podróż poślubna

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mażyłam, aby w podroz poslubną polecieć do Paryża, ale teraz zastanawiam sie nad zmianą tych planow. Mamy 2 miesieczną córeczke, w sierpniu - bo wtedy chcieliśmy jechac bedzie miała poł roku i tak mysle ze to za duze obciazenie dla tak małego dziecka taka podróż. Córci nie zostawimy, chcemy aby byla z nami, gdzie mozemy pojechac zeby i jej i nam było fajnie. Paryż i chodzenie po miescie i muzeach chyba odpada... szkoda :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: podróż poślubna

witaj
My bylismy w zeszlym roku na krecie i musze ci powiedziec ze bylo duzo par z dziecmi. ale tylko jedno bylo takie male ze ledwo siadalo i wypad niebyl zbyt udany. mala miala przez dwa dni goraczke i siedzieli w hotelu. pozniej tez cos tam bylo i wsumie minol tydzien!! wiec odradzam brac tak male dziecko. bo ci co mieli takie dzieci co juz chodzily czyli 1,5-2 lataka to nie mieli takich problemow. wsumie na krecie jest inny klimat niz w paryzu ale tam tez sa upaly. Wiem bo moja kuzynka tam mieszka.
pozdrawiam

my bylismy w Paryzu na walentynki i nie nardzo jest to mieksce dla malej dzidzi.my swoja zostawilismy babci ale jest sporo starsza,ma 16 mcy:)
i lot samolotem,a tymbardziel weezerem jest koszmarna szczegolnie dla dzidzi.chyba ze samochodem ale dluga podroz
wiec ja osobiscie Paryz odradzam z malutka

no własnie wizzerem chcieliśmy lecieć, ale w takiej sytuacji chyba przełożymy podróż poślubną na przyszły rok, ale co w tym roku, po ślubie mamy wolne 2 tygodnie i szkoda przesiedziec je w domu...

to moze pojedziecie sobie gdzieś tutaj w Polsce: góry albo gdzieś na Kaszuby nad jeziorko

Ja też w Polsce - Jastrzębia Góra
a Kaszuby - polecam ! :)

Pracuję w biurze podróży i z doświadczenia wiem,że rodziny z tak małymi dziecmi to jada w miejsce,gdzie nie trzeba zbyt dużo zwiedzać,tylko sobie pobyc na plaży,pospacerować-oczywiście to można zrobic w Polsce i nie trzeba gdzieś jechać za granice,problem tylko w tym,że nie zawsze jest u nas pogoda,a takie maleństwa latają za darmo lub za drobną opłatą- ok.50-100pln,zalezy od kierunku...
Polecam Ci np. tunezyjską wyspę Djerba-tam jedzie się na typowy wypoczynek,zwiedzac nie ma za bardzo co,a ceny sa przystępne,ew. z greckich wysp Rodos,Kos,Korfu,Thassos,Zakyntos,Karpathos ew. dużo większą Krete,ale tam masz już co nieco do zwiedzania...Chyba,że wyspy kanaryjskie,ale to już dłuższy lot i droższa impreza...
Radzę jednak się zaastanowić nad sensem zabarnia malucha,bo w końcu podróż poślubna to Wy Dwoje,a z dzieckiem i to tak małym zawsze będzie jakiś problem i bedziecie uwiązani w pewien sposób...

...."Polecam Ci np. tunezyjską wyspę Djerba-tam jedzie się na typowy wypoczynek,"....
a czy możesz przesłać jakąś ofertę na meila ???
pomaranczka810@wp.pl

zobacz wątek - podróż poślubna na pomorzu