Re: opinie o wózku Delti Emu
konto usunięte
(14 lat temu)
ja jestem bardzo zadowolona z mojego Delti Emu:) jest to mój 6 wózek i raczej ostatni. Nie dość, że jest bardzo lekki, zarówno gondola jaki spacerówka (łącznie ze stelażem), to bardzo łatwo się go prowadzi, nawet jedną ręką. Stelaż składa się do małych rozmiarów, także do każdego bagażnika się zmieści. Synek ma już ponad 5 miesięcy (roz. rzeczy nosi na 74/80) i nadal się mieści w gondoli, do tego mam włożony gruby śpiworek:)
Spacerówkę wypróbowałam na starszym synku, i również nie widzę wad. Co ważne (przynajmniej dla mnie) spacerówkę można montować w obydwóch kierunkach jazdy:)
Co do komfortu jazdy, to nie jest źle. Wózek nie ma jakiś rewelacyjnych amortyzatorów, ale pomimo tego świetnie daje sobie radę na nierównościach, czy nawet wybojach. Na naszych pożal się boże chodnikach i pseudodrogach - gondolka buja się, ale nie trzęsie.
Kosz na zakupy jest wytrzymały i jak na niewielkie wymiary, sporo się w nim mieści:)
Długo szukałam idealnego wózka i wypróbowałam różnych firm (odradzam Chicco model "Trio for me" i Graco - to nie są wózki na nasze nawet chodniki! wszystko się w nich trzęsie, trzeszczy) najfajniejsze i najbardziej komfortowe, to niestety dość duże wózki (Maxi Cosi Mura, Mutsy, Quinny) ja jestem kurdupel, także ciężko prowadziło mi się te wózki, a o wnoszeniu na piętro mogłam tylko pomarzyć:(
W końcu trafiłam na Delti Emu i spełnia on większość moich musów:)
Użytkuję go już prawie 10 miesięcy i jeszcze (odpukać) nic mi się w nim nie popsuło, nic nie musiałam smarować, wszystko funkcjonuje jak należy:)))
Generalnie jestem bardzo, ale to bardzo z niego zadowolona:)))
1
0