pierścionek zaręczynowy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Cześć dziewczyny.
Planujemy z chłopakiem zaręczyny i zastanawiamy się nad pierścionkem. Czytałam na forum bardzo rozległy, ale nieco bezsensowny wątek o tym jak to facet jest dupa jeśli kupi pierścionek tylko za 300zł.. My właśnie nie mamy zbyt wiele pieniędzy i pierścionek w takiej cenie byłby najodpowiedniejszy.
Szukamy sklepu z ładną i tanią biżuterią. Czy ktoś może coś polecić?
Z góry dziękuję..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pierścionek zaręczynowy

jeśli macie czas to poszukajcie małych sklepików jubilerskich, czasem jest taniej... ale tak samo w KRUKU czy APARCIE znajdziecie tańsze, ale równie piękne pierścionki :))

Naawet nie czytaj takich opinii , że jak Ci facet nie kupi pierscionek za 300 zlotych to jest dupa bo to ponożej pasa jest , Kupi Ci taki pierścionek na jaki go stać a poza tym to liczy się sam fakt , ze wogle kupi i w jaki sposób Ci go da :) BARDZO DUZY WYBÓR jest pod filarami w gdańsku , mniej więcej na przeciwko parlamentu i nie jest tam drogo ,

To jest ich strona internetowa :

http://www.jubilermj.pl/

JUBITOM np w Auchan Rumia

We wszystkich 3miejskich centrach handlowych( szczególnie PRzymorze, Gdynia, Wrzeszcz) jest kilka fajnych sklepików i stoisk z biżuterią. Czasami wlasnie na takich niepozornych stoiskach można wypatrzeć jakieś cudo- np w Alfie Centrum koło CCC widziałam ost. bardzo ładne pierścionki- na pewno wybierzecie coś pięknego- zresztą Wasz budżet wcale nie jest taki mały;) pozdrawiam i zycze dobrego wyboru:)

w tym gdansku pod filarami na hasło trojmiasto.pl jest 5% rabatu, my tam kupowalismy obraczki, a pierscionek zareczynowy tez tam zakupil juz obecny maz ;-)

Cena na prawdę nie jest istotna. Dla mnie wazne było, ze pierścionek wybrał i kupił sam narzeczony. Nie wiem ile kosztował i nawet jeżeli 50zł to najwazniejsze jest to szczery prezent i zamiar.
Kilka miesięcy wcześniej często" przypadkiem" przechodzilismy przed wystawami jubilerów i luby pytał czy ten lub tamten mi się podoba:)

"planujemy", "zastanawiamy", "szukamy"...
.... a moze niech ON zaplanuje, zastanowi sie i znajdzie?

ja mam pierścionek z KRUKA slicznu z brylancikiem za 350 zł- dla mnie ile kosztował nie jest wazne, mógłby byc nawet z gumy:):)

dlaczego ON? decyzje o zareczynach razem sie podejmuje 21 wiek mamy

nawet nie zwracaj uwagi na takie wątki - tamten o pierścionku był wyjątkowo poniżej krytyki :(
co do jubilerów, to faktycznie dość tanio jest w auchan w Rumii - Jubitom.
My też wybieraliśmy pierścionek razem i nie wyobrażałam sobie inaczej - przynajmniej mogłam trochę podpowiedzieć mojemu kochanie jak wygląda mój wymarzony i uświadomić go że rozm. 18 to raczej zły pomysł, a 11 to chyba tak akurat... :))

Aha, tak przy okazji my zaryzykowaliśmy i kupiliśmy pierśconek od jubilera z warszawy - zamówiliśmy przez internet. wyszło duuużo taniej niż byśmy chcieli kupić taki sam na miejscu. Pomogło też to że miał zdjęcia real a nie jak w większości w necie z obróbką cyfrową.

ja jestem bardzo zadowolona więc może poszukajcie też w internecie na allegro?

masakra takie zaplanowene zareczyny... ja bym sie obrazila, gdyby moj narzeczony nie umial mi kupic pierscionka...

no troche w tym prawdy,ze jednak taki pierścionek- niespodzianka to super sprawa,ale czasami faceci naprawdę nie mają gustu- jeżeli to widać, lepiej chyba coś tam zasugerować;)
Są też panie obdarzone naturą przywódcy, które wszystko chcą mieć pod kontrolą, wszystkiego dopilnować same- wtedy i pierścionek zaręczynowy musi uzyskać odpowiednią od nich aprobatę;)

zgadzam się:) mnie zszokował raz się pytając: skoro mamy 21wiek, równouprawnienie to czemu kobieta nie może się oświadczyć?:D Oczywiście był to żart ale dało mi to do myślenia...:)

w ogóle się nie przejmuj takimi opiniami - to bzdura! nie liczy się cena ale to czy Ci się podoba:) Ja przyznam szczerze, że pierwszy pierścionek jaki wpadł mi w oko był za kwotę mniejszą niż 500zł i taki właśnie mam ( z Apartu) i wcale nie czuje się gorsza. B. mi się podoba właśnie ten model i jestem z niego zadowolona:) Znam paru takich osób co wydawały pensje na pierścionki zaręczynowe...ich sprawa. Dla mnie mogłabym dostać pierścionek upleciony z trawy jeśli byłby szczery i dany z miłości :)

to chyba ja należe do tych kobiet przywódców hehe :) uparłam się na mieszane, z białego i żółtego złota z niedużym brylentem/diamentem, tak więc w poszukiwania wybralismy się razem. fajnie byloby tak z zaskoczenia ale w sumie taka rola przywódcy:)hehehe
PS -mój narzeczony nie jest dobrym organizatorem tzn z kimś tak, ale sam nie za bardzo:))

powszechnie wiadomo,ze mężczyzna jest Głową a kobieta SZyją;)

no ja sobie tez wybrałam pierscionek. a cala reszta nalezala do niego ;)

buhahaha... dobre :)) pozdrawiam wszystkie szyjki !!
też chyba lubię przewodzić

a niespodzianka swoją drogą była, bo wyskoczył mi z tym pierścionkiem slicznie zapakowanym kiedy w ogóle się nie spodziewałam, hehe i kopara mi opadła że to już.. :)

Mój na środku ulicy klękał . Wariat

ładne i w miarę tanie pierścionki widziałam w jubilerze w Manhattanie

na środku ulicy w sensie jezdni czy chodniku?:D

tak czy siak wariat ;-))

hehe zgadzam się z tą szyją :PP :D

:)) wariaci są kochani...:D

prawie na środku skrzyżowania( na szczęście mało ruchliwe), przed swoim domem. No WARIAT !!!(ale jaki kochany....)

Moze taki Ci się spodoba? Na zywo jest naprawde przepiekny, zdjecia tego nie oddadza.

http://www.wec.com.pl/Pierscionki/Pierscionek-z-brylantem-VP-2015B-0-015ct-J-Si-p149.html

Mój narzeczony kupił mi pierscionek w Aparcie - mają spory wybór. Zapłaciliśmy nieco ponad 300 zł Warto dokładnie dopasować rozmiar, ponieważ sklep nie przyjmuje zwrotów. Mój był troszkę za mały, ale poszerzyłam bez problemów u złotnika. A co do ceny..no cóż...dziś są takie czasy,że każdy kupuje to na co go stać, w końcu nie wartość pierścionka decyduje o szczęśliwym zwiazku...

To ja założyłam wątek..
Kupił mi pierścionek w Aparcie. Piękny, taki jak chciałam.
Może jest trochę drożej niż w innych, małych sklepach, ale warto zapłacić - wykonanie pierwszorzędne i dwa lata gwarancji.
Pozdrawiam

Powiem tak: zaręczyny i planowane wspólnie i z zaskoczenia mają swoje plusy i minusy ;P

Mój Kochany poprosił o zgodę moich Rodziców na bycie ze mną już zawsze, a mi oświadczył się z zaskoczenia, jak przyszedł na "świąteczne ciasto" w pierwszy dzień Świąt :D Zaskoczeni moi Rodzice, zaskoczona ja :D I powiem że to był wielki plus, takie zaskoczenie, nie spodziewałam się tego w ogóle, tzn wiedziałam że kiedyś to nastąpi, ale nie miałam pojęcia że akurat w Święta :) no i ten "banan" u mnie od ucha do ucha i (tak mówią Rodzice) błysk w oczach :) Minusem jest to że nasi Rodzice się jeszcze nie znają :/ A tu jest plus dla tych zaręczyn ustalonych, obie strony razem są obecni, od razu się zapoznają, ale z drugiej strony jak przypominam sobie ten dzień sprzed kilku miesięcy, ten moment gdy nagle mój Kochany sięga do kieszeni marynarki i wyciąga czerwone pudełeczko, gdy zwraca się do zaskoczonych Rodziców z pytaniem czy może być ze mną już zawsze, gdy później klęka przede mną i się pyta czy zostanę Jego żoną... To był magiczny moment, do tego pierścionek idealnie idealny :) co potwierdza tylko fakt że zna mój gust, rozmiar palca, wie co jednocześnie będzie mi się podobać i będzie mi pasować :) A fakt że to zrobił dodatkowo "utwierdza" mnie w tym jak bardzo mnie kocha, zrobił to sam z siebie :)

1985sloneczko, nic dodac nic ujac...
"Ustalane" zareczyny generalnie kojarza mi sie z jakims takim niemal podpisaniem umowy... negocjowaniem warunkow itp...

mi też... akurat nasi rodzice to się dopiero na ślubie poznali :)
a oświadczyny były totalnie znienacka, to jest dopiero szok! :)
no ale my dużo rzeczy robimy inaczej :)

Nasi rodzice poznali sie wprawdzie przed naszym slubem, ale bylo to przezabawne zdarzenie. Niestety nie mowia tym samym jezykiem. Bardzo bylo smiesznie jak sami probowali sie porozumiec uzywajac rak, nog i wszystkiego co im Bozia dala :-)) A w pewnym momencie moj tato zaczal rysowac rebusy mojemu przyszlemu tesciowi...

Też uważam, że planowane zaręczyny nie świadczą tyle o "nowoczesności", co o braku męskości ;)
Jakkolwiek mnie teraz zjedziecie ale tak jest i już.

To facet musi się zdobyć, postarać, no i zaryzykować- no i jestem pewna,że jeżeli kocha naprawdę to nie będzie miał problemu z ogranizacją, nawet jeśli pozornie się do tego nie nadaje.

Może facet wcale nie jest pewny czy chce się oświadczać :) jeżeli musicie mu o tym przypominać i wybierać lub płacić za pierścionek ;)

A o moich rodziców narzeczony prosił o moją rękę już po naszych zaręczynach, oczywiście -po staropolsku- z prezentami, które co prawda razem wybieraliśmy ale on płacił ;)

ale ja tylko powiedziałam jaki chcę pierścionek a jego kupienie było już dla mnie wielką tajemnicą, tak jak same oświadczyny - nie wiedziałam kiedy będą ani gdzie i w ogóle, więc i tak byłam zaskoczona

Także uważam, że cena nie ma znaczenia. Mój narzeczony zrobił mi absolutną niespodziankę w walentynki. Niczego sie nie spodziewałam i dostałam piękny, skromny pierścionek z białego złota. Ile kosztował wcale mnie nie interesuje, bo nie o to chodzi... Z tego co wiem to kupowany był u jubilera w C.H. Morena (ale było to 3 lata temu)

Inne tematy z forum

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...