ośrodek Sudomie - kto był i może mi coś powiedzieć?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Mam kilka pytań do tych co byli w ośrodku w Sudomiu:

- czy są jakieś zorganizowane zajęcia dla dzieci?
- jaka tam jest plaża? Jakoś nie bardzo mogę się dopatrzeć na zdjęciach, ale chyba nie jest zbyt duża? A dno w jeziorze w kąpielisku piaszczyste?
- kwestia domków - na stronie niby wszystkie 4-osobowe, a ja potrzebuję dla 4 osób dorosłych i dwójki dzieci, z czego jedno na normalnym łóżku, a dla młodszej byśmy chcieli rozstawić łóżeczko, tylko nie wiem czy tam się to wszystko gdzieś pomieści... Może ktoś był w takim większym i się wypowie :)

No i ogólnie wszelkie opinie i wrażenia z pobytu mile widziane :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ośrodek Sudomie - kto był i może mi coś powiedzieć?

A i jeszcze jedno - czy opłaca się wykupywać wyżywienie dla 3-latki czy naje się od rodziców? :)

moja rodzinka była w ub. roku, plaża jest ale rzeczywiscie nieduża, dno piaszczyste, domki są w ztego co widziałam różne, duze i mniejsze- moi znajomu byli z dwójką dzieci i mieli malutkie dwa pokoje w tym jeden z aneksem kuchennym całkowicie wyposażonym. Podobno świetne posiłki,domowe jedzonko, jest chyba świetlica dla dzieci

Hej. Byliśmy tam na tygodniowy turnus z synem, w lipcu 2 lata temu.. Jeżeli chodzi o klimat to przeważają tam rodziny z dziećmi, jest bardzo spokojnie i cicho. Z tego co rozmawialiśmy z innymi rodzicami to opinia była taka że jeżdzą tam rok w rok także duża tam część osób się zna. Plaża malutka ale była czyściutka. To co mi się tam podobało to to że każdy rodzić zawsze miał oko nawet na nie swoje dziecko. Jest boisko można pograć w siatkę. Domki my mieliśmy 2 osobowy a byliśmy 2 osoby i dziesko. To był 1 pokój z aneksem w nim były dwa dwuosobowe tapczany, telewizor, lodówka maszynki brak. Mieliśmy swoją. W środku czyściutko stały piecyki pewnie do dogrzewania np w majówkę. Na stanie oczywiście leżaczki itp. Nie wykupywaliśmy wyżywienia bo moim zdaniem było drogo. Część zabraliśmy ze sobą, nie daleko tez jest sklep wiec pieczywo itp swiezutkie. dUŻO RODZIN NIE MIAŁO WYŻYWIENIA BO TWIERDZILI ZE ZA DROGIE I NIE adekwatne. Czasem na kajakach płynelismy przez jezioro i tam była knajpka i mozna było smacznie zjesc. Kajaczkiem dopływałes do samej knajpki. Ogólnie fajnie ale trochę stronkę w necie mają przekolorowaną. My jechalismy własnie ze stronki a nie z polecenia, mimo wszystko odpoczełąm. Gdybyś miał jeszcze jakies pytania to odpowiem. :) Byliśmy w najdroższym tygodniu ale za to trafiła nam się upala pogoda za pobyt czyli sam domek zapłącilismy za tydzien 1200 zł nie wiem moze teraz jest troche taniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A i jeszcze 1 pytanie o kwestie łóżeczka, turystyczne by się zmieściło nawet w tym naszym najmniejszym domku, więc myślę że ten pośredni był by dla Was tymbardziej dobry. Jak zadzwonisz do inf. ośrodka to Oni powiedzą jakie łóżka są na stanie w średnich domkach. Z tym że ten nasz malutki mjał szafe w korytarzu z półkani i duży taras a te pośrednie mają raczej miejsce wydzielone przed domkiem ze stolikami i ławkami.

Dzięki bardzo za info :)
A średni domek to jaki? Bo tam na stronie mają tylko dwu albo cztero osobowe...
A jak z zajęciami dla dzieci? Są jakieś zorganizowane atrakcje?

Właśnie zajżałam na ich stronkę i tam jest zakłądka z domkami http://www.sudomie.pl/nasze_domki . Jak byliśmy w lipcu to raczej zajęć dla dzieci nie było no może teraz sie pozmieniało trudno mi powiedziec. Fajne jest to że sprzet tzn łódki i kajaki mozesz uzytkowac kiedy zechcesz bo było to w cenie turnusu. Wieczorami tam gdzie jest cała stołówka i bar to były jakies przyjecia wieczorki zpoznawcze itp ale raczej nic dla dzieci. Trafilismy na 1 ulewny dzień i niestety była możliwość tylko pójsc z dzieckiem pograc w ping ponga ale niestety 1 stół :/ tak wiec bez szału.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...