płatki mydlane

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
troche głupie pytania ale ...:)
kupiłam płatki mydlane i na opakowaniu jest napisane ze mozna prac w pralkach ale czytałam ze moga zniszczyc pralke...czy ktoras stosuje płatki mydlane do pranie w pralkach?
2.ile mniej wiecej dajemy na pralke tych płatków?na opakowaniu napisane ze 2 łyzki na 2 litry wody(a skad ja wiem ile wody pralka pobiera? )?
3.czy one w ogole dopieraja rzeczy czy razcej prac normalnie ciuszki(w płynach/proszkach dla dzieci) i potem jeszcze raz w płatkach z podwojnym płukaniem?czy to nie ma sensu?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: płatki mydlane

na pewno można prać nimi w pralkach? ja chciałam kiedyś kupić, ale na opakowaniu wyczytałam, że są jedynie do prania ręcznego.

polecam jednak pranie ubranek w Loveli -mleczko do prania albo Persil sensitive , platki nie dopieraja dobrze i ubranka szarzeją - wiem bo tez prałam i dlatego szybko skonczyłam poza tym to zabawa straszna trzeba najpierw te płatki namoczyc w małej ilości wody az robi sie taka papka i potem ta papkę przekładac do pralki inaczej kiszka zle sie rozpuszcza w pralce , płatki sypałam na oko :-))

no własnie prałam w loveli a mała ma na całym ciałku uczulenie i te płatki to zalecenie pediatry,poszukujemy co ja mogło uczulic....ale doczytałam ze nie polecaja prac w pralkach bo mydło zapycha beben i niszczy sie pralkę..recznie nie dam rady z refluksem bo to kilka ciuszków i kilka-kilkanascie nawet pieluszek dziennie...moze po tej loveli bym płukała wiecej razy?myslicie ze to pomoze?bo do tej pory raz tylko płukałam

acha, ja do 6 m-ca mojego synka prałam w Loveli mleczku zawsze z podwójnym płukaniem - nie stosowałam już plynow do płukania , potem pralam w normalnych proszkach typu ariel , persil itp razem z naszymi ubraniami ale zawsze nastawiam dodatkowe płukanie

uzywalam platkow mydlanych w pralce automatycznej ale to kiepski pomysl bo slabo sie rozpuszczaja i po prostu zostaja w tej komorze do ktorej dozujesz srodki piorace.

Inne tematy z forum

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...