panny młode 2013?

Jak w tytule, czy są na forum panny młode, które planują ślub na 2013?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: panny młode 2013?

Ja jestem z Gdańska, konkretnie - mieszkam na Chełmie:) studiuję pedagogikę; w wolnym czasie, którego niestety nie mam zbyt wiele robię ręczne kartki okolicznościowe, zaproszenia, albumy i księgi gości:)
no i torty i rowerki z pieluszek:)

to tyle o mnie; teraz kolej na Was;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czeresionka, witaj :)
Z lokalami nie pomogę, niestety, bo ich nie znam w ogóle, ale napisz coś więcej na temat tego, czego oczekujesz od zespołu. Bo 'sensowny' dla każdego znaczy co innego... no i w całej rozciągłości zgadzam się, że wybór zespołu to jedna z najtrudniejszych rzeczy, jeśli chodzi o organizację wesela :)

Dziewczyny, powiedzcie coś więcej o sobie :) skąd jesteście? :)

Witam, ja również planuję ślub w 2013 roku, dokładniej 10 sierpnia. Rozważamy z narzeczonym następujące lokale:
-Murat (Reda)
-Falko (Rumia)
-Czardasz (Luzino).
Jeśli ktoś ma jakieś informacje za lub przeciw tym miejscom proszę o głos. Najtrudniejsza sprawa to według mnie wybór orkiestry, może ma któraś z Was jakiś namiar na sensowny zespół?

My po kilkukrotnym pisaniu listy zamkniemy się chyba w 100 osobach. Moja rodzina jest baardzo duża i dodatkowo w całości przyjezdna więc to trochę utrudnia sprawę, no ale zobaczymy:)

my jak narazie skłaniamy się ku Gospodzie Gdańskiej.:)

Planujemy ok 80-100 osób, a zdecydowaliśmy się na Lukullusa - spełnia nasze wymagania, także pod względem "pojemności" :) Mam tylko nadzieję, że nikt nam nie sprzątnie naszego terminu na tej sali ;) Co prawda, jak byliśmy tam w lipcu, to nie mieli jeszcze ani jednej rezerwacji na 2013, ale trochę mam stresa ;P

A Wy na ile osób będziecie robić? :)

Myślę, że właśnie dlatego planujemy wszystko już teraz, by uniknąć problemów ad. chcianych usługodawców itd.

Planujecie duże wesele? na jaką salę się zdecydowaliście?:)

Otóż to, rozglądamy się :) My jesteśmy właściwie zdecydowani tylko na salę, całą resztę będziemy ustalać najwcześniej w lutym.

Swoją drogą, gdy zdecydowaliśmy się na taki termin, myślałam, że nie będzie popularny - wiele osób jest przecież przesądnych. A tu się okazuje, że coraz więcej chętnych na podwójną trzynastkę - i to nie tylko lipcową :) mam tylko nadzieję, że to nie będzie oznaczało trudności z doborem odpowiednich, chcianych wykonawców i usługodawców... ;]

No to Boginka wychodzi na to, że do ślubu pozostało nam tyle samo czasu ;D
u nas jednak wszystko jest JESZCZE w fazie wstępnej przygotowań i wciąż szukamy, na decyzje konkretne przyjdzie czas po nowym roku:)

No to jeśli się zdecydujecie, to będziemy mieć ślub i wesele w tym samym dniu :) Dla nas trzynastki były zawsze szczęśliwe, a z siódemką pośrodku będzie jeszcze lepiej ;)

"13" to bardzo szczęśliwe liczby przecież;]

planowaliśmy czerwcową datę, ale teraz coraz bardziej skłaniamy się do 13.07.2013:)

widzę, że tak samo jak my nie boicie się dwóch trzynastek :) my z narzeczonym również planujemy ślub na 13 kwietnia 2013 :)

Latte, ja mam w końcu wesele w Adlerze z Zgorzałem (koło Stężycy) na Kaszubach ( http://www.adler.kaszuby.pl/index.php?xa=wesela ) , bo tam cena za menu, noclegi i poprawiny wynosi mniej więcej tyle, co samo menu gdzieś w Trójmieście.
A my musieliśmy zapewnić noclegi (dużo Gości przyjezdnych), a poprawiny - chcieliśmy, by świetować dłużej :)
Tzn. nie wiem jak tam cenowo w 2013, bo ja mam wesele za 3 tygodnie :)) POZDRAWIAM SERDECZNIE!

Latte, pisałaś, że zastanawiacie się nad Dworkiem Gościnnym - byłam tam w lipcu. Sam budynek i sala są ok, otoczenie bardzo zielone, właścicielka przemiła, kuchnia dobrze wyposażona i czysta (sprawdzałam :)), ale jeśli planujecie wesele na 100 osób, to odradzam. Tam są dwie sale - taneczna i jadalniana. Gdy tam byliśmy, stoły były ustawione na jakieś 60 czy 70 osób i zajmowały całą część jadalnianą + jeden długi stół był też na sali tanecznej. Więc naprawdę nie wiem, jak tam ma się zmieścić 120 osób, jak to jest napisane na ich stronie :) Poza tym dojazd jest niezbyt przyjazny - droga z betonowych płyt, bardzo wąska - nie sądzę, żeby mógł nią przejechać autokar, a i niejeden samochód pewnie miałby problem.

Także podsumowując - jeśli komuś nie przeszkadza dojazd i robi imprezę na max 60 osób, to jak dla mnie to bardzo dobre miejsce.

a czy któraś planuje na mniejszą liczbę osób 40-50? Bo my też na 2013 ale na razie zbieram pomysły.

byliśmy dziś na kolacji w Gospodzie Gdańskiej.
Jedzenie pięknie podane, pyszne:)
Właściciele, zwłaszcza Pan Paweł przesympatyczni, konkretni i rzeczowi.
Pan Paweł odpowiedział na wszystkie nasze pytania, są otwarci na wszelkie sugestie i propozycje.
Sama sala naszym zdaniem bardzo elegancka, w dobrym stylu. Zwłaszcza oświetlenie - super:)
na 100 osób moim zdaniem parkiet odpowiedniej wielkości:)
no to tyle;]

a jak u Was, odwiedziłyście coś ostatnio?:)

goście z Wina moga nocowac w muracie w dobrych cenach, mosir ...

swoją drogą Lucy, na co się zdecydowaliście? Wybraliście już salę?:)

co do Gospody to akurat o jedzeniu słyszałam bardzo dobre opinie:) więc o to się nie martwię:) ale fakt - położenie nie jest najlepsze...

w ramach rozeznania idę do Gospody jutro na kolację z moim D. - może coś na urzeknie;]

latte, widzę, że mamy trochę podobne gusta:)
my też wahaliśmy się i zastanawialiśmy nad Gospodą i Soprano, ALE:
Soprano ma - wg nas - okropne położenie. na zdjęciach na stronce super, ale jak podjechaliśmy...nawet nie weszliśmy do środka, bo jest usytuowane centralnie między blokami (falowcami) na Przymorzu. Gospoda natomiast ma podobno nieduży parkiet (zresztą wpisz w Weselnik'owej wyszukiwarce tę salę i sobie poczytaj) oraz stosunkowo nieduże porcje, ale z tym jedzeniem to akurat niepotwierdzone.
no i otoczenie też takie sobie, bo to jest budynek NOT-u, przed którym - jak ostatnio tam byłam - były duże prace budowlane.
powodzenia i pozdrawiam :)

Dzikie Wino podobno super, rozważaliśmy to miejsce, ale potrzebujemy pokoi gościnnych w tym samym miejscu, więc odpadło. Generalnie większa sala duuuużo lepsza, bo ma z tyłu wyjście na taki ogródek, a z mniejszej sali jest wyjście na jakieś brzydkie garaże no i widać główną drogę.

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...