parkingi w Jelitkowie

Chciałam ostrzec zmotoryzowanych przed parkingami w Jelitkowie. Jestem z Gdyni, taka sytuacja w ogóle nie mieści mi się w głowie. Wczoraj zaparkowaliśmy auto na ulicy Kaplicznej, naturalnie poszłam uiścić opłatę parkingową za 2 godz. I co się okazało po powrocie.! Że czeka na nas mandat w wys. 100 zł, , a w drodze łaski jeśli zapłaci się go w ciągu 7 dni, "tylko" 50 zł. I co się okazało: w złym parkometrze zapłaciliśmy za postojowe. Na ul. Kaplicznej operatorem miejsc postojowych jest pan Bartosz Szychowski z Gdyni, na ul. Wiczlińskiej, a my skorzystaliśmy z parkometru, który podlega pod firmę APCOA z Warszawy. Naturalnie jak zaczęliśmy się rozglądać to po jakimś czasie znaleźliśmy niewielką tabliczkę informującą o tej sytuacji. Gratuluję miastu Gdańsk za naciąganie ludzi na kasę i nabijanie kolejnym "kolesiom" kasy. A żeby było jeszcze bardziej perfidnie, to panowie kontrolerzy byli z mandatem przy samochodzie 7 min. po naszym odejściu, czyli musieli nas obserwować i tylko czyhać na nasze potknięcie. Oczywiście nie byliśmy odosobnieni w naszym zdenerwowaniu,obok przynajmniej 2 auta, były w podobnej sytuacji. Zresztą nr mandatu - 449, świadczy o tym ile "zawiadomień" /bo tak nazywa pan Bartosz, swoje mandaty, wystawiono w tym dniu. Możecie ludzie sobie wyobrazić, jak łatwy to jest zarobek. I dziwić się, że ludzie protestują i buntują się w Brzeżnie. Na jakiś czas mamy dość Gdańska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: parkingi w Jelitkowie

i bardzo dobrze że macie dość Gdańska i tak za dużo jest tutaj przyjezdnych, pewnie oczekujesz baneru 2 x 2 żeby było napisane że trzeba zapłacić
ja mam dość gdyni za naciąganie motocykli jeżeli chodzi o parkowanie - nie jeżdżę tam i po sprawie, tobie radzę to samo i wtedy wszyscy będą zadowoleni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

mondry, jesteś głupi jak kilo gwoździ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

uuuu dałeś panie teraz dałeś hahha

sam parking jest tak oznaczony, że ślepiec by zauwazył - tablice mają minimum 1.5 wysokości, tylko down (nie obrażając) by tego nie zrozumiał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze rok, góra 2 lata

i NIKT nie bedzie tu przyjezdzal.

A wtedy - bieda i nedza. Zarabaiajacy na turystach poglebia bezrobocie. Obecnie pracujacy beda zarabiac mniej.

Ale za to bedziecie mieli parkingi gdzie wasze dzieci beda sie mogly bawic.

na chwilę obecną turystów jest z każdym rokiem więcej, osobiście wiele bym dął aby przestali zaglądać w te rejony

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

Nowy samochód (13 odpowiedzi)

Razem z moim mężem chcemy kupić nowy samochód tak do 70 tys on uparł się na suv jakie marki z...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...