papa na deski

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej zgrzać ( chodzi o termo zgrzewalną ) dostałem radę od znajomego żeby przesmarować dach klejem i wtopić siatkę i posmarować lepikiem ,dopiero zgrzać papę. czy można tak zrobić ?? ewentualnie prosił bym o inny pomysł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: papa na deski

Lepiej itaniej położyć podkład ze zwyklej papy i dopiero na to pape termozgrzewalną
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zawsze pod pape nawierzchniowa musi byc jakis podklad bitumiczny! tym bardzie ze sa deski np.papa podkladowa bit g200 s4 lub lepsza modyfikowana papa podkl.PYE g200 s4 pape podkladowa mocujemy mechanicznie do desek gwozdziami zwanymi papniakami i pape podkladowa zgrzewamy tylko na laczeniach no i na to kladziemy pape nawierzchniowa np najlepsza to PYE Pv250 S5 SS srednia klasa to PYE PV200 S5 SS na deskowanie nie kupuje pan papy wierzchniego krycia z symbolem typu PYE PV(poczatek symbolu)ani V poniewaz deski pracuja i po pewnym czasie bedzie papa pekac jezeli bedzie sie pan tego trzymal co napisalem taki dach smialo bedzie sluzyl z 50lat jesli bedzie dobrze wykonany sprzedawca jak mowi ze papa gruba to nie znaczy ze dobra najlepiej to trzeba sprawdzic w rekach czy sie rwie jesli tak to jes szajs jakis papa na deski tylko modyfikowana papa na ktorej pracujemy najczesciej to firma izolat firma miesci sie na ulSandomierskiej tez tam doradza to samo co ja no to milej zabawy i pracy w razie problemu pokryje dach odplatnie piotrekgorski14@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a klej i siatka pod wplywem duzej temperatury palnika bedzie odpryskac i strzelac nie mile uczucie jak sie tak dostanie np w oko :) a siatka bedzie sie jarac

firma izolmat na ulicy sandomierskiej zle wpisalem no i pape nawierzchniowa zgrzewamy cala

Mnie ostatnio zainteresował taki materiał jak guma natryskowa. W Polsce robi taką izolację Termil ( termil-hydroizolacje.pl). Mam w planie wyrzucać papę z dachu i kłaść nową, ale chyba ostatecznie zdecyduje się na zostawienie papy i wyłożenie na niej tej gumy. Wyjdzie taniej i z tego co widzę to lepiej, bo guma ma do 10 lat gwarancji. Koszty samej utylizacji starej papy by mnie już mocno obciążyły, a tak będę sporo złotówek do przodu.

Jest taka firma jak Termil ( termil-hydroizolacje.pl). Oni kładą dobre izolacje na dach, głównie myślę tutaj o gumie natryskowej, są w stanie są zrobić maszynowo także bardzo szybko cała instalacja trwa. Współpracowałem z nimi przy dość dużej inwestycji na modernizację dachu sporej instytucji i zajęło im to dwa dni .

A co sądzicie o deskowaniu dachu? Warto> Czy się od tego nie odchodzi?

Deskowanie, membrana, blacha - poddasze z możliwością użytkowania, podczas wiatru czy deszczu cisza i spokój - na tym nie warto oszczędzać.
Na blachę na dach polecam zerknać sobie na stronę producenta:
https://pokrycia.pl/blacha
Mają dobre ceny na wiele kolorów i modeli.

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (39 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Jakie panele podłogowe do nowego mieszkania (45 odpowiedzi)

Mieszkanie to stan deweloperski. Przymierzamy się do remontu. Żona uparła się, że chce w każdym...

Taras drewniany - szukam wykonawcy (10 odpowiedzi)

Witam. Zdecydowałem się zrobić drewniany taras. Znacie i możecie polecić terminowego, rzetelnego...