opieka nad dzieckiem w domu niani ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Proszę napiszcie mi ile bierze niania za godzinie kiedy opiekuje sie dzieckiem w swoim domu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: opieka nad dzieckiem w domu niani ?

nie sądzę żeby to miało wpływ na stawkę ... Jeżeli to stały "kontrakt" a nie kilkugodzinowa opieka..

miałam 5 zł za dwojke dzieci ale krótko to trwało,sadze ze z 6-7 napewno,stawki poszło mocno w dół

to zależy,te nianie które uważają sie za chodzące mądrości po studiach i licznych fakultetach życzą sobie min. 10/h, są kobiety które po prostu bardzo lubią dzieci i wiedzą o nich więcej niz taka "po studiach" - biorą mniej, generalnie stawka zależy tez od dojazdów,normalne ze jesli trzeba dojechac do dziecka to człowiekowi trzeba więcej zapłacic, u siebie w domu gdzieniegdzie nianie życzą sobie nawet 5zł./h.

no własnie różnie to jest, chodziło mi tak o orientacyjną stawke, bo dzicko może być raz 8 godzin raz 5 w dzień także róznie, dlatego lepiej na godzinówkę policzyc chyba

7 zł to będzie ok moim zdaniem

~Pratchettka ja co prawda oddałam młodego do żłobka, ale wydaje mi się że to gdzie niania pilnuje dziecka ma znaczenie, jeśli u siebie to na pewno w czasie "pracy" ugotuje sobie obiad, posprząta, zrobi zakupy itp zamiast poświęcić się dziecku, jeśli pilnuje u Ciebie to zajmuje się maluchem :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

mi z mojego doswiaczenia wydaje sie ze lepiej umowic sie na stawke godzinowa, ja placilam niania za 8,5 h dziennie 1350 zl, dawala swoj obiad mlodej ale reszte posilkow codziennie jej pakowalam do siaty, jak mloda byla chora to siedzxialoam z nia i tydzien w domu ;/ mila conajmniej raz w tyg dzien wolny... miala swoja 3 dzieci tylko ze starsze no ale mogla mloda zapakowac w wozek i wszystko ogarnac... wszystko zalezy od sytuacji ;/ ja akurat oddawalam cala swoja pensje :(( i to prze rok... no ale dziecko bylo zadowolone to najwazniejsze :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja uwazam ze powinnas poszukac dobrego i w miare mozliwosci nie drogiego żłobka(a sa takie) tam dziecko jest między innymi dziecmi,przez co staje sie bardziej otwarte i komunikatywne,uczy sie wielu rzeczy i jest bezpieczne,mój synek chopdzil do zlobka i wyszlo mu to na dobre,widzialam codziennie usmiechniete pelne energii dziecko.
Zarazi sie od innych dzieci? - z jednej strony to nawet lepiej bo uodparnia sobie w ten sposób organizm.
Nabije sobie guza? - nauczy sie zeby bardziej na siebie uważac i nie wyrosnie ci na oferme.
Jesli chodzi o cene to mysle nawet ze to taniej miesięcznie wychodzi od nianki,trzeba tylko poszukac żłobka tanszego i umowic sie ile godzin w miesiącu bedzie(sa różne pakiety) i nie martwic sie tak bardzo!! w żłobkach są przewaznie kamery,kobiety ktore sie nimi zajmuja są kompetentne,naprawde pomysl o tym:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,

Miałam na myśli, że wiekszy wpływ na pieniązki będze miał fakt czy niania gotuje dziecku czy nie niż miejsce pracy..
Pewnie też łatwiej z taką negocjować stawkę bo zawsze nie traci czasu na dojazdy (a Ty tracisz niestety - chyba, że niania blisko) no i fakt zawsze coś ogarnie w domu.. Ale pewnie musi się liczyć, że jak małe zobaczy w garnku coś fajnego gotującego się to się będzie musiała podzielić :) A jak mama na śniadanko zapakuje cos co danego dnia nie podejdzie to pewnie od siebie też raczej cos doda.. A w domu u dziecka by po prostu z lodówki coś innego wyjęła. Więc nie wszystko na 100% na plus dla niani..
Myśmy dowozili i dawaliśmy 8zł/godz. i do tego całe jedzenie mu pakowałam. Mały był u niani w domu. Niania była super ale finansowo było nam nie za lekko..

w domu u niani, swoje dziecko plus dwojka dowozona. Jedzenie niani, przekąski donoszone wg. uznania rodzica.
czas opieki pełen etat.
850zł za jedno dziecko.

Witam was kobietki ,może ktoś potrzebuje opiekunki :) ,mogłaby zająć się dzieckiem u siebie w domku ,mam 2 dzieciaczków ale one chodzą do szkoły ,i pilnuję dziewczynki ale ona od pażdziernika przestanie już przychodzić ,więc jak ktoś potrzebuje proszę pisać .

Witam.I ja oferuję swoją ofertę by pilnować dziecko.Mam swoją dwójkę(3,5 l.i 7 mies.).Hmm szczególnie dla córci przydałoby się towarzystwo.Pilnowałam już dzieciaczki więc mam doświadczenie.Opieka u mnie w domku.Jak coś to zapraszam:) Nr.tel.793012325.Mieszkam w Redzie na osiedlu przy młynie.

czarnaaga a do której godz wchodziłaby w gre opieka u ciebie? i tak "mniej wiecej" w jakich kosztach. ja niestety pracuje do 19 a czesto mam nocki i mąż wtedy do 21 w pracy a żłobki niestety nie są tak długo otwarte, wiec czas poszukać dodatkowej pracy no i opiekunki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Magda a skąd jesteś?

WITAM ...OPIEKA MOZE BYC U NIANI LUB U DZIECKA ....
w potrzebnych godzinach w GDANSKU.
JESLI POTRZEBUJESZ ZGLOS SIE NA E-MAILA...LUB TEJEF.
48kasia@wp.pl
781981401
KASIA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agatka ja jestem z Wrzeszcza ,jak coś -madziuszka83@o2.pl :)

Jestem niania juz od kilku lat i zawsze dzieciaczki przychodzily do mnie chyba ze byly chore albo rodzice chcieli gdzies wieczorem wyjsc to ja szlam do nich. Jak przygotowuje sniadanka obiadki i desery to dzieci dostaja to samo chyba ze rodzice maja jakies zastrzezenia (np dziecko na cos uczulone) to gotuje dziecku osobno.

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...