odwożenie gości

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dokąd autokar powinien odwozić gosci pod kosciół w którym był ślub czy kazdego goscia w poblize jego domu? Jak to jest u was rozwiazane??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odwożenie gości

sami wracaja,kto kiedy chce,a nie ze wszyscy musza razem jak na wycieczce.tak to jest u mnie.nocuja po weselu a hotelu(nie wszyscy).po poprawinach niektórzy zostaja(ci z daleka)a co co w trojmiescie sami wracaja.

u mnie tez wszyscy sami wracaja oprócz tych przyjezdnych którzy maja nocleg; ale jak byłam na weselu u kolezanki to autokar odwoził gości na dworzec

dokladnie,
jesli zalatwiasz autokar to na dowóz gosci z kosciola na przyjecie weselne.
Choć ja sie ostatnio spotkałam z tym ze nawet nie bylo zadnego transportu i kazdy musiał sobie sam z kosciola podjechac na przyjecie...

podejrzewam że u mnie się skończy na tym że też każdy sam bedzie musiał dojechac na przyjęcie; w końcu to nie jest mój obowiązek żeby zapewnić dojazd

mamy slub w Redzie a sale w Bolszewie i jak rozmawialismy wstepnie z rodziną, znajomymi to i tak każdy przyjedzie własnym samochodem i albo sami sie odwożą albo mają swój transport powrotny...
wiec mamy problem z glowy!

madzia i bartek w którym kościele w Redzie macie ślub?

witam:) chyba przewaznie jest tak, ze dowoz zapewniony jest z kosciola do miejsca gdzie odbedzie sie wesele. Jesli chodzi o powrot to raczej kazdy w swoim zakresie. Choc w tamtym roku bylam na weselu u znajomych co mieli w Kozim Grodzie i nie bylo tam dojazdu wiec zapewnili autokar dla tych, ktorzy nie mieli samochodu. Autokar zawiozl wszystkich na dworzec w Gdansku.

u nas autokar zabiera wszystkich spod kosciola i zawozi na sale, pozniej przyjezdza o 4 (koniec wesela) i " koncowy przystanek" jest przy moim domu.

u mnie autokar po mszy zabiera gości na sale i ok.4-5 rano będzie gości rozwoził po kilku dzielnicach :) My musimy zapewnić gosciom powrót, gdyż ślub mamy w Gdyni a wesele w Szemudzie. jak sala jest blisko i dobry dojazd na salę to mysle, ze autokar nie jest potrzebny. :)

a na poprawiny też bierzecie???

tak na poprawiny też ale jeden tylko bo na ślub to chyba 2 musimy mieć :)

wiesz co u nas jest okolo 100 gosci , z czego część na pewno bedzie jechala wlasnymi autami. w autokarze 55 miejsc siedzacych no i stojace. jeden powinien wystarczyc.
moja psiapsiola miala 130 osob - praktycznie wszyscy przyjezdni a w autokarze i tak byly miejsca wolne . dowiadywaliscie sie czy ktos bedzie mial wlasny transport?? to moze nie trzeba bedzie brac dwoch??

wiesz co zobaczymy jeszcze jak to bedzie z tymi autokarami, popytamy sie gosci jak bedziemy rozwozić w czerwcu zaproszenia, może masz racje, że 1 starczy :)

u nas też sami wracają
będę jedynie proponowała by skożystali z taksówki,
którą jeździ mój znajomy, dogadam sie z nim jakoś,
żeby nie kroił strasznie moich gości w zamian za kilka dobrych kursów :)

ja też nie zamawiałam autokaru, teraz każdy w swoim zakresie dojeżdża i odjeżdża, więc szkoda kasy wydawać

A ile płacicie za taki autokar co zawozi i odwozi gości z weselea?
Bo ja płace 450 zł i wydaje mi się że to za dużo. Poradźcie

my 500zl ale w 1 strone jest 28 km

marcy - mamy slub w ten sam dzien

inne (lepsze- luksusowe0 autokary-od 1000 zaczynala sie rozmowa

uuu od tysiąca?? o kurcze to może rzezywiście te 450 w dwie strony to nie jest tak dużo? a gdzie masz wesele adri? :)

w Venusie w Łapinie a autokar jedzie z przymorza- oczywiscie kilometry liczone sa dopiero spod kosciola , a ty??

obdzwonilismy okolo 12 firm i tylko i wiekszosc wlasnie 1000 na dzien dobry , niektore 600,800

my w ubiegłym roku za autokar płaciliśmy około 250-300zł dokładnie nie pamiętam(z pod kościoła do sali weselnej było około 20km). to jest pan z Żukowa i ma własny autokar, nie wiem czy ma firmę, ale jeśli jesteście zainteresowane to mogę poszukać telefonu do niego. Autokar jest całkiem przyzwoity, a pan bardzo cierpliwy (umówieni byliśmy na 15 minut po mszy, a życzenia trwały ponad godzinę i stał biedak ponad godzinę).

my 300 zł za 3 godziny

ja robię wesele "Pod Lipami", a więc to Lęgowo gmina Pruszcz. Nie przewiduje tańców do 6 rano, a niestety dopiero wówczas odjeżdża z Lęgowa pierwszy autobus. Chcąc nie chcąc zamówiliśmy więc kurs nocny z Lęgowa do Gd. Oliwy z przystankami na życzenie. Po prostu nie chcialabym aby goście rezygnowali z udzialu w weselu albo narzekali ze podróz powrotna z innej gminy w dzień świąteczny kosztowala ich pol pensji. Za dwa kursy zaplacimy 780 zl, co biorać pod uwagę klasę i bialy kolor autobusu bylo ceną dużo niższą od proponowanych przez inne firmy na tą trasę.
Ale gdybym robila wesele w Gdańsku, to naprawdę nie interesowalby mnie transport gości.

pynia , ja poporosze o namiary
pomaranczka810@wp.pl

ale możesz też tu napisać :)

Pomarańczko pan nazywa się Bach i mam tylko jego numer stacjonarny: (058) 681 97 04
a jeśli się zdecydujecie, to się targuj - nam spuścił około 30zł :)
pozdrawiam

dziekuje :)

My odwozimy gości do dworca GDYNIA GŁÓWNA, a potem do domów muszą dotrzeć taxami na swój koszt.

Pynia, czy mogłabym poprosić namiar na tego cierpliwego kierowcę?

My mamy w Bojanie, 15 km od kościoła w Rumi.
Czyli będzie 30 km do kościoła a z powrotem pewnie z 50km, bo autokar będzie przez gdynie jechał i wysadzał gości po drodze:)

Dominika u mnie zabiera spod kościoła (który zresztą jest ci znany) a odwozić będzie chyba do Gdyni Chyloni albo Głównej.

Na dzien dzisiejszy to tylko jedna para będzi jechała swoim samochodem - co i tak nie jest pewne. Więc chyba autokar odwiezie gosci pod kosciół, a jak ktoś będzie chiał wyjśc szybciej to weżnie taksówke. Chyba tak będzie najlepiej.
Ps do Karoliny 29 - trochę z innej beczki - czy Ty tez byłaś obsługiwana w USC przez taka bardzo "szybką" pania - mysmy spędzili tam co najmniej 40 min - masakra!!!

nie byłam jeszcze w usc, Mariusz dopiero na początku lipca przyjeżdża i wtedy pójdziemy

To polecam uzbroić się w cierpliwość - przyda się :)

my w usc chyba z 20 minut góra. a co do autokarów ja mam zamowiony na 3 godziny za 300 zł,bardzo ładny. z gdanska.

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...