pary młode 2005

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
wredoty jedne:)
ciekawa jestem którzy z Was biorą ślub w sierpniu 2005 i porezerwowali mi wszystkie fajniejsze lokale.My bierzemy 20 sierpnia i na razie jesteśmy bez sali...ale myślę,że damy radę jeszcze coś znaleźć:)
Pozdrowienia i dopisujcie się do listy:)!!!!:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pary młode 2005

no a kto mi cały czerwiec zarezerwował?!!!! he he he :) myślałam że to taki bajer że trzeba rezerwować pół roku wcześniej!!!!! a tu jednak...................
ale cośtam znalazłam :) nie martw się, też coś znajdziesz :) w razie czego służę pomocą :P

dokładnie:)
gdzie nie zadzwonię,wszyscy mnie informują,że cały czerwiec,lipiec,sierpień i wrzesień jest zajęty-paranoja jakaś:)
nie wiedziałam,że wychodzenie za mąż jest takie popularne:)
Dzięki za wsparcie.
A może wiesz o jakiś lokalach,które jeszce z jakiś powodów są "wolne"?
pozdrawiam

hi hi hi :) wiesz, ja pytałam o czerwiec ;) ... ale już przekopuję się przez notes: dane z zeszłego poniedziałku
hotel rezydent sopot - wolne 30.07, 17.09 i 24.09 (od 140 zł)
dwór oliwski - wolne po 24.09 (od 250)
być może Bartan w Sobieszewie, może Novotel (ja chyba właśnie tam)
może jeszcze Pani Walewska w Kokoszkach :)
i villa pascal - w brzeźnie - całkiem przyjemne miejsce :)
i restauracja gdańska - moja koleżanka w zeszłym roku w sierpniu tam sobie załatwiła (z 2 miesięznym zaledwie wyprzedzeniem)

ach :( nie wiem czy to co napisałam cię pocieszy .....
ale ja mam 21 sierpnia urodziny ;)

3 mam kciuki!!

Super,dziękóweczka.
Co prawda jedynym miejscem,jakiego nie sprawdzałam jest pani walewska,ale zawsze dobrze wiedzieć-a może to będzie to...?:)
u mnie problkmem jest to,że mamy już sztywno ustaloną datę slubu w katedrze oliwskiej i musimy lokal dopasować do niej-20 sierpień-a z tego co widać,to jest bardzo chodliwy:)
Hotel rezydent nie ma już żadnych wolnych miejsc-dzwoniłam wczoraj:(
zmenia sie jak w kalejdoskopie:)
A jeśli wstępnie zarezerwowaliście sobie Novotel,to się go trzymajcie,bo byłam tam na studniówce(co prawda to nie wesele),ale organizacja i jedzonko-pierwsza klasa:)!Także życzę Ci niezapomianego wieczoru w dniu Twojego ślubu a ja podczas moich poprawin prześlę Ci telepatycznie życzenia urodzinowe:)

no to jeszcze tak: hotel posejdon, rzemieślnik, bankowiec - jelitkowo
marina, hotel sopot, restauracja rotunda - w sopocie, restauracja hipodrom, hotel murat (reda?) i jest jakiś ośrodek na stogach - dom wczasowy stogi ? ... też obdzwoniłaś?

o matko,kobieto:)
tylko nie murat-nie słyszałaś co tam się działo na ostatnim weselu?
Myślę,że długo juz nikt tam się nie zdecyduje na wyprawienie tej imprezy...
Kombinowałam całą okolicę Gdańska-jutro od rana dzwonię dalej i dosłownie dalej:)
:)

A wiesz, niesłyszałam, a może niedokłądnie czytam posty?:)!!
poproszę o streszczenie czemu nie murat :)

A ja tam myślę, że po tej nieszczęsnej historii z Muratem będzie to najbezpieczniejszy lokal na Pomorzu, a nieszczęśliwie wypadki mogą zdarzyć się wszędzie, i nie ma co histeryzować.

DZIEWCZYNY CZY WY NIE CZYTACIE GAZET!!!! KTOŚ Z KONKURENCJI PÓŚCIŁ W OBIEG TAK OKROPNĄ PLOTE I TERAZ CHODZI PO LUDZIACH I CO CHWILA KTOŚ COŚ DO NIEJ DOPOWIADA. megi napisał(a):

> o matko,kobieto:)
> tylko nie murat-nie słyszałaś co tam się działo na ostatnim
> weselu?
> Myślę,że długo juz nikt tam się nie zdecyduje na wyprawienie
> tej imprezy...
> Kombinowałam całą okolicę Gdańska-jutro od rana dzwonię dalej i
> dosłownie dalej:)
> :)

nie, ja nie czytam gazet
i wogóle o co chodzi z tym muratem
czy ktoś mi w końcu powie?

streszczam Ci ferelne wesele w hotelu murat:
POdczas podrzucania panny młodej do góry,jej włosy wkręciły się w wiatrak na suficie,i to tak niefortunnie,że "urwało" jej głowę...Jak jej ojciec to zobaczył,to dostał zawału i zmarł a pan młody na drugi dzień się powiesił.Autentyk,bo była na tym weselu moja znajoma...
Ja tam wesela nawet za darmo nie zrobię
pozdrawiam:)

UUUUPS :) A RACZEJ AUĆ :( BRZMI DO NIEWIARYGODNIE, ALE NA WSZELKI WYPADEK NIE DAM SIĘ PODRZUCAĆ NA WESELU !!!!!

Wiesz co to samo opowiadala mi moja kolezanka z Włocławka z tym ze ta historia miala zekomo sie wydarzyc wlasnie we Włocławku. :0
Czyli BZDURA i nie ma w tym ani troche prawdy.

Też o tym słyszałam :/ od koleżanki z pracy.I dokładnie słowo w słowo tak jak napisałaś.Skoro ktoś chce pod górkę zrobić Muratowi to chyba mu się udało,bo ta informacja obiegła już prawi jak widać całe Trójmiasto !!!Jeżeli to prawda to się nie dziwię,że młodzi nie chcą tam robić wesela :/A jeżeli to bajka to ciekawe jak teraz Murat oczyści się z takiej okropnej poltki???

A ja slyszalam o identycznym wydarzeniu w Hotelu Faltom. Cóż...

Hej :)
My też planowaliśmy ślub na 20 sierpinia, bo to nasza 5 rocznica :) ale w październiku było już za późno :) kiedy znaleźliśmy salę okazało się, że mamy do woboru albo maj albo listopad :)
powodzenia w poszukiwaniu fajnej sali :)
pozdrowionka

czyli tym razem to ja Wam sprzątnęłam termin sprzed nosa:)?
który miesiąc wybraliście?
pozdrawiam!

My też planowaliśmy 20 sierpnia i rzeczywiście w styczniu był już mały wybór wolnych sal. Mieliśmy pare rezerwacji np. Orle w Sobieszewie, Rezmieślnik w Jelitkowie itd., ale nie było za to wolnego zespołu. Zmieniliśmy date - 17 wrzesień no i mamy juz wszystko :))) Miejsce wesela też zmieniliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. :))))

image

a gdzie robicie wesele i kiedy klepaliście termin??? My mamy w Wanodze-Orchideii 7 maja :) a termin zaklepywaliśmy w grudniu (koło mikołajek)
pozdrowionka dla wszystkich poszukujących :)

a my właśnie zarezerwowaliśmy sobie Panią Walewską na 17 czerwca (tak to piątek:) knajpka sprawdzona, wesele w niej miała już moja siostra i było naprawdę super, a teraz przyszła kolej na mnie:)

megi napisał(a):

> Super,dziękóweczka.
> Co prawda jedynym miejscem,jakiego nie sprawdzałam jest pani
> walewska,ale zawsze dobrze wiedzieć-a może to będzie to...?:)
> u mnie problkmem jest to,że mamy już sztywno ustaloną datę
> slubu w katedrze oliwskiej i musimy lokal dopasować do niej-20
> sierpień-a z tego co widać,to jest bardzo chodliwy:)
> Hotel rezydent nie ma już żadnych wolnych miejsc-dzwoniłam
> wczoraj:(
> zmenia sie jak w kalejdoskopie:)
> A jeśli wstępnie zarezerwowaliście sobie Novotel,to się go
> trzymajcie,bo byłam tam na studniówce(co prawda to nie
> wesele),ale organizacja i jedzonko-pierwsza klasa:)!Także życzę
> Ci niezapomianego wieczoru w dniu Twojego ślubu a ja podczas
> moich poprawin prześlę Ci telepatycznie życzenia urodzinowe:)

My też mamy weselicho w sierpniu ( szóstego) i jak narazie będziemy się bawić chyba pod gołym niebem bo nic nie możemy znaleźć. Najbardziej odpowiadał by nam Sopot, bo moja rodzina jest średnio mobilna ;) Macie coś do zapropnowania ?? :)

ja robie w Hotelu Sopot, aczkolwiek wesele na ponad 80 osób, a z tego co czytałam Ty na 30, wiec może byc za duzy...

Pozdrawiam,
meg

Salma, my też 6-tego, a na początku miało być własnie 20-stego ! Ale zespół nie mógł i dobrze wyszło bo przynajmniej możemy wziąść 2 tyg. wolnego...księgowe to mają jednak "przerąbane" ;o)

shella, księgowe też, a jak marketing+sprzedaż ma przerąbane to ja już wogóle nie mówię :) jak dostanę 2 dni wolne to będzie cud nad wisłą :P
juz o podróży poślubnej nie wspominam ....

witch, kurcze no to masz pod tym względem gorzej ode mnie...trzymam kciuki, zeby jednak sie udal i urlopik i podróż :o) No przecież wychodzisz za mąż ! ;o-)

Fajnie, ja mam ten komfort ze jestem pania profesor wiec cale 2 miesiace wakacji bede przezywala to wydarzenie, najpierw w ferworze przygotowan , a potem wspominajac te chwile :) Pozdrawiam serdecznie !

Ale masz fajowo....ciekawe czy ja się doproszę o wolne.Póki co to zaklepałam sobie urlop od 27.03-07.04 zobaczymy czy wyda.Gorzej,jak zmienię pracę,to co wtedy?????

co do Novotelu....bylismy tam na weselu w minione wakacje...i nie bylo za ciekawie...jedzonko takie sobie, obsluga tez...zanim sie obejrzalas juz Ci zabierali talerz....wesele bylo w sierpniu...upal na calego, a rzekoma klimatyzacja chyba niezbyt dzialala, bo mozna sie bylo ugotowac....pootierano okna i wyjscia na taras....w efekcie pojawilo sie kilku nieprzyjemnych gosci z zewnatrz....ogolnie nie wspominamy milo ;-(

co do zabierania talerzy ... :) to kelner powinien zabrac talerz jak sztućce są "odłożone" na "godzinie piatej" ... no ale może ja się nie znam :P

Czytam i czytam, juz nie wiem gdzie robic wesele(???), zaintersowal mnie ten hotel Rezydent. Witch droga ;) poniewaz instynktowanie wyczuwam ze szukamy czegos podobnego na wesele, powiedz mi czemu nie decydujesz sie na Rezydenta? i jak menu np w porownaniu do Heweliusza? :) A dzis dzwonilysmy z mama do Nowotelu, ale obiera tam jakas zagubiona ofiara ;)) i nic nie wie ...a odpowiedzialnych za organizacje wesel nie ma

Aj Jestdobrze :) ale się ciebie naszukałam bo zapomniałam od razu odpisać :) !!! a ty mi się gdzieś schowałaś :P
No to tak :) ja bym chciała, żeby sala była piękna i żeby jej nie było trzeba wogóle przystrajać, taki ze mnie lew salonowy, co poradzić. Niestety lew zaspał i za późno się zabrał za szukanie sali. Podobało mi się w Lukullusie, podoba mi się Hevelius i Baaaardzo Mi się Podoba Dworek Oliwski i już REZYDENT to już mi się szczególnie podoba :) Ale Rezydent jest zajęty do końca września (kontakt: p. Ewa Zięba - cena od 140 zł). A ja bym bardzo chciała wziąć ślub już w czerwcu, bo bez mojego mężczyzny wytrzymać długo nie mogę :))))))

Zresztą tak po chwili przemyśleń, każdą sale się da przystroić, a klimat tworzą ludzie, a nie sala :( ale Rezydent moja droga to jest to!!! jeżeli dobrze wyczuwasz, że podobnie myślimy, to trzeba byc w kontakcie :)

No ja akurat i tak planuje we wrzesniu slub, prawdopodobnie 24-tego, ale pozniej to juz nie, niesmialo licze na ladna pogode jeszcze, a w pazdzierniku to juz moze byc deszcz bo to ..pazdziernik;)). Czyli rezydent zajety i tak, dworek oliwski to juz za drogo, Heweliusz mi zostaje albo Holiday Inn. Ja tez szukam wlasnie ladnej sali :) ,zeby nie trzeba jej bylo kiczowato przystrajac, strasznie zle sie czuje w brzydkich wnetrzach, a druga wazna sprawa to jedzenie zeby bylo dosc duzo, zeby goscie byli zadowoleni, i podobnie tez zwracam uwage na to jak sie traktuje mlodych, bardzo mi sie podoba podejcie do mlodych w Holliday Inn, na pytanie "czy mozna..." nie konczac o co chodzi pan odpowiadal "mozna" :) Jesli sie zdecyduje na Heweliusza to odstapie swoj termin komus :) A tak w ogole to jakies takie niezdecydowane jestesmy ;) kurcze pozno juz a my nie mamy sali co? Podobnie chyba jak megi i Salma :) pozdrawiam wszystkie gapy bez sali ;))

Pamiętam że jeszcze w zeszłym tygodniu w rezydencie były 17 i 24.09 wolne, ale to i tak sie szybko zmienia. Może jesteśmy zbyt wymagające do tych pięknych wnętrz? Mnie za gardło ścisło jak w nowotelu zobaczyłam na suficie siding, a na podłodze pochlapaną wykładzinę i obdrapane stoły :( ale ludkowie są tam dośc mili :) może z tej sali by się coś dało zrobić? ale wiesz... przystrajać wszystko tiulem, zasłaniać balonami ... ;P to też jakoś nie tak :)
Chciało by się ślub jak z bajki :) trzymam kciuki :)

polecam Paraszyno link www.dworek-paraszyno.iq.pl jest to kawalek za wejcherowem