Re: opinie o dr Anna Skrabulska-Malec
Najgorsza ginekolog na świecie! Byłam w 5tc, poszłam z prośbą o badanie i jeśli jest to możliwe, to o zrobienie usg (sprzęt stoi obok fotela) - usg, rzecz jasna, nie zostało zrobione (mimo że Panie położne zapewniały, że jeśli się poprosi to "dr" bez problemu je zrobi), badanie trwało 30sek, nie dostałam żadnego skierowania na badania.
Po tygodniu poroniłam, w nocy byłam w szpitalu, rano poszłam do "dr" Skrabulskiej-Malec przedstawić sytuację w jakiej się znalazłam to mnie wyprosiła mówiąc, że ona nie ma czasu, że mam się zapisać ale ona nie wie na kiedy, bo cały tydzień ma "zapełniony" pacjentkami. Pani położna znalazła termin na dzień następny!, poszłam, znowu 30sek badanie, skierowanie na bete hcg żeby wszystko potwierdzić. Kiedy zapytałam o zwolnienie do pracy, usłyszałam "to nie była Pani wczoraj w pracy? Przecież można to potraktować jak większy okres"!!! dalej : "Poza tym, ja nie mam żadnego potwierdzenia na ciąże, może to był spóźniony okres" więc grzecznie odpowiedziałam, że robiłam badania beta hcg w przychodni w której Pani "pracuje", prywatnie, wyniki ewidentnie wskazywały na ciążę, także jakim cudem nie ma ich w systemie. Pani Skrabulska-Malec kontynuowała, że mam zrobić bete raz jeszcze i wrócić z wynikami a kiedy powiedziałam że wyniki będą w czwartek a o 4 dni cofnąć zwolnienia raczej się nie da usłyszałam, że skoro ona nie ma teraz żadnych wyników to go nie wystawi.
Poprosiłam o wystawienie zaświadczenia, że nie chce mi wypisać zwolnienia, z jakiego powodu oraz z prośbą o podanie numeru wykonywanego zawodu i pieczątką oraz podpisem to zostałam wyproszona. Powiedziałam, że za 5 min wracam z poprzednimi wynikami bety ale "dr" powiedziała, że ma jeszcze dwie pacjentki i nie ma czasu.
Wróciłam za 5 minut, wyniki zaniosłam położnym z prośbą o ich przekazanie Pani Skrabulskiej-Malec oraz poinformowanie "dr" że czekam na zwolnienie. W poczekalni nikogo, pacjentki widmo.
Z wielką łaską wystawiła mi zwolnienie na dwa dni a jak zapytałam, kiedy mam zrobić te badanie skoro mam iść jutro do pracy to odpowiedziała, że mogę je zrobić w czwartek i to już mój interes, kiedy przyjdę przedstawić jej te wyniki.
Odradzam wszystkim kobietom wizyty u tej Pani, bo ewidentnie minęła się z powołaniem. Szkoda waszego czasu i nerwów.
8
4