podobne sukienki???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej! Mam problem. Swoj ślub mam 16.09 i wybrałam sobie sukienke. Własnie taka:
image

Wczoraj dowiedzialam sie jaka sukienke wybrala sobie moja kuzynka, ktora ma ślub 10.06 (czyli 3 m-ce wczesniej). I tak oto ona wygląda:

http://www.marietta.pl/php.php?main=galeria&id=116

Wszyscy mi próbuja wmówic, włacznie z ta kuzynka, ze sukienki nie sa do siebie podobne.
Co robic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: podobne sukienki???

image

no może są podobne, ale co z tego :) każda z was i tak będzie wyglądać zjawiskowo :)

Mam nadzieje, ze nikt nie zauwazy podobienstw. Na szczescie jest jeszcze jedna roznica. Ja mam rozmiar 34, a moja kuzynka 42, wiec jest szansa,ze sukienki beda zupełnie inaczej na nas leżały.

gosik nie przejmuj sie no przeciez teraz nei bedziesz przez kuzynke zmineiac sukienki a z drugiej strony to jesli ona wybierala pozniej to powinna sie liczyc z twoja decyzja i wybrac cos mniej podobnego ...

ona nie wiedziała niestety jaka ja mam sukienke. nie sadziłam,ze sposród tak wielu modeli w Trojmiescie wybierze sukienke podobną do mojej.
Poza tym nie bardzo mam ochote dzielic sie z nią moimi planami na temat wesela, bo "az nazbyt" z nich korzystała:).
Pozdrawiam!

no fakt sukienki sa podobne! o tyle dobrze ze kuzynka ma wstawki capuccino a Ty masz cala biala i moim zdaniem o wiele ladniejsza taka delikatniejsza!!! nie zalamuj sie i tak bedziesz ladniej wygladala od kuzynki! a pozatym pewnie bedziecie mialy innego koloru dodatki! wiec bedzie OK! glowa do gory i szykuj sie abys czula sie wyjatkowo w tym Wielkim Dniu!!! Buziaczki papa!!!

moijm zdaniem maja ten sam kroj nic poza tym....nie sa takie same ...najwazniejsze :-)

Sa zupelnie rozne!!!Tyle sukienek, my przyszle panny mlode sie juz naogladalysmy, ze roznice widzimy od razu!!! Moim zdaniem nie ma sie ci martwic :)))

wcale sie nie martw:-) bo wyglad w dniu slubu tworzy Twoj charakter i radosc bijaca od Ciebie, a nie sukienka! sukienka jest dodatkiem:-)

ja23 napisał(a):

>Tyle sukienek, my przyszle panny mlode sie
> juz naogladalysmy, ze roznice widzimy od razu!!!

no my od razu widzimy róznice, ale goście weselni hmm raczej nie

gosik ... ja ma dosłownie identyczny problem... wbrałam juz sobie sukienkę dosyć dawno... w weekend moja przyszła szwagierka pokazywała mi swoją suknię slubną , jest bardzo bardzo !! bardzo podobna (ona bierze slub w lipcu , my w październiku) ja mam rozmiar 42 a ona 36.... jak pokazałam mi zdjęcie swojej sukni to zbladłam... ... ale może faktycznie nie ma się czym martwić ....

chyba jednak nie bedzie tak źle. chociaz to wesele kuzynki mialo miec wiele podobnych akcentów do mojego! na szczescie niektóre dało sie wyeliminowac:).

Nie martwcie się . Każda będzie wyglądać pięknie i choćby suknie były identyczne. A zresztą liczy się całość i najwazniejsze atmosfera tego dnia i nikt nie będzie oceniał ktora lepiej w tej sukni wyglądała. Suknie to tylko dodatek co prawda piękny ale dodatek. Najważniejszy jest ślub i to że przysięgacie sobie miłość do końca życia. A jeśli suknia wam sie podoba i dobrze wam w niej to niech i noszą ją wcześniej setki innych dziewczyn :olać " to . To tylko moje zdanie. Pozdrawiam. P.S. i jeszcze jedno , skoro inni tez podobne mają to znaczy że dobry wybor i że suknia się podoba i jest piękna ;-)

to moja:
image

image

Ach dziewczyny, ale sobie wymyślacie problemy z niczego, az przykro. To chyba nie suknia w tym dniu najładniejsza? Co by bylo, gdybyscie sobie takich samych facetów wzięły? :))))) Wiecej dystansu, pozdrawiam

miało być najważniejsza :)

:) !!!
a mi przykro nie jest! szkoda,ze tobie tak:)!

nie są takie podobne. Zreszta wyglad sukienki zalezy w duzej mierze od osoby:)

niestety, ale sa podobne

Nie wiem gdzie wy widzicie te podobienstwa, kazda z sukien jest inna i kazda z nich ma swoj wlasny styl - naogladalam sie tyle sukien ze wiem co pisze, kolory inne , wstawki inne , kwiat inny, marszczenia inne jedne na calej dlugosci sukni, w drugej tylko do polowy, gora gorsetu zuplnie inna - jedna gladka druga zakonczona koronka, dajcie malym dzieciom obrazki z tymi dwiema sukniami i pokaza wam roznice - wiele roznic - taka zabawa czym roznia sie dwa obrazki :)) jedyne w czym sa do siebie podobne to ze sa z salonu mariette z tego co zauwazylam.
chodzac po salonach moglabym wskazac kilkanascie sukien niemalze identycznych a kazda byla inna bo roznila sie jakims innym detalem.
Takze luz, a nawet jesli suknie bylyby identyczne to co z tego, wazne ze dla ciebie jest ona piekna, czujesz sie w niej dobrze i mozesz sie tylko cieszyc ze jest ona wyjatkowa skoro nie tylko ty ja masz, wiec sie z tego ciesz, bo to zaden problem.
Pozdrawiam

:)

zrobisz jak zechcesz, ale skoro pytasz co my na to to moje zdanie jest takie: ja bym kupiła inną, kuzynka ma to gdzieś, bo ona pierwsza ma ślub, a ty bedziesz porównywana

ja i przyszła żona mojego kuzyna (oni ślubują w czerwcu, my w sierpniu)
uzgadniamy wszystko, od kształtu wiązanki, modelu sukni, koloru przewodniego wesela,
aż po pierwszy taniec, samochód do ślubu czy, zaproszenia
o salę weselną stoczyliśmy mały bój,
bo i my i oni chcieliśmy w tym samym miejscu

no niestety, ta sama rodzina, chcemy uniknać porównań :)

ok, przepraszam,
nie doczytałam jednego bardzo ważnego szczegułu
ty nosisz 36, a ona 42, c
zyli jedyne słowa porównania kóre możesz usłyszeć to
"ale Gosia piękniej wyglądała w tej sukni"

hej zrobiłam usmieszek w tym wątku powyżej, bo juz ochłonęlam po tym wszystkim i pogodziłam sie z tym jakie mamy suknie. nie chce zmieniac sukienki -wypożyczam ja- bo ta mi sie naprawde spodobała , zreszta to ja pierwsza miałam wybrana.
jeżeli chodzi natomiast o omawianie spraw związanych z weselem to jednak w naszym przypadku nie jest dobrym pomysłem. bo czasami niestety jest tak,ze ja mam jakis fajny pomysł, moja kuzynka to podchwyci i realizuje jako swoj, bo ślub ma pierwsza i jej nie zależy. przeciez to ja najwyżej bede miała cos taka samo, a nie ona. zatem postanowiłam,ze spraw zwiazanych ze ślubem nie bede z nia omawiala.
na początku bardziej sie tym wszystkim przejmowałam, ale im blizej slubu, tym bardziej sie ciesze i nie zawracam sobie tym głowy - moze przejme sie jak zobacza ja w dzien slubu z moim wymarzonym bukietem i biżuteria na sobie. ale na razie wole tak nie myslec :]