plenery :)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
prosze teraz podawać mi tu cudowne i zarąbiste miejsca na plenery ślubne

:) cobym nie musiała po innych wątkach szukać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: plenery :)

Witam i pozdrawiam wszystkie pary, ktore mają u nas zdjęcia, i mam prosbę abyście nie ujawniały na forum miejsc plenerowych ( szczegolnie tych specjalnych), ktore wam proponowaliśmy i ktore wybraliście. Pozdrawiamy Serdecznie B&W

a ja wprost przeciwnie, proponuję parom, które mają jakieś fajne plenery - ujawnianie wszystkiego co się da :) może byc na priv :)
jak był jakiś fajny plener to i tak się wyda - prędej czy później :)

Ostatnio chodzi mi po głowie niezły pomysł aby mieć plener w Oliwskim ZOO :) ...... lecz chiba standardowo zdecydujemy się na plener gdzieś na plaży, może orłowskiej ? .... Nie wiem jeszcze.

p.s. ale konkurencja czuwa hihihi

Polecam skansen we Wdzydzach Kiszewskich, trzeba troche poswiecic czasu na dojazd ale zdjecia musza byc niepowtarzalne. Jest stronka internetowa, ale nie pamietam, poszukajcie. Ja sie zastanawiam nad tym pomyslem... zdjecia mozna tez zrobic dzien lub dwa po slubie... juz na luzie i atmosfera jest wtedy juz inna ;)

czyli podsumowując to co wyczytałam wcześniej na forum i z wieści od znajomych:
Park Oliwski- tzn miejsca nie oklepane i w pałacu na terenie parku
Starówka ;) i Mariacka - w godzinach gdzie nie ma tłumów turystów
Sopot - od monciaka przez molo i plażę
Molo w Orłowie i teatr nad morzem ....
Wdzydze i .... aj mialam nie pisać .....

CO JESZCZE?

Może jakieś miłe ruiny są w pobliżu?

Witch kup sobie przewodnik po trojmiescie i okolicach i sama poszukaj miejsc w ktorych chaial bys mieć zdjęcia, troche wysiłku samemy Leniuszku!! a znajdziesz niepowtarzalne miejsca na plener. Ja znalazłam...:)

hihihi , noooo coooo ;)

Ja żeby było oryginalnie myślę o Stoczni Gdańskiej albo o stacyjce SKM Sopot - Kamienny Potok ;)))

Ada, za twoim polecaniem przekopałam się przez przewodnik po trójmieście, ale jakoś mi tchu nie zaparło....

SCENA LETNIA
image
DAR POMORZA
image
DWOREK SIERAKOWSKICH
image
PRZYSTAŃ JACHTOWA
image

ja nie mówie o przewodniku na portalu trojmiasto, tylko ruszenie siedzenia do empiku i tam przejrzenie przewodników, bo fakt to co jest na portalu trojmiasto to mozna ręce załamac...i w desperacji do parku w oliwie hihi

wiem wiem, spoko :)
na trójmieście jest taka stroneczka z panaoramami ładnych miejsc, gzie to było ....... acha http://www.trojmiasto.pl/panoramy/

rzeczywiście... trzeba ruszyć d... i to nie tylko do empiku przeglądac albumy o gdańsku, ale też wsiąść na rower jak będzie ciepło i zobaczyć to na własne oczy... no ale jak macie ciekawe pomysły to kobitki, piszcie.... :)

No i jeszcze potem warunek ze twojemu fotografowi bedzie się chciało ruszyć d... za miasto czy na jakiś odleglejszy plener, czy tez zaliczac kilka miejsc w Gdansku naprzykład. Jak dzwoniłam do zakładow to w kilku mnie wysmiano jak pytałam się o plenery poza miastem i wlasnie oferowano mi orginalne zdjecia w parku w oliwie. Ze tam najromantyczniejsze fotki wychodza:)

Najromantyczniejsze, chyba najbardziej pospolite w trójmieście. Dla mnie najgorsze jest to co widziałam tam kiedys bedac na w ciepła sobote na spacerze. Pary przechadzały sie po parku i niekiedy musiały stac w kolejce "Młodych Par" zeby zrobic sobie zdjecie np. na mostku nad wodospadzikiem...chciałbym tego uniknac.

Elle a czy doczytałas uwaznie to co napisałam?:) powinnas zauwazyć ze najromantyczniejsze było napisane z dużym sarkazmem:)

wiem, wiem....ale moja wypowiedź to właśie potwierdzenie tego, ze to "kpina" co ten fotograf powiedział

dla mnie park oliwski to miłe miejsce - byłam tam z moim lubym, gdy jeszcze nie był moim narzeczonym, leżeliśmy sobie na ławeczkach brzusiami do góry, a tam wkoło biegały pary młode, z tłumem gości ;) no rewelacja :) beke mieliśmy taką że szok .... ;) ale w parku sa ładne miejsca...nie powiem

Witch i chesz zeby z Ciebie tez ktoś kręcił potem beke;)

marze o tym, dlatego stworzyłam wątek nabijania się z parku oliwskiego.
Plizzz....piszcie jakie macie pomysły na inne plenery :)!!

1- na Łysej Górze w Sopocie,
2- w Zakładach Mięsnych,
3- w zajezdni tramwajowej,
4- ..... itd.

Suuper pomysły, właśnie takie niekonwencjonalne miejsca bym chciała. Dodałabym jeszcze Dworzec kolejowy, moze być w Gdańsku (tory kolejowe), most z "czerwonymi linami" i jeszcze zobaczę

elle widziałam zdjęcia właśnie z tego mostu na stronce z fotografią ślubną w Trójmieście - wyglądały naprawdę fajnie, szczególnie mi się podobały, bo zamierzam mieć bordową sukienkę i by pasowała pod taki most z czerwonymi linami...

a co do zakładu mięsnego, to chociaż jestem bardzo nowoczesna, jakos tego sobie nie mogę wyobrazić...

A wiesz, tu bardziej chodzi o ruiny, stare mury.Coś na zasadzie opuszczonj fabryki taki "indiustrial", niż sam fakt, ze kiedyś były tam zakłady mięsne. Sadze, że to o to chodzi bo chyba wiem o, którym miejscu pisze fot

a to nie była jakaś drobna zgryźliwość, bo ta zajezdnia tramwajowa.. jakoś taka eeee..... ;)?

a gdzie jest w trojmiescie taki industrialowy budynek? Ja myslalam ze te zaklady mięsne to jeszcze działają? A sa jakies opuszczone? Tez myslalam kiedys o takich fabrycznych zdjęciach , ale wiekszość miejsc pozamykana i karteczki grozi zawaleniem, albo za płotem i pies ogrodnik:)

Myśle, że nie. Jest tak fajna stara zajezdnia tramwajowa w Nowym Porcie, Wiesz Witch tam by mogły wyjść fajne zdjecia...

dobre rady zawsze w cenie - bo mi się skojarzyło z tą zajezdnią we wrzeszczu - beznadzieja :( a zakłady mięsne to chyba po drugiej stronie motławy, czy dobrze myślę? no to może te ruinki na wyspie spichrzów?
szkoda że w większości te miejsca są mocno zaniedbane.......

Przy stacji Statoil na Marynarki Polskiej zaraz jak sie zjeżdza z Wiaduktów na Zielonym Trójkącie po prawej stronie.
Wiem, ze kiedyś były tam Zakłady Mięsne, nie wiem tylko faktycznie czy nie jest to pozamykane na cztery spusty...trzeba by były poprostu podjechac i zobaczyć. A moze ktos zna inne takie miejce gdzie mozna w spokoju porobić fotki i zaden pies nie wygryzie kawałka sukienki :)

aaaaaa ..... nie kojarzę tych mięsnych :( ale co do stoczni - to wielu artystów robi tam zdjęcia, pokazy mody, sa tam jakies studia nagrań czy cosik..... ;)

o qrcze... ja mam jakos dosyc industrialowych klimatow... :/
pojedziemy na lake :)))) do lasu, bo przyszły mąż (przyzwyczajam się do nowych terminow) lubi lasy :)
na plaze, bo w koncu nad morzem bierzemy slub - warto to uwiecznic :)
miasto jest fu :)

My mielismy zdjecia na Darze Pomorza w Gdyni, bosko wyszly!!!! Trzeba wszystko omowic w Centralnym Muzeum Morskim w Gdansku

SŁUCHAJTA - ODKOPAŁAM SWÓJ STARY WĄTEK O PLENERACH NA ŚLUB :) BO:

Rozmawiałam ze szpecjalistami foto - i po moim kategorycznym NIE na Oliwę w całej okazałości z Parkiem i Pałacem opatów zaczeliśmy wymyślac nowe miejsca na plener :)
i czego się dowiedziałam - Starówka odpada - (chyba że o wschodzie słońca) - bo straszne tłumy, nieprzyjemni mieszkańcy włażący w zdjęcia, tłumy żebraków i wogóle!!! z muzeów, sołdków itd tez trzeba zrezygnować, miejsc na zdjęcia we wnętrzach (gdyby padało) nie ma, we wszelkich parkach zbiegowiska ludzi i na dodatek brudno, a molo w remoncie ................................................................................

Pliz... jeśli macie jakieś interesting pomysły sendnijcie mi na mejla, albo tu na forum - pomysły na sesję w dzień ślubu :) :)

Wiesz ja sie zastanawialam czy nad morzem na plazy nie zrobic sobie zdjec????co o tym myslisz??

będziesz miała blisko na plazę :) w sopocie napewno się znajdzie kawałek pustej plaży dla Was :) albo kawałek dalej - molo w orłowie :) podejrzewam, że 4-go czerwca tak samo w sopocie jak i na starówce będzie full gapiów :(
mi plażę odradzano - (sesja przed ślubem) - piach, piach w butach, piach w pończochach, piach we słosach - fryzura rozwiana, twarz letnim słońcem zjarana.... suknia brudna.
Ale moim marudzeniem się Sabra nie przejmuj, może właśnie w inny dzień, albo po ceremonii takie zdjęcia byłyby najciekawsze :)

No wlasnie to ma minusy , wiesz gapiow bym jeszcze zniosla ale te pozostale czynniki typu piach wszedzie , nie sa zachwycajace :(:( Szybko mi radosc opadla z mojego pomysla hhaha> Czekam na nastepny przeblysk:)

Ja mam 2 miejsca - przystań jachtowa - czyli po drugiej stronie kanału, jest szansa że jakiś przystojny holender pozwoli nam wejść na swój jacht :) i most wantowy :) bardzo ładnie wygląda na zdjęciach :) to tak wstępnie wymyślona koncepcja......

no a my wlasnie plaza. ale to po slubie, innego dnia, to juz mozna brudzic sukienke, zreszta i tak nie bedzie pewnie w najlepszym stanie po weselu.
a druga rzecz, ktora zreszta kiedys, chyba jakos latem zeszlego roku wyczytalam tu, na Forum - Dar Pomorza w Gdyni. wiem, ze to bedzie lata o wakacje, ale zawsze mozna znalezc taka pore, zeby nie bylo tlumow turystow (np. 5 rano ;-P). Wy macie ulatwione zadanie, bo 4 czerwca to jeszcze nie jest pelnia sezonu...

Witajcie!
A ja mam odmienne zdanie co do Parku. Wszystko zależy od fotografa-mieliśmy ślub 24 lipca i inne pary spotkaliśmy dopiero przy wyjściu. Fotograf prowadził nas w takie miejsca,gdzie nie było ludzi, a my,pomimo że mieszkamy w Oliwie, też nigdy do takich zakątków nie trafiliśmy! I nie było w ogóle mowy o zdjęciach na tle np.pałacu Opatów!Za to mamy zdjęcia wśród różnokolorowych kwiatów, kwitnących ostów etc. Ludzie którzy oglądali fotki pytali się nas,gdzie te zdjęcia były robione.
Co do Starówki to fotki,gdzie coś się w tle dzieje mają swój niepowtarzalny klimat-np.całe otoczenie jest w kolorze a my stojący na schodkach na ulicy Mariackiej jesteśmy w kolorze sepii-dosłownie jak z innej bajki!I może na 3-4 zdjęciach (ze 160) trafił się ktoś patrzący w obiektyw. Poza tym też nie było mowy o fotkach na tle Neptuna czy Mariackiego!
Polecam też zdjęcia w Ratuszu-w Sali Czerwonej czy w Domu Uphagena-jeśli wcześniej dogadacie się z Paniami pilnującymi rekwizytów, to pozwolą wam "zagrać" na klawikordzie czy na harfie z XIVw.-super klimat!
Wszystko zalezy od fotografa,czy pójdzie na łatwiznę i zabierze Was pod Pałac Opatów i kościół Mariacki, czy trochę pokombinuje i postara się zrobić niebanalne i niepowtarzalne fotki
pozdrawiam

My nie będziemy mieli zdięć w plenerze, poniewaz mamy juz zarezerwowane zdięcia u fotografa. Slub mamy 27 sierpnia w szkole podstawowej nr. 8 w Orłowie, niedaleko plaży, więc myślimy, ze moze po obiedzie i po pierwszym tańcu(oczywiście) pójdziemy z kamerzystą przejść się na molo. Byłam już na takim weselu i było naprawde fajnie. Nawet niektórzy goście dali się namówić na spacer.

Mój kuzyn miał ślub w tej szkole o której piszesz i zrobił dokładnie tak jak Wy zamierzacie :)

Hymm.. czyli ciekawe wnętrza to waszym zdaniem Ratusz i Dom Uphagena - no zobaczę, przejdę się i spytam, czy są szanse na robienie tam fotek :)

Mam jeszcze taki jeden zapytajnik plenerowy - przed ślubem "kręcimy" plener tzw. "randkę" tu juz się chyba będzie można wykazać :) bieganiem boso po plaży, piknikowaniem itd :) co wy na to?

Też mamy randkę, tydzień przed Ślubem w niedzielę. Wstępnie umowiliśmy sie na Starókę Gdańska z kamerzystą, ale tu mnie dziewczyny nastraszyły o tłumach tam krążących. Łudzę sie, że na początku czerwca w niedziele o godz. 12 nie będzie, aż tak tłocznie....Chyba, że znajdziemy jakieś inne urocze miejsce na randkę. Czekam na inne propozycje :)

elle - proponuję sięprzejść w którąś majową niedzielę po starówce i po mariackiej :) ja mieszkam blisko (nie na starówce, ale mam na starówkę 10 minut na piechotkę) i powiem szczerze, że tam zawsze są tłumy ;) sprawdź najpierw, czy w gdańsku nie ma w tym czasie jakiejś "fety" (jarmarku, obchodów, pochodów, marszów, występów itd) i jeśli o godzinę chodzi to proponuję raczej około 9 tej rano !!!!!! i uwaga na ludzi wychodzących z mszy niedzielnej z mariackiego, mikołaja itd :)

polecam wyjątkowo urokliwe miejsca koło kościoła św Jana :)

buzi :)

Znajomi zdecydowali sie na Malbork - zdjecia wyszly cudnie, choc trzeba bylo sie nameczyc (dzien slubu zaczal sie wczesnie rano od wyjazdu)... Ale oni byli z Tczewa...

my robimy zdjecia w Parku Oliwskim.....

Jeszcze a propos Domu Uphagena, to rzeczywiście polecam (czy będzie pogoda czy nie :o)) ale jest jeden szczegół, że trzeba uiścić opłatę za "sesję zdjęciową" Domowi Uphagena... Niewiele osób w ogóle tam robi, bo nie wie o tym miejscu, a jest warte uwagi, bo to nie tylko sień i sala czerwona, można wybrać sobie inne piękne sale!! Także, polecam. Jeżeli chodzi o "powietrze", to przychylam się do tego, że wszystko zależy od fantazji fotografa!! Wierzcie mi, widziałam niejedne zdjęcia :O)

image
właśnie sobie zyrkam na tą budowlę :) piękne schody :) kto to wie :0.....

A ja w widocznych na zdjęciu strojach spędziłam sezon 2 lata temu... :(

gula :) coż ty w takim stroju porabiałaś i to w sezonie? :)

Pracowałam :( strasznie niewygodne wdzianka-zwłaszcza te "czapeczki" :(
Na szczęście to już dawno poza mną ale stare kontakty się przydały :)
Nie ma tego złego...