Czy ktoś może wie kiedy można spodziewać się kasy na koncie za odprawy z wypowiedzeniem po 30.11?
00
Re: odprawy z wypowiedzeniem po 30.11
~monika
(12 lat temu)
o to samo chciałam się wczoraj też na forum zapytać,czyli nie jestem jedyna która czeka na odprawe :(
00
~była pracownica
(12 lat temu)
W zeszłym tygodniu byłam na Fikakowie.Panie powiedziały,że wszystko zależy kiedy fundusz im przeleje.Jest szansa że do końca stycznia się wyrobią,a jeśli nie to pewnie pierwsza połowa lutego.
00
~PK
(12 lat temu)
ale jak po 30 listopada to który sklep i gdzie ????? a co z odprawami pracowników Klifu i Alfy ????
00
~była pracownica
(12 lat temu)
Ja mam wypowiedzenie z datą 30.11,ale ja na wychowawczym byłam,wczesniej na Fikakowie pracowałam.
00
~PK
(12 lat temu)
no więc właśnie z datą 30 .11 a więc nie po :) i w takim razie na wypłatę odprawy bomi ma 2 miesiące więc do końca stycznia :) no chyba że nas oszukali każąc podpisać rozwiązanie umowy za porozumieniem stron :(
00
~monika
(12 lat temu)
na rozwiązaniu umowy jest napisane że dostane 2 miesięczną odprawę pewnie wszyscy mają tak napisane.
00
pytanie odnosnie zwalniania
~ju
(11 lat temu)
czy rejestrujac sie w UP nalezy sie bezrobocie po porozumieniu stron tak jak oni deklaruja zwalniajac? I niech mi ktos powie jakie odszkodowanie nam sie nalezy i ile -ja pracowalam tam 6 lat?
00
~pracownik
(12 lat temu)
fundusz przelał pieniądze 15.01 na konto bomi.
Bomi wypłaci odprawy najpózniej do 23.01.
dotyczy to pracowników zwolnionych w połowie listopada z KLIF Gdynia.
Wiem to bo dowiadywałam się w Funduszu świadzczeń
00
~PK
(12 lat temu)
oby miejmy nadzieję :) klif ma inne wypowiedzenia niż alfa pracownicy alfy musieli podpisać porozumienie stron :( będziemy czekać do końca stycznia już nie daleko
00
~niutka
(12 lat temu)
Dzisiaj dostałam odp. z funduszu drogą elektroniczną. Otóż wykaz z listą osób z alfy wpłynął do funduszu 27 grudnia, więc pod koniec stycznia prześlą kasę do bomi a Ci z kolei mają 7 dni na wypłatę.
00
~PK
(12 lat temu)
a ja myślałam że mają 2 misiące na wypłatę i basta i liczyłam na tą kasę jeszcze w styczniu :(
00
~niutka
(12 lat temu)
może tak będzie, nigdy nic nie wiadomo. zadzwoń do funduszu, może podadzą Ci jakieś nowe informacje, numer do funduszu 583209110
00
~PK
(12 lat temu)
Dzięki pewnie zadzwonię :)
00
dostałam odprawę
~była pracownica
(12 lat temu)
Dziś mi wpłynęła na konto,wypowiedzenie miałam 30.11
00
Re: dostałam odprawę
~niutka
(12 lat temu)
A pracowałaś w klifie czy alfie? Bo klif podobno miał dostać wcześniej
00
~była pracownica
(12 lat temu)
Pracowałam na fikakowie,ale byłam na wychowawczym ostatnie 2 lata.
00
~monika
(12 lat temu)
do mnie tez dzisiaj odprawa wplyneła.Pracowalam na fikakowie i tez bylam teraz 2 lata na wychowawczym
00
~dzaga
(12 lat temu)
Ciekawe kiedy alfa dostanie..
00
~niutka
(12 lat temu)
Dzwoniłam do funduszu i Pani mi powiedziała, ze fundusz wysłał pieniądze do bomi 23. A bomi ma 7 dni na przelewy. Musimy jeszcze parę dni poczekać, bo nasz były pracodawca spieszyć się nie będzie, znając życie :-/