plombowanie ząbków u 2 latka ???
po pierwszej nieudanej wizycie i lapisowaniu ząbków na nfz byłam dzisiaj z małą u prywatnego dentysty.. tam zaproponowano nam żeby usunąć czarną impregnację z jedynek i je zaplombować, ale dr strasznie nas uczulał na dbałość o higienę jamy ustnej, 0 słodyczy, soczków itd... bo inaczej jego robota pójdzie na marne... trochę sobie nie wyobrażam nie dawania dziecku słodyczy zwłaszcza że wszyscy wkoło jedzą i małą częstują i też nie wiem czy dam radę ganiać ze szczotką po każdym posiłku....Słyszałam też że jedynek się nie plombuje bo plomby i tak się odklejają (nie wiem czy ze względu właśnie na słodycze itp?)
Czy ma ktoś doświadczenia względem plombowania zębów u 2 latków? Co jest bardziej skuteczne, trwałe - plomba czy lapisowanie? nie ukrywam że wolę córkę z białymi niż czarnymi ząbkami ale też się obawiam borowania, odklejania plomby i żebym dziecku jeszcze bardziej nie pogorszyła sprawy.... Jakie są Wasze opinie i doświadczenia?
Czy ma ktoś doświadczenia względem plombowania zębów u 2 latków? Co jest bardziej skuteczne, trwałe - plomba czy lapisowanie? nie ukrywam że wolę córkę z białymi niż czarnymi ząbkami ale też się obawiam borowania, odklejania plomby i żebym dziecku jeszcze bardziej nie pogorszyła sprawy.... Jakie są Wasze opinie i doświadczenia?