organizacja dojazdu gościom?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witajcie! Jak (i czy w ogóle) organizujecie dojazd gości i ich powrót do sali weselnej (oczywiście mówię o sytuacji bez noclegów)? Czy zamawiacie jakieś busy spod kościoła czy zostawiacie gościom to zmartwienie? Chodzi mi o sytuacje kiedy sala jest np 15 km od kościoła i jednocześnie poza miastem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: organizacja dojazdu gościom?

Jeżeli mogę pomóc to posiadam busa biały Mercedes 20 miejsc
komfortowo wyposażony dobre ceny do uzgodnienia
www.bus-darmar.pl

Organizujemy autobus spod kościoła na salę i z sali do domów.

a jaki jest koszt takiego przedsięwzięcia? ;)

My wynajmujemy autokar z PKS'u - koszt ok.300-400zł (w zależności od km). Prywatne firmy cenią się ok.1000zł za tą samą trasę.

ja uważam, że jeśli ma się wesele w odległości kościoła dalszej to wypada zapewnić gościom dojazd, w każdym razie ja byłam takiego zdania i wynajęłam PKS Wejherowo za 360 zł, zabrał gości spod kościoła w Rumi i zawiózł do sali w Bolszewie i potem rano odwiózł z wesela do Gdyni Grabówka :)

a po weselu tzn wszystkich o jednej godzinie? jak ktos chcial wracac np o 2 to sam sie soba zajął? ;)

Powrót ustaliliśmy na 3:30. Do tego to już wszyscy goście muszą się dostosować, a jak ktoś chce wcześniej, to na własną rękę ;)

ja prawde mówiąc zostawiam to gościom, ale dlatego ze ślub biore w Okrąglaku, a wesele mam w Adrii, więc to jest max 5km. Poza 90% gości jest z Rumi i bedą mieli samochody.
Ale byłam na weselu w Pucku, młodzi wynajeli autokar który zabrał gości z Rumi, i potem o 3:00 odwiózł wszystkich razem. Kto chciał wrcać szybciej to na własna rekę.

dokałdnie tak: goście byli pionformnowani że autokar będzie o 4 rano, kto chciał wracac inaczej musiał wziąć swój transport, i w sumie było różnie: autokar jechał prawie cały rano, a i tak było kilka osób własnym autem i wszyscy byli zadowoleni :)

dzieki za info :) ja sie własnie waham miedzy Adrią w Magnatem... no i do Adrii to nie bede kombinować dojazdów (ze sw. Krzyża taxa wyniesie ok 10 zl podzielne na 4 os w taksie) ale do Magnata w Bojanie to już musiałabym cos pomyślec...

Cała oferta i cennik na www.bus-darmar.pl
My negocjujem z klijentem najlepsza cenę i dajemy 10% rabatu od wynegocjowanej ceny

My mamy ślub i wesele w gdańsku i zamówiliśmy autobus w ZKM-ie :)
Mają 2 autobusy, które są przeznaczone na wynajem i nie jeżdżą jako te zwykłe - "liniowe". Ale skoro mowa o Rumii to może warto się zorientować u miejscowego odpowiednika gdańskiego ZKM-u. Najprawdopodobniej wyjdzie to taniej niż u prywatnego.

Pozdrawiam :)

A jak rozwiązać problem rozwiezienia gości, jeżeli mieszkają w zupełnie innych miejscowościach (Puck, Jastarnia, Lębork, Orle, Wejherowo) a wesele mamy w Sopocie? Niemożliwością jest, aby jeden pojazd rozwiózł ich wszystkich. Jest to dla nas mega problem, ponieważ bardzo chcemy zorganizować gościom transport do domu, ale nie mogę przecież wynająć 4 autobusów...

z Sopotu jest wszedzie dobry dojazd wiec jak nic nie wymyslisz to sie nie przejmuj, goscie jakos sami sobie poradza :) to nie jakas wies 20km od 3miasta zeby nie moc samemu skombinowac sobie transportu :)
Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

Formeli 17 (69 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Codzienne nocne buczenie jakiejś maszyny w Rumi (4 odpowiedzi)

Czy słyszycie od kilkunastu dni codzienne nocne buczenie? Problem w tym, że słychać je...