płaczące niemowlę

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mój synek ma prawie 4 miesiące. Ciągle płacze. Czy ktoś miał podobną sytuację. Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: płaczące niemowlę

cały dzień płacze??

Płacze prawie cały dzień, uspokaja się trochę noszony na rękach. W nocy w miarę dobrze śpi.

co to znaczy "ciągle"???

może ząbkuje?

Zapalenie ucha, zęby, bakterie w układzie moczowym.
Proponuję wizytę u lekarza i zrobienie badania moczu

Skok rozwojowy - ja bardzo wyraźnie widzę, że jest czas że przez 2 tygodnie dziecko jest super grzeczne, a kolejny tydzień ciągle na rękach, płacze, marudzi, nie chce spać.

nasz mial ataki placzu i okazalo sie ze to wlasnie zakazenie ukladu moczowego

Badania ma wszystkie zrobione, posiew moczu, usg brzuszka - wszystko jest ok.

może jest za ciepło ubrany?

A jakim mlekiem go karmisz?Moze zmien mu na inne?

Re: płaczące niemowle

Obecnie jest na Bebiku, ale do 3 miesięcy był na piersi i też płakał.

u nas sie Mikołaj darł w nieboglosy i nie wiedzielismy o co chodzi- myslalam ze kolka i jak go rozebralam zeby zajrzec do piluchy to sie momentalnie uspokoil okazalo sie, ze bylo mu stanowczo za cieplo.

teraz sie znowu drze- wtedy albo jest glodny i daje cyca, albo chce pic- dostaje herbatke albo smaruje mu dziaselka, bo wydaje mi sie,ze zabek wychodzi

a moze twoje malenstwo poprostu chce byc blisko Ciebie? wiem, ze to moze byc uciazliwe, ale...

zycze powodzenia i wytwalosci

klakier, a lekarze coś mówią? Wg nich jaka jest przyczyna takiego zachowania Twojego malucha?

moja mala zaczela ciagle plakac tydzien po urodzeniu.bylam wykonczona.trwalo to wszystko prawie 4 miesiace zanim wkoncu znalezli przyczyne.nachodzilam sie po lekarzach,ze szkoda gadac.specjalisci od siedmiu bolesci.wkoncu poszlam prywatnie i on jako jedyny znalazl przyczyne(byla to zbyt duza ilosc bakterii w jelitach i mala ciagle bolał brzuch).do tego doszedł refluks przy ktorym wiadomo,ze dziecko jest rozdraznione i placzliwe,do tego po drodze bylo zapalenie uszu...Do tego wszystkiego doszly kolki...
Ech nacierpialo sie to moje dziecko strasznie.
dlugo by opowiadac.
Prponowalabym na poczatek zrobic badanie moczu i kału na posiew.sprawdzic czy wszystko jest wporządku.
W kazdym razie nie daj sobie wmowic,ze dziecko placze bo to taki typ.Mi wmawiala tak nawet lekarka....
G...prawda!
Tak malutkie dziecko jesli placze prawie non stop to musi byc jakis powod.
Szukaj,rob badania...,zrob usg brzuszka -dziecko wola o pomoc.mysle zresztą,ze umiesz juz odroznic placz np z glodu a placz wolajacy o pomoc,bo cos sie dzieje.
powodzenia i duzo cierpliwosci zycze.

badania powtorz ,sprawdz czy aby napewno ok.
Fakt,ze moja Sarka do dzis duzo krzyczy,placze,ma problemy ze spaniem,ale co innego roczne dziecko,a co innego niemowle.

a jak badania wyjdą ok i nic złego nie wyjdzie to ja jeszcze bym neurologa odwiedziła. moze maleństwo ma układ nerwowy bardzo wrażliwy

Moj synek też się darł a nie płakał do 2 mca!!! No i wkoncu pojechaliśmy do szpitala i tam wyszło ze ma refluks układu moczowego. Dali antybiotyk i poźniej leki na stałe i teraz już o niebo lepiej.

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...