Re: operacja tarczycy
wykryto u Ciebie guzek, ale czy robili Ci biopsję? z tego co wiem tylko na tej podstawie stwierdza sie czy guzek jest do leczenia operacyjnego czy tez hormonami mozna sie go pozbyc. Ja mam guzek tarczycy od jakich 6 lat, powolutku sobie rosnie, obecnie ok 12mm i poniewaz rosnie (niewazne ze powoli), zalecono mi biopsję. Gdybym miala kilka guzkow- biopsji sie nie robi,ale jak jest jeden guzek - to juz nie jest tak kolorowo. A wiec mialam biopsje, guzek opisany jako guz pecherzykowaty. Niestety w przypadku takich guzkow, ich zlosliwosc mozna ocenic tylko po wycieciu i rozkrojeniu. :( a wiec konsultuje sie z lekarzami co powinnam zrobic. Profesor, ktory robil mi usg- zalecił konsultację z chirurgiem endokrynologicznym w celu okreslenia dalszych poczynan. Wskazal na Prof. Sworczak z AM - jest to wojewodzki konsultant w sprawie chorob tarczycy i ze jesli Prof. Sworczak stwierdzi, ze mam miec operacje to mam sie bezwzglednie jej poddac. Tylko jeden problem- pan Profesor nie przyjmuje juz nowych osob, pierwsze wolne terminy za 6 miesiecy :(
1
0