podpisywanie umowy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie, czy podpisywałyście umowę z fryzjerką i makijażystką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: podpisywanie umowy

nie... i chyba nikt tego nie robi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie, ale wszystko umawiałam mailowo, żeby w razie czego mieć dowód na piśmie

Nie, ale też się nad tym zastanawiałam. Prawda jest taka - czy z umową czy bez i tak może stać się jakiś wypadek losowy, że nie będzie mogła przyjść i wykonać tej usługi. Tego też się trochę boję - bo w dniu ślubu byłaby to totalna tragedia ! ;) plus ja biorę ślub w święto, gdzie wszystkie salony pozamykane !

ja nawet nie pomyślałam o umowie i tez nie spotkałam się żeby któraś podpisywała umowę

no właśnie wszystko fajnie, ale nie stresujecie/nie stresowałyście się tym że ta osoba po prostu wystawi was do wiatru? i co w takiej sytuacji? skoro nie ma umowy to tak naprawdę nie ma żadnego potwierdzenia i gwarancji że usługa zostanie wykonana :|

Racja - zgadza się. Ale dj, fotograf, kamerzysta czy ktokolwiek inny - też może tego dnia wystawić Cie ' do wiatru ' jak sama to ujęłaś, nawet jak masz spisaną umowę - ok później możesz wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje ale dalej nie zmienia to faktu że w dniu ślubu zostajesz bez dj, bez fotografa albo bez fryzjerki itp zawsze jest jakieś ryzyko.

Zuza w umowach z fotografem czy dj mam zapewnienie godnego zastępstwa w razie np pobytu tych osób w szpitalu czy innego poważnego zdarzenia. Po za tym uważam że nie zawieranie umowy to czyste kombinatorstwo, skoro nie ma umowy, żadnego poświadczenia wykonanej usługi (bo nie wierzę że wystawiają paragon) to takie osoby nie muszą rozliczać się z tego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Umowy nie miałam, ale mailowo było wszystko ustalane łącznie z ceną, żeby nie było potem problemu, że powie w dniu ślubu wyższą cenę niż była umawiana. ;)