

niestety tak jak ty jestem zawiedziona :(cóż ja na to poradzę czuję się oszukana .

miki chyba tym razem nie spełni się przepowiednia.Cały czas pusto

Ja jestem z Olsztyna i cały czas czekam na pieniążki,31.08 zakończyłem z nimi współprace.

czy dostajecie odprawy kurcze coś to wszystko długo trwa ????

fundusz-tel. 583209109 tam Ci Zuza wszystko powiedzą zadzwoń ,i sprawdzaj konto chyba nie ściemniają .Chyba ,ze mają w tym jakiś cel w co wątpię myślę że firmie zaczęło zależeć na tym aby nam wypłacić kasę a nie chodzić po sądach !!!!

skad
wiesz ze ci co maja wypowiedzenia z dniem 25.08! maja dostac odprawy juz od tego tygodnia!

Ok.Dzięki bardzo.