pękający balon

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
moze ktos byl na weselu gdzie para mloda miala zamowiony(lub moze ktos go sobie zamawia)....tj taki wielllkii balon w ktorym sa mniejsze a w srodku nich serpentyny i tp.balon peka np.podczas pierwszego tanca pary mlodej. .....czy raczej kicha taka niespodzianka...co sadzicie o takim czyms?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pękający balon

a wogule to jakies takie niepodzianki szykujecie lub wam szykują podczas wesela??

Ja bym chciała ten balon bo wydaje mi się to bardzo fajne, jak podczas pierwszego tańca na parę młodą wypadnie mnóstwo małych baloników. Byłam na wielu weselach ale nigdy czegoś takiego nie widziałam na żywo. Nawet narzeczonego namówiłam, ale boję się, że samo uruchomienie go może być trudne, a co bedzie jak się nie uda? 100 zł pójdzie na spacer :)
Pozatym my planujemy niespodzianki: gołąbki, fajerwerki, karaoke i może coś jeszcze, do sierpnia jesze czas, Pan Bóg jeden wie co nam jeszcze przyjdzie do głowy!

na allegro mozna kupic taki balon

super pomysł, tez myslłam o tym , ale ciekawe jaki jest koszt ....

Za nami będzie wielkie serce z baloników.... gdzieś na sali (jeszcze nie wiem gdzie) obrączki z baloników i bramy z balonów przy wejściu / wyjściu z sali ... cyba przy wyjściu, zeby goście z sali widzieli taką bramę z balonów

80 zł kosztuje ten balon we wrzeszczu...podobno to fajnie wyglada bo leci wszystko na pare młoda i na gosci.ale jak to przewiezc??bo oni mi tego nie dowiozą.

we Wrzeszczu na Jaśkowej ? Dorato ? o to chodzi ?

Sylvia a gdzie dokładnie we Wrzeszczu? będę tam w sobotę to bym poszła do nich się dokładnie dowiedzieć co i jak?

ten sklep jest w budynku na drugim pietrze,ul.Grunwaldzka 76/78

ciekawe jakiego rozmiaru on jest...

dekoracje balonami: www.jarma.com.pl - mozna sobie pooglądać , duzy wybór !

polecam stronkę

no własnie , jak to jest z przekłuwaniem / pękaniem takiego balona ???? :)

Taki balon ma urzadzenie, ktorym sie steruje. W czasie pierwszego tanca osoba ktora jest upowazniona naciska przycisk i balon peka :) Koszt takiego balonu 150 zl + koszty umocowania takiego balonu.

dzięki za informację

Czy jak ten balon peka to jest duzy huk, zeby nam babcie i ciocie nie popadaly na zawal:)?

My mielismy balon, ale zaskakuje mnie cena o jakiej piszecie, zamowilismy w Dorado razem z dekoracja za 100zl, ale bez detonatora. Z detonatorem jak szukalam to koszt 1000zl byl. Nasze babcie wytrzymaly, efekt fajny, ale goscie mowia o czym innym i jakos temat balonu przepadl, wiec nie wiemy, czy sie podobalo :). Zobaczymy na kasecie jak bedzie zmontowana :). Beata

Beti czy Dorado stoilo Ci sale? Czy tylko balon dali? Kto go zawieszal na suficie? I co potem z malymi balonami? Po sali lataly?

a jak jest z transportem takiego balona ?? :)

no wlasnie jak go przetransportowac? myslalam zeby ktos mi go przywiozl na sale jakas polciezarówką hehe

Zamawiając taki balon najlepiej zwracajcie uwagę na to żeby był zdalnie odpalany.Wkładanie piór mija się z celem bo wygląda to może ładnie ale niektórzy goście mogą skonsumować je razem z deserem , bo po prostu bardzo trudno je posprzątać. wkładać się powinno do balona ok. 250 szt balonów 5" i confetti ale tylko aluminiowe.
szczególnie w świetle reflektorów daje to duży efekt. Odpalając balon pilotem efekt jest 100%. Taki balon mozna zamowic w firmie dekoracyjnej wowczas ona sie zajmuje transportem. Koszty rosna takiego balonu jezeli jest sam balona zamawiany jezeli razem z dekoracja to jak pisalam wczesniej koszt 150 zl. Oczywiscie mechanizm do zwrotu.

Hmmm... no to tu sie nie zgodze, baloniki kompletnie nie pasowaly do wystroju sali, ktory byl w niebieskim, a balkoniki w roznych kolorach, do tego przez ciezar bardzo szybko opadly, no i jeszcze do tego jest brudno na sali, jedyny plus balonow to jesli goscie dobrze zareaguja to maja fajna zabawe w deptaniu balonikow, co do konfetti to w ogole nie widac ich ze byly, moze na podlodze troche, ale na kasecie nie widac ich wlasnie, ja mialam dekoracje z piorek i wlasnie piorka mi sie podobaly najbardziej, nikt nie mial ich w talerzu przede wszystkim, troche to smieszne, chyba ze ktos ma przeciag na sali i sale o wiele za mala z malym miejscem do tanczenia. Ja mialam balon z cala dekoracja, nie martwilam sie transportem oraz podwieszeniem balona. Jednak calkowity koszt strojenia byl ogromny. Musicie jeszcze zwrocic uwage na kogos kto zajmie sie flakiem zwisajacym z sufitu, wygladalo to okropnie, na kasecie widac, a osoby ktore mialy sie tym zajac ciagle to odwlekaly i tak zostal prawie do konca wesela :(. To tyle. Beata

podbijam dla dziób

Widziałm znów sprzedają takie balony na allegro - w dziale slub - dodatki

Pare razy montowałam taki balon na wesela. Byłam raz na takim weselu goscie byli milo zaskoczeni. Montuj balon to naprawde swietny pomysl. Kupisz go na tanio na allegro.

Znalazlam zdjecie w necie jak wyglada efekt pekajacego balonu
image

aga jeszcze raz wklej, ja go nie widzę, nie otwiera mi sie :)

Jeszcze raz image

pięknie

ale ktoś tu napisał, że potem niefajnie wygląda ten duży balon po pęknięciu taki flak zwisający ... trzeba pilnować , żeby ktoś go usunął

Jak umiescisz pekajacy balon wsrod innych balonow to nie zuca sie w oczy ten "flak".

podbijam dla Miluni

Świetny pomysl. Jak dla mnie bomba. Tylko nie wiem czy aby na pewno wszyscy byliby podobnie zachwyceni :)