odradzam

Temat dostępny też na forum: Psiaki i inne Futrzaki
W dniu 1 lipca przyprowadzilem do gabinetu mopsika na zabieg usuniecia kamienia z pecherza moczowego, wczesniej wykonywane bylo usg dwa razy, piesek byl osluchiwany, bylo sprawdzane serce, wykonane bylo rtg. Okazalo sie ze mozna przeprowadzic zabieg. Jednak weterynarz przedawkowal znieczulenie i uspil moja kochana mopsiczke nie przystepujac wogole do zabiegu. Po pol godzinie informowali mnie o smierci.Ona miala tylko 3 latka i byla moja radoscia. Przestrzegam przed tym gabinetem. Jesli kochacie swoje zwierzeta nie zostawiajcie ich tam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: odradzam

Witam,

Zarówno ja jak i chirurg obecny przy znieczulaniu Pana pieska dołożył wszelkich starań aby znieczulenie przebiegło prawidłowo. Nie każdą wadę serca da się wykryć osłuchując psa, na badaniu RTG a już napewno nie da się określić wykonując badania krwi. Dlatego piesek dostał skierowanie do poradni kardiologicznej czego Pan nie wykonał. Żaden z lekarzy nie przedawkował leków i wszystko wykonane było zgodnie ze sztuką medycyny weterynaryjnej. Prosiliśmy Pana o wykonanie sekcji zwłok i badań toksykologicznych co wyjaśniłoby sprawę śmierci mopsiczki. Bardzo ubolewamy nad tym co się stało i prosimy o zaprzestanie bezpodstawnych pomówień.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie bylo zadnego skierowania na badanie kardiologiczne, stwierdzila pani ze serce jest w porzadku, bylo tylko skierowanie na rtg, dodatkowo zrobilem jeszcze raz usg, sekcja zwlok wykazala zaniedbanie i niestety nie robil jej pani znajomy..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

według danych z wizyt przed zabiegiem u chirurgia takie skierowanie było. Na sekcje zwłok wciąż czekamy. Sama proponowałam,żeby zrobił ją Pan w referencyjnym zewnętrzym zakładzie i dałam Panu wszystkie namiary więc proszę nie sugerować,że wysłaliśmy Pana do "znajomych".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2