podróż poślubna

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witajcie!!
Ciekawa jestem jakie macie pomysły na podróż poslubną??
Mój Misio i ja już mam zaplanowane...jedziemy na Węgry na Mistrzostwa Świata w Hokeju na lodzie :D
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: podróż poślubna

Super pomysł

Mi się marzy rejs po Nilu /EGIPT/ lecz chiba ze względu na finanse (po ślubie urządzać będziemy nasze mieszkanko) nie będziemy mogli sobie na taką podróż pozwolić i trzeba będzie zadowolnić się Paryżem :)

Hej!

Mnie też się marzył właśnie rejs po Nilu, ale mój Misio nie wytrzymałby panujących tam w czerwcu upałów. Poza tym wolimy wycieczki objazdowe niż leżenie plackiem nawet pod palmami. I właśnie dzisiaj wpłaciliśmy zaliczkę na wycieczkę objazdową po Skandynawii - Oslo, fiordy norweskie, Nordkapp, wioska Św. Mikołaja (w czerwcu!!!!! :-) ), Helsinki, Sztokholm - to tak w skrócie. Białe noce, przekroczenie koła podbiegunowego!

Z jednej strony uważam, że nie ważne gdzie się spędzi te dni po ślubie - w Łebie, Zakopanem, Paryżu, Pekinie - ważne, że będą one spędzone z TĄ Ukochaną Osobą, z drugiej jednak strony uważam, że jak ktoś marzy o dalszej podróży poślubnej to tapety, terakota, farby a nawet samochód mogą poczekać.

Życzę wszystkim Nowożeńcom udanych podróży poślubnych w wymarzone miejsca.

a ja własnie zaczynam szuakc na necie.... ale chyba jakieś wuspy greckie...
byłam sama na Krecie i strasznie mi się tam podobało.

Według mnie idealne miejsca to:
1. Rejs po NIlu
2. Rejs po morzu śródziemnym
3. Paryż, Wenecja, Grecja.....
4. Jak ktoś lubi to jakieś wyspy z palmami i lazurową wodą
No a my jedziemy do TUrcji. Dlatego , że w Egipcie byliśmy ( było super), Do Paryza kiedyś sie wybierzemy przy okazji, leżeć plackiem na plaży nie lubimy, więc wyspy odpadająa- rejs po morzy sródziemnym za drogi. A TUrcja wyszła nas naprawdę tanio i polecali znajomi. Łączymy zwiedzanie i wypoczynek. No i w sumie jak ktoś się zastanawia nad dalszą wycieczką to lepiej sie wypuscić teraz, bo to podróz poślubna a potem, mieszkanie, dzieci......i pozostaną wycieczki nad morze Bałtyckie :0) Oczywiście tak byćnie musi, ale przynajmniej nas już przez jakiś czas nie bedzie stać. Szalejemy póki możemy. Wypatrujcie promocji bo są, my skorzystaliśmy.

Belle,
a z jakiego biura jedziecie (lecicie??) i za ile??? jestem ciekawa, bo ja znajazłam (to znaczy mój narzeczony) na Korfu na tydzień ale z all incl ....!! I ta cena mnie przraża po raz kolejny, po obliczeniu budżetu weslenego. jakby co to pisz na priva jeśli nie chcesz na forum... Turcja tez jest fajna i dlatego zastanawiam sie czy warot tle kasy wywalac na ten 1 tydzien...
meg

Jak potrzebna jest konsultacja to ja pracuje w biurze podróży... ;o)
pozdrawiam

no to sonya...

prosze Cie o ciekawe propozycje na wyspy grackei w terminie 13, 14.06 wylot na tydzien najlepie z all w miare przyzowitych warunakch... bede bardzo dzwięczna ;o)))

meg

w sumie za dwie osoby płacimy około 3500 na 2 tyg ( 4*). Poza katalogiem bioro trowadzi gazetki i tam są ceny promocyjne. Niestety już nie ma na mój termin 29.06 miejsc. Objazdówki szybko schodzą. Idź sobie do biura Triady we wrzeszcu przy dworcu. Dadzą ci katalog i gazetkę, zobaczysz co mają ciekawego. Pozostaje sieszcze last minut , ale z tym to nigdy nie wiadomo, na pobytówki zawsze sie coś znajdzie, gorzej jak ktoś chce takie bardziej zorganizowane. Pamiętam że do Egiptu na dwa tygodnie bez obniżek około 2400 na osobę na dwa tyg z Alfy star lecieliśmy w zeszłym roku( dopłaciliśmy do 4* to troszkę drożej było) Można jechać na tydzień żeby wypocząć taniej będzie jeszcze.

do Egiptu nie chce, byłam w minione wakacje przez 2 tygodnie i juz starczy.
genenralnie to chce troszke luksusiku, leżenie pod parasolami, na plaży z drineczkiem %, basenik, a poxniej hopla do morza. bez zadnych wycieczek, bo w Egipcie to mysalam ze zabije mojego przyszłego za tę meczarnie...

Zawsze jezdzilam na objazdówki bo uwielbiam zwiedzać. Ale w podróz poslubną chcę sie wybyczyc 2 tyg pod palmą.
Decyzja zapadła - Isla Margarita. Lot z Pragi.
Męczący dojazd, ale za to duże wrażenia.

Meg, ja byłam w Egipcie z 7-8 lat temu. Wycieczka 3 tyg. od Aleksandrii do Abu Simbel. Łącznie z 5 hoteli, samo zwiedzanie i 3 dni w Hurhadzie na plaży. Do tego sierpień/wrzesień. Myslłam, że kitę odwalę, ale nie mogłam jechać w innym terminie, bo studia.
Ale było bardzo ciekawie. Dużo zobaczyłam.

A wyspy greckie? Kreta jest bardzo brudna, nie podobało mi się.
Juz chyba Riwiera olimpijska była czystsza. A nie myslałas o Fuertaventurze? Lot z Berlina schonnefeld (na pewno cos z nazwą przekręciłam):) Super. Polecam. Mało ludzi w porównaniu do Tenefyfy, a ceny z Niemiec niższe niż w Polsce.

A ja kiedys bylam na Krecie i bardzo mi sie podobała, w Egipcie tez. My sie zastanawiamy nad wyspa Rodos :)

Fueventura? to juz lepiej Gran Canaria, tez nie tak zatloczona jak Teneryfa. A Fueventura to juz troche dziura, mala pustynia z czarnym piaskiem :)

wiesz co Mila, ammy mało czasu, bo bierzemy tylko tydzien urlopu po slubie i wylot ewentualnie w poniedziałek 14.06 wchodziw grę, aby jeszcze troszkę ochłonąć. biore pod uwage Kretę, Thassos i korfu. I mam tylko 5 tys, wiec w tym musimy się wyrobić. I chce sie byczyc cały dzień na plazy!!!! :-)))) ale bedzie fajnie, a z resztą ie wiem gdzie szukac tego o czym piszesz. Moze pomóz mi troszke gdzie mam szperać ;)))

meg

Mila , a gdzie jest ta Isla Margarita? Dzieki z gory za info.

Wenezuela.

Od paru lat bardzo popularne (przynajmniej w Holandii) z powodu atrakcyjnych cen. Widzialem juz wyjazdy na 9 dni za 350 euro. Srednio jednak trzeba liczyc jakies 700-1000 euro co i tak jest atrakcyjne.

Wenezuela. Maragrita - wyspa karaibska.
Wycieczki na Margaritę i Dominkanę są dość tanie aktualnie, ale najlepiej lecieć z Berlina lub z Pragi.
Meg 1 - jeżeli mało czasu to faktycznie bez sensu lecieć daleko.
Ja biorę 3 tyg urlopu, bo wycieczka 14 dni, a jeszcze ze 2 dni na dojazd.
W tym roku uzbierało się tyle zaległego urlopu, że szef się cieszy i każde brać po 3 tyg:)

Belle,

Byłam dzisiaj w biurze podróży , dostałam nowiutką gazetkęz promocyjnymi ofertami. Promocje wazne do 11 marca. Ceny wydaja mi się wyzsze niż pisałas, 3500zł za 2 osoby w hotelu 4* to naprawde dobra oferta.
Mam pytanie? Czy wiecie w jakim hotelu bedzie nocowac, czy jest to opcja TRAF !!

Najbardziej interesująca oferta w gazetce, która dzisiaj dostałam to 1899zł w hotelu 4* w terminie 30.06. 2005 -15dni...

A co myślicie o Portugali ?

:o)
Ania

Decyzja zapadła ! Nie jedziemy tuż po ślubie w sierpniu na wycieczke za granice. Stwierdziliśmy, że w sierpniu to i u nas jest ciepełko, poza tym to jest sezon i wycieczki są drogie. Pojedziemy w inny miesiąc kiedy u nas jest zimko, żeby się "wygrzać" ;o)

No ale bierzemy of kors urlopik w sierpniu ze 2 tyg. i moze zaszyjemy sie w jakiejs gluszy lub nad jeziorkiem...np. w Dolinie Słupi (cisza, zero turystów, jeziorko, las, rowerek)...ach...
Troche po czasie, ale to chyba nic ? Jak myślicie ?

no sluchaj, my mamy slub w czerwcu, ale wyjazd na taki cieply urlopik planujemy sobie dopiero gdzies tak na wrzesien. latem tez cos, ale jeszcze nie mamy sprecyzowanych planow.

my mamy slub 04 czerwca i planujemy wyjechac zaraz po ewentualnych poprawinach , chcemy wsiasc w samochod i jechac do chorwacji , po drodze odwiedzic znajomych w polsce poludniowej , isc na imprezke i potem nad cieplutkie morze powygrzewac sie i poszalec ......bedzie cudownie jak to wyjdzie :):):)

Sabra,

Polecam Dalmację, szczególnie miejscowosć :MAKARSKA. Przepiękna u stóp gór, podnóza gór schodza do morza. Przez co sa tam niesamowite widoki z licznymi zatoczkami i czysta, lazurowa woda. Koniecznie trzeba zwiedzic Dubrovnik.

slyszalam ze sa tam piekne wysepki , pyszne jedzonko ale licza sobie slono za te porzyjemnosci , ale liczy sie to by byl to wyjatkowy wyjazd ::)

Słono, raczej nieeee. Uważam, ze Chorwacja to jeszcze jeden z najtanszych i jednoczesnie najatrakcyjnejszych miejsc. Jezeli ktos stawia, na "wylegiwanie" się na plaży. Nic wiecej tam do szczescia nie potrzeba: słońce jest, piekana woda też. Wycieczki na wyspu tez nie kosztuja fortune...jezeli nie wyjdzie nam Egipt (ze względów finansowych), to zapewne pojedziemy do Chorwacji i napewno tez bedzie bosko.

acha, tak dla scisłości, zeby wyjazd wyszedł względnie tanio, to noclegów trzeba szukać na prywatnych kwaterach ( z tym nie ma najmniejsdzego problemu, cos jak w Zakopanem ludzie stoja z napisami "wolne pokoje).
Bo jesli zakwaterujemy sie w Hotelu, no to..... rzecz jasna zapłacimy słono, jak napisałas Sabra.

tu nawet nie chodzi o kase , wiele podrozujemy ale stwierdzilismy ze jak pojedziemy sami samochodem to wiecej przygod i romantycznych momentow nas czeka :):) chcemy wziasc rowery na bagaznik bo oboje kochamy ruch , wiec bedzie to zwariowany wyjazd .

No w tej kwestii nie mogę się zgodzić. My byliśmy w Chorwacji dwa lata temu i było bardzo drogo, pomimo tego iż wszyscy zachwalali nam jak tam jest tanio... Mozliwe, że zwiazane jest to z miejscem pobytu, w każdym razie na wyspie Korcula jest drogo.... i cudownie :) Polecam, ale proponuję nastawić się na spore wydatki (1,5 litra wody gazowanej ok 10 zł)

A ja moge zapomnieć o podróży poślubnej. Mój narzeczony wyjechal i wroci na swieta wielkanocne, a potem dopiero na ślub w sierpniu (wiec wszystko pozostalo na mojej glowie). Pewnie tez nie dostanie urlopu - przyjedzie na ślub i pojedzie z powrotem. Zatem pojade sobie gdzies, ale palcem po mapie :(

troszke nie ladnie ze wszystko na twojej glowie , no ale z drugiej strony dobrze ze ma prace:):)z suknia mozesz jeszcze sie poociagac chwilke :) co do podrozy no coz moze sobie pozniej pojedziecie ......?

No mam nadzieje, ze sobie to pozniej odbijemy. Dobrze, ze chociaz zostawil mi samochod, to nie bede musiala wszedzie biegac. Ale w sumie to i tak jest mi cięzko, bo nie jestem przyzwyczajona do takiej rozłąki...

A my nie chcemy jechac w podroz poslubna. Dla nas to strara pieniedzy, za te kase co mozna wydac na podroz mozemy sobie cos kupic do naszego domku.

image

a my chcemy chociażby na Mazury!!! Nie trzeba wywalać zaraz kilku tysięcy (chociaż jak ktoś sobie może na to pozwolić, to jak najbardziej), a uważam, że należy się nam odpoczynek :)

mi się marzy Chorwacja tam jest PIĘKNIE!!!!! Właśnie w czasie pobytu w Chorwacji mój narzeczony w romantycznej scenerii poprosił mnie żebym został jego żoną dlatego chcemy tam wrócić jako mąż i żona i powspominać te piękne chwile....:)

Lidkaa napisał(a):

> mi się marzy Chorwacja tam jest PIĘKNIE!!!!! Właśnie w czasie
> pobytu w Chorwacji mój narzeczony w romantycznej scenerii
> poprosił mnie żebym został jego żoną dlatego chcemy tam wrócić
> jako mąż i żona i powspominać te piękne chwile....:)
>
>
poprawka:) oczywiście miało być że poprosił mnie żebym została jego żoną:)

Lidkaa napisał(a):

> mi się marzy Chorwacja tam jest PIĘKNIE!!!!! Właśnie w czasie
> pobytu w Chorwacji mój narzeczony w romantycznej scenerii
> poprosił mnie żebym został jego żoną dlatego chcemy tam wrócić
> jako mąż i żona i powspominać te piękne chwile....:)
>
>

Pieknie jest w Chorwacji bylam tam 3 lata temu i sie odrazu zakochalam w tym panstwie.

image

zamast wymyslac jedzcie do suwalk , lub kalisz,,, a moze fajnie jest w siradzu?

Sieradza nie polecam.

a ja wciaz mam zamiar jechac wygrzac sie w Chorwacji::)

Definitywna decyzja jeszcze nie zapadla.

Tak ogolnie to rozklad wyjazdow wyglada nastepujaco:

Zareczyny oficjalne dla Rodzicow: Warszawa
Zareczyny nasze prywatne: Wenecja

Podroz poslubna: Bali, Rio de Janeiro, Poludniowa Afryka. Ja osobisicie wole Bali. Stosunkowo tanie i malo turystow z Europy a poza tym mi sie tam podobalo. :)

Chelman napisał(a):

> Definitywna decyzja jeszcze nie zapadla.
>
> Tak ogolnie to rozklad wyjazdow wyglada nastepujaco:
>
> Zareczyny oficjalne dla Rodzicow: Warszawa
> Zareczyny nasze prywatne: Wenecja
>
> Podroz poslubna: Bali, Rio de Janeiro, Poludniowa Afryka. Ja
> osobisicie wole Bali. Stosunkowo tanie i malo turystow z Europy
> a poza tym mi sie tam podobalo. :)

Chelman ojoj widze ze to znowu komus na zarciki sie zebralo , hej skad sie biora te zgryzoty u nas na forum a kysz mi stad!!!!!!!!!!!!!!

Ze co prosze?

Boze , Sabra a co widzisz w tym zartobliwego i zgryzliwego co Chelman napisal , ze przeganiasz go z forum. Ja widze , ze ma on troche wiecej polotu i jest nietuzinkowy i tyle. Mam nadzieje , ze nie jest to twoje priv. fora , i ze dalej mamy wolnosc slowa.

Czy jestem nietuzinkowy czy nie to nie wiem. Pozostawie to decyzje innym.

Ale faktycznie nadal nie wiem co takiego dziwnego bylo w moim poscie. Bo specjalnie to on sie od poprzednich postow nie roznil...no moze tym ze podalem rowniez wyjazdy zareczynowe. Dla mnie tworzy to wszystko swoisty caloksztalt i dla tego wymienilem rowniez te wyjazdy.

anetko 28 , zle zrozumialam chelmiana , myslalam ze on kpi sobie z tych planów wyjazdowych, czesto ktos z poza forum pisze tak tylko zeby tu komus dogryzc;) Niestety nie jest to moje priv, ani forum;) pozdrawiam , atwoja wypowiedz mnie wkurzyla dlatego odpisuje ,poprostu

Ale co ja tam do jasnej ch... kpiacego wpisalem?

a mi się marzy takie bardzo dalekie i egzotyczne miejsce-tak na końcu swiata....,np Bora Bora...
image

coś mi sie nie wklejają te zdjęcia...

a dajcie spokuj z tym wymyslaniem,.... jedzmy do kalisza lub jastrzebiej gory czy karpaczy lub zakopanego i tez bedzie pieknie....

A mnie się marzy kiedyś tak:

image

o matko Mila!!!! a gdzie to jest??? mów szybko!!!!

Bora bora:) Bertur robi wycieczki za ok. 15 tys za osobę, ale na Malediwach jest podobnie i mozna polecieć na 2 tyg za jakieś 9 tys.
Raj dla nowożeńców. Cudeńko:)

Daisypath Ticker

image

hehe teraz sie udało :-)
image

ło matko Mila, to nie na moja kieszeń!!!! jak kiedys bede piekna i bogata to moze... narazie na tapecie jest Rhodos albo Thassos... ale jeszcze zobaczymy
Meg

kossos a nie Thassos, ;))) sorki

A co to jest Kossos? Myślałam, że jest Kos i Thassos?
Thassos ładna, zielona, ale malutka. Na podróz poślubną ok:) a Fuertaventura? Polecam, na końcu półwyspu Jandia.

Mila, a gdzie to jest i prze zco to kupic i gdzie obejrzeć???
meg

sprzedaje oferty niemieckie, bardzo szybko odpowiadają na pytania, ale to wylot z berlina

wyloty z warszawy to np. tui polska
mają fuertaventurę

to juz szukam z tui, bo raczej bedzie wylot z Polski a nie z Nimeic, do W-wy blizej jak chcemy świezo po slubie pojechac.
dzieki piekne... mam nadzieje, że nie załamię się cena ;-))
meg

Na Fuertaventurę były oferty za 1000 euro, all inclusive do 4 gwiazdkowych hoteli.
W lipcu, a teraz na pewno taniej.
Polecam i życzę powodzenia!

kurcze, Mila nie mogę tego znależć!!!! na stronie nic takiego nie ma... w jakim kraju leżą te Fuertaventura i w jakim regionie... wiesz pusta dziweczka ze mnie ;)))
pleaseeee help me!!!! :-)))
meg

Aj też bym sobie pojechała w podróż poślubną w ciepłe dalekie kraje :)ale to by był mój pierwszy urlop ;) za granicą (bo jak dotąd tylko kilka delegacji)
chciałabym zobaczyć Grecję :) tak się rozmarzyłam patrząc na ofertę TUi :)

co możecie polecić na taki pierwszy krótki urlopik (oj to może być dopiero w przyszłym roku ;) z ciepłych miejsc w Europie? obydwoje z moim lubym lubimy leżeć brzuszkiem do góry - ja lubię wodę - on woli dużo ruchu, ale z dala od wody ;P co proponujecie?

Fueventura to trzecia z Wysp Kanaryjskich.
Najwieksza, najbardziej popularna jest Teneryfa - najbardziej atrakcyjna, najwiecej do ogladania, ale i najwiecej tyrystow. No i szczyt wulkanu - z tego co pamietam to ma jakies 2400 m, ale moge sie mylic.
Druga to Gran Canaria - tez BAAARDZO ladna, troche mniej turystow, troche mniej do ogladania, tez ciekawa i sliczna. Fueventura - jak dla mnie zbyt pustynna i malutka, a plaze TYLKO z czarnym piaskiem!!!
Generalnie Kanary to wyspy wulkaniczne, wiec wiekszosc plaz ma czarny piasek, ale na niektore plaze Teneryfy i GC nawieziono bialy piasek z Sahary i na tych plazach jest cudnie.

Fuertaventura - piasek czarny??????????????????
Chyba żartujesz. Właśnie tam jest znany półwysep bardzo długi i piękny z jasniutkim piaseczkiem.

no właśnie to zdjęcie mi się nie wkleiło:)

Tu więcej informacji i bardzo duzo zdjęć:

www.marcin.domek.pl/2/marcin/fuerte/fuerte.html

image

i najbardziej znany półwyspek

image

Morro Jable

Strony Tui wogóle nie rozumiem, ale w biurze Pani wydrukowała nam ofertę i wszystko jasne. Widziałam na Fuertaventurę 2 tyg. wczasy all inclusive za 1000 euro, a jako last minute mozna i za 800 euro. Trzeba się wybrać do biura. Neckermann jest tańszy.
Powodzenia!

Mila,

w sobote jedziemy do Tui i do Neckermanna- dokładnie zrobimy tak jak mówisz, lepiej na miejscu wszystkiego si`e dowiedziec. my napewno pojedziemy na tydzień, bo ponad 3 tygodni urlopu to nie dostane...
ale jeszcze raz Mila piękne dzięki za pomoc i propozycje miejsca naszego miesiąca miodowego... i napewno jedziemy na Kanary!!!!

buzi, meg
a tym czasem ide szperac na aleegro w poszukiwaniu dobrych cieni i różu (równiez dzieki za olśnienie gdzie można to kupić i to dużo taniej ;))))

Meg:)
Ja kupuję od dawna tylko na allego i jakoś się nigdy nie zawiodłam. Uwielbiam Lancome. Szczególnie pudery w kamieniu, tusze i błyszczyki. Ceny ok 50 zł, a oryginalne są na 100% bo wcześniej używałam isa dory i widzę kolosalną różnicę.

My mamy już zaklepany wyjazd i nie mogę się doczekać. Lipiec!

My sie zastanawiamy ciągle, Indie może... sama nie wiem , moczenie sie w basenie czy przedzieranie sie przez pustynie, czy dzungle? ....