paznokcie

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
moje drogie. mam poważny kłopot. koszmarnie łamia mi sie i rozdwajają paznokcie. nie chcialabym zakładac sobie tipsów na ten jeden jedyny dzień, ale boje sie, ze nawet jak beda zrobione to i tak mi się połamią. nie mam pojecia co z tym zrobić. biegam srednio raz w tygodniu na manicure, ale to nie wiele daje. cały czas są bardzo krótkie. błagam o jakąś radę. (wyciąg ze skrzypu nie pomaga!). a może znacie jakies salony w trójmiescie, które przyzwoicie robiatakie "sztuczne pazurki" (oczywiście w ostateczniości)?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: paznokcie

Może zdecydowałabyś się np na żel który się nakłada na paznokcie?Słyszałam,że podobno jest "zdrowszy"niż akryl.Ale akryl jest trwalszy jak dla mnie :)
Nie wiem czy miałoby sens zakładanie akrylu i żelu jeżeli chcesz mieć długie paznokcie tylko na ten jeden wieczór.Może lepiej przykleić sobie zwykłe i pomalować jakoś fajnie.Ja kiedyś...kiedyś zwykłe sztuczne paznokcie na super glue sobie przykleiłam.Trzymały się bardzo dobrze :)Wystarczyło je tylko dopsować wg długości i pomalować juz po przyklejeniu.
Ale teraz nie chciałoby mi się w to bawić :/ Za leniwa jestem.Mam akrylki i jestem baaaardzo zadowolona.Jak chcesz jakieś namiary na kobitki które wg mnie robią dobrze paznokcie w nie wygórowanych cenach to zapraszam na priva.Mój adres email jest w profilu :)

Paaaaaaaaaa

paznokcie

polecam tabletki "skrzypo vita" są naprawdę dobre:)
ja też nigdy nie wierzyłam w takie tabletki i nic mi nie dawał skrzyp polny ale te na prawdę działają - ja juz widziałam efekty po zjedzeniu "pół opakowania":) (kosztują 18,50 a starczają na 40 dni)
Pozdrawiam

tak ! ja też je polecam, raz na jakiś czas robie sobie tą kurację 40-stodniową. Tabletki mają dużo witaminek i są dobre na paznokcie i włosy :o) Mój narzeczony też się do mnie przyłączył...ach Ci faceci :o)

MIałam ten sam problem i również próbowałam wszystkiego, odżywki, tabletki i inne cuda. Pomogły mi dopiero tabletki Merz Special, choć są one dosyć drogie (około 40zł - opakowanie na miesiąc) brałam je przez dwa miesiące bo moja ciocia powiedziała, że owszem po miesiącu jest poprawa, ale żeby się utrzymała to trzeba pierwszą kurację na dwa miesiące, a potem raz na pół roku - narazie działa :)

A ja polecam coś innego - odżywka firmy Talika "Nail regenerator" zwiększa twardość paznokci, działa równiez na ich macierz, także paznokcie są twardsze, bardziej elastyczne i szybciej rosną :) ponoć 1 cm na 3 m-ce ;)
Stosuje się 3 tygodniową kurację, smarując pazurki na noc :)
Niebieskie opakowanie 30 zł - 5 ml starcza na ok pół roku, sama używam :)
jestem bardzo zadowolona :) może nie będę musiała robić akryli :)

a ja polecam odżywke Sally Hansen - koktail witaminowy (pomarańczowa buteleczka - matowa). 2 miesiace temu zdjęłam żel (Nef - on tez bardzo niszczy paznokcie, może i troszke mniej od akrylu, ale i tak ma sie bibułki).

Co do odzywki - uzywam ją i moje paznokcie sa piekne, twarde, mocne, nierozdwajaja sie i maja zdrowy kolor. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.

Akryl i zel nosiłam z 5 lat z przerwami. Na slub nie planuje zakładac sztucznych, bo po odzywce wygladaja pie4knie.

Spróbujcie (cena ok. 40zł), naprwde warto.

całuski,
meg

Meg, a planujesz jakies wzorki na pazurkach? ja do wczoraj myślałam, żeby je po prostu pomalować na jakiś jasny kolor dobrany do pomadki, ale wczoraj znalazłąm na necie tyle wzorków do paznokci że kopara mi opadłą.
Nigdy nie robiłam akryli, ale może warto? Tylko nie takie szpony krogulcze...

wiesz co witch...
nie mam pojęcia, nawet nie wiem czy bede typowego frencha robiła ( biała końcówka, reszta mleczna).
wiadomo, ze pojde w tym dniu na jakis manicure, ewentualnie niech na palec serdeczny gdzie bedzie wchodzic obraczka, malnie coś, ale najbardziej to jestem za jakąś malutka cykronia. :-))))

Co do akryli, oczywiscie ze róbcie, to tylko moja decyzja ze nie robie, nikogo absolutnie niezniechęcam, bo jeśli jest dobrze połozony zel lub akryl to wyglada to pięknie. Ja mam ładny kształ swoich paznokci i dlatego nie bede robic żelu.

Kochane, to jest nasz i naszego narzeczonego dzien, zatem róbmy wszystko na co mamy ochotę, aby byc najpięknijsze !!!!! :-)))))

całuję,
meg

meg, wiesz ten pomysł z ozdobieniem jednego pazurka jest super :)
przynajmniej będzie to wskazówka dla mojego lubego, na który palec ma mo nałożyć obrączkę, no i dla mnie, cobym właściwą rękę mu podała :) hihihi

a tak serio, to typowy francuski chyba nie ;) on jest dobry do pracy, jest taki formalny :) trzeba wykojarzyć coś eleganckiego, prostego, jasnego i jednocześnie ozdobnego :)

meg, a jak tam twoje poszukiwania :)!!!!!! pisz!!!!!

paznokcie

wzorki dodają uroku i są ladne:)a mozesz mi podać namiary na stronki z wzorkami?1
pozdrawiam

http://www.netwesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1816

http://www.wizaz.pl/?content=category&id=33

witch,

a no powiem że dobrze... oto ona, juz w sobote kupiona, ale bede miał ja dopiero za 3 miesiące

image

i jak moje drogie Panie??? ;)))

Tak, ładniutka ta sukienka, Meg :-).

meg1 napisał(a):

... 2 miesiace temu zdjęłam żel
> (Nef - on tez bardzo niszczy paznokcie, może i troszke mniej od
> akrylu, ale i tak ma sie bibułki).

Nie wiedziałam.Nigdy żelu nie miałam,ale słyszałam,ze jest mniej szkodliwy dla paznokci niż akryl.Ale dobrze wiedzieć :))

Co do kiecki,to cool :)

image
image
image
image
image
image

francuski jeden drugiemu nie równy:o) wklejajcie kobitki jak znajdziecie jakieś wzory zdatne do użytku weselno slubnego :)

dzieki nef za słowa uznania w stosunku do mojego cudeńka.
ja jestem nia oczarowana, jest naprawde super.
A propos pazurków... no to jest prawda ze akryl i żel niszcza paznokcie, ale i tak nie bedziemy sie tym przejmować w naszym dniu, bo kazda chce mieć piekne dłonie i paznokietki.
Trudno jak sie zniszcza to zniszczą...
ja juz sie namęczyłam i raczej zakładać nie bede tym bardziej ze mojemu lubemu bardzo sie podobają moje obecne, cyzli naturalne, a poznał mnie gdy miałam akryl, a poźniej żel.
dziewczynki,
wolna wola, i tak bedziemy najpiękniejsze ;))))

buzi,
meg

ja nie bede raczej akrylu nakladac ani zelu, ale mam ten plus, ze moje paznokietki z natury są grube i mocne...dlatego...pij mleko - będziesz miał(a) ładne pazurki... ;o)

a kawa z mlekiem też by była ok?

no jasne, że tak ! mleczko w każdej postaci...ja tam najbardziej lubie te kondensowane wysokosłodzone, lub w postaci bitej śmietanki...mniaaaammmii !

No jak już kawka z mleczkiem// śmietanką to do tego jakieś ciasto by sie przydało, albo tort :) ......

więcej propozycji na ślubne szpony ;)
image
image
image
image

Moje paznokietki pozostawiaja tez wiele do zyczenia :/ Polecam rzeczywiscie Sally H. - dobra, sprawdzona firma :) A co do mojego pomyslu na pazurki to pewnie strzele jakiegos francuza w tonacji ecrue.... Przerazaja mnie jedynie tylko te dlugosci ;)) Jak znam zycie zaraz złamałabym dwa albo zadarla dziure w kiecce ;))

Moje paznokcie są "dziwne". Rosną na dośc długie i są nawet twarde ale zaraz się rozdwajają. Myslałam żeby zrobić sobie na ślub akryl, ale rozmawiałam ze znajomą kosmetyczka która ma super modne plastikowe paznokcie. Kupiła w kiosku za 4 zł.już pomalowane na french z naprawde ładnym wzorkiem, (akurat na ślub). Trzymaja sie jej już prawie tydzien. Oczywiście nie przykleila je na klej z opakowania, tylko na ten który używa do akrylu , ładnie wypiłowała(naprawde nie wyglądają jak plastikowe). Chyba spróbuje jeszcze przed ślubem i sama się przekonam czy warto.

polecam odżywkę firmy TALIKA (małe niebieskie pudełeczko, a w nim flakonik z pędzelkiem) smaruje sie pazurki na noc takim olejkiem i po około tygodnia pazurki się nie rozdwajają ani nie łamią i są dużo mocniejsze. Dużo lepsze niż S. H. :) :) więcej info na mejla :)

Witch, napisz gdzie ten preparat mozna dostac? Skrzyp cos nie bardzo chce dzialac, a z paznokciami przydaloby sie cos zrobic, zeby mi sie nie polamaly.
A poza tym to ide w sobote do La Famme, wypytam manicurzystke i kosmetyczke co trzeba jesc/stosowac/ robic, zeby cialko wygladalo slicznie i wygodnie :-)

tez mialam zniszczone paznokcie po akrylach(mialam je tylko 3 tygodnie!). lamaly sie i rozdwajaly i byly jak bibulki:( pomogla mi kuracja Art Deco. nie wiem czy jest dostepna w polskich drogeriach. jest to utwardzacz do paznokci i serum. kuracje stosuje sie miesiac: 3 dni utwardzacz, dzien serum itd. wlasnie skonczylam kuracje i probuje zapuscic pazurki. narazie mi sie udaje i juz french by slicznie wygladal:)i puszki moge otwierac (teraz przeszkadza tylko dlugosc paznokci:))

elajza ja ci puściłam na mejla :)

dzieki bardzo