okres a wesele

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej Dziewczyny,

troche glupio brzmi ale pytanie przyziemne: jak najlepiej miec okres w stosunku do wesela? Slyszalam ze np. wlosow nie nalezy farbowac w trakcie okresu... Zastanawialyscie sie moze jak to wszystko zgrac wczasie?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: okres a wesele

Wiesz co smieszna jesteś .Juznie masz chyba co robic i wymyslasz sobie bzdety.

Nie no rozbawiłas mnie do łez.Wisz co jak już będziesz sie farbowała to nie zapomnij żebys zafarboała się na bląd a staniesz sie bardziej wiarygodna

no ladnie - istny ciemnogrod ;-) a wiesz, ze jak masz okres, to nie mozesz ubijac majonezu, bo sie zwazy? :-)))

a ja mysle, ze jednak cos w tym jest, organizm to jedna calosc i wszystkie elementy od siebie zaleza. No ale nie planuje slubu ze wzgledu na termin spodziewanej miesiaczki :) Zwlaszzca ze stres przedslubny moze mne nieco rozregulowac :))) pozdrawiam i zycze wiecej dystansu co do niektorych spraw.

ale dziewczyny powiedzmy sobie szczerze ze jak nam sie niespodziewanie okres rozleguluje i trafi nas w dzien slubu to uwazam to za wielki koszmar i pech
mowie o sytuacji kiedy nie bierzemy tabletek

treele morele robcie sobie jaja z dziewczyny ale to jest fakt naukowy .. nie chodzi tu o zadne zabobony ale naukowym faktem jest to ze podczas okresu farby mniej działaja poniewaz w organizmie wytwarzaja sie odpowiednie substancje ktore sprawiaja ze kolor moze byc mniej intensywny.. obecne farby sa juz tak dobre ze nie robi top wiekszego wlywu ale kiedys w domowych warunkach mozan było zauwazyc roznice

Potwierdzam. Znajoma fryzjerka mówiła mi, że podczas okresu struktura włosa sie zmienia i słabiej łapie kolor przy farbowaniu i na przykład trwała może się rozkręcić i takie tam.
Ale nie bede dopasowywać daty ślubu do miesiączki, tym bardziej że przez stres może sie potoczyc całkiem inaczej :)

matko kochana!dziewczyny wy naprawde w to wierzycie??przeciez to istne glupoty.Nie trzeba byc naukowcem,zeby wiedziec,ze wlos to martwa tkanka wiec w jaki sposob hormony ktore zmieniaja sie w trakcie cyklu miesiaczkowego moga wplywac na ta strukture??jeszcze dodajcie,ze koltun na glowie to rzecz swieta i nie mozna go obcinac bo sie zachoruje i bedziemy w domu!

tak, a jak się udeptuje kapuste do kiszenia w takich bekach jak na filmach, to podczas okresu można tylko czerwoną. Dziewczyno... błagam. A ten kolor włosów, to blond i absolutnie się nie powinnofarbować, ani nawet myć, chyba ze się wcześniej splunie trzy razy przez lewe ramię.

hm, jak dostalam pierwszy okres to włosy z bardzo kręconych zrobiły sie całkowicie proste i lekarz powiedzial ze to od hormonow,ale pewnie byl głupi..jak my wszystkie i na pewno wierzyl w zabobony.

Ja tez slyszalam to od fryzjera... Poza tym gratuluje tym dziewczynom, co w ogole nie wziely tego pod uwage - abstrahujac od fryzjera, cera, noc poslubna z tamponem... a blONd polecam blondynkom, ktore sa tepe z podstaw ortografii... poza tym okres mozna sobie ustawic tabletkami a nie dopasowywac slub do okresu:) Pozdrawiam

Gratulowac nie masz czego. Ja niestety mialam ten problem w dniu wesela mimo ze nie powinnam. Wszystko sie tak rozregulowalo ze szkoda gadac a tabletki w moim przypadku nie wchodzily w gre i to nie z powodow religijnych ale zdrowotnych. wiec jak widzicie nie wszystko jestes,my w stanie zaplanowac i opanowac. NIESTETY.

Masz racje XXXX co poniektóre z nas chyba tego nie rozumieją , pomijając samopoczucie. Ja na przyklad mam straszne problemy w tym czasie z cerą ,wywala mnie na plecach.Komfort żaden biorac pod uwage kolor slubnej sukni a o nocy poślubnej wcale nie wspomne.Rozumiem w pełni twoje obawy ale bądzmy dobrej mysli !