omijac szerokim łukiem
Z przykroscia musze stwierdzić, ze po fuzji Zespołu Szkół Sportowich z Zespołem Szkół Ogolnokształcacych z porzadnej w miare szkoły zrobił sie jakis blizej nieokreślony twór, demoralizacja, nad która ani nauczyciele ani pedagodzy nie panuja a moim zdaniem nawet nie chca sie wysilic i sprobowac zapanowac. Uczniowie pala papierosy podczas przerw w toaletach, przy poczcie, za boiskiem szkolnym, kolo sklepu Grosz i przy fontannie i nie spotyka ich za to zadna kara gdyz nikt ich tam nie kontroluje. Do szkoly moze wejsc kazdy z zewnatrz, nigdy nikt mnie nie zapytał po co i do kogo ide... Uczniowie wychodza ze szkoły bez zadnego problemu..nawet w czasie trwania zajeć. Po zgloszeniu przeze mnie dyskretnie do Pani Pedag ze istnieje podejrzenie ze na terenie szkoły najprawdopodobniej uczniowie posiadaja substancje niedozwolone, nie zostało zrobione dosłownie nic, sprawa została zbagateliowana... Coz sie dziwic dzieciom, ze wagaruja, skoro panuje w szkole ogolne na to przyzwolenie, do tego dzieckaki traktowane sa bez poszanowania godności osobistej, wysmiewane sa i karcone za swoją innosc, nie tylko przez rowniesników, ale rowniez przez nauczycieli. I nikt nie ma odwagi zareagowac gdyz dziecko pozniej za taki czyn obrywa ze zdwojaona siła. Dzieci z zaburzeniami adaptacyjnymi i w trudnej sytuacji rodzinnej traktowane sa jako potencjalni przestepcy, nie maja wsparcia ani u wychowawcow, ani u pedagogow, ani u psychologa szkolnego... Depresje wieku dojrzewania sa bagatelizowane i tylko czekac az stanie sie jakis dramat. Rodzice nie maja pomocy w sprawach wychowawczych, brak komunikacji miedzy wychowacami a pedagogiem... a jedynym narzedziem jaki stosuje ta szkola to odsyłanie spraw do Sadu Rodzinnego i Opiekunczego, bez wczesniejszego rzetelnego zbadania problemu. Nie wspomne o poziomie nauczania, ponizej przecietnej, wieczne zastepstwa,, zwolnienia z lekcji, bo nie ma komu poprowadzic zajec. Jednym słowem gimnazjum nr 15 to jedna wielka pomyłka!!!