Re: podziekowanie dla mamy..pozostała 3 rodziców nie żyje
Nie wiem, ile czasu minęło od śmierci twojego taty, ale np. moja teściowa (1,5 roku po śmierci ojca mojego A. był nasz ślub) generalnie bardzo źle przeżyła zarówno błogosławieństwo jak i podziękowania
nic, tylko chlipała, że jest sama, że bez męża...
"co goście powiedzą?" - i tak ci obrobią 4 litery, jak nie z tego, to z innego powodu - jeśli robisz ślub i wesele, to masz to jak w banku i najlepiej zupełnie o tym nie myśleć
porozmawiaj spokojnie z mamą, dlaczego chce tych podziękowań na sali? jeśli ze względu na gości, to myślę, że jej wytłumaczycie
wg mnie dużo zależy, ile czasu upłynęło od śmierci rodziców - jeśli dużo i miejsce rodziców (a u ciebie taty) zajął ktoś inny (dziadkowie, wujek, ciocia), którzy zajęli się wychowaniem, można zrobić podziękowania na takich "rodziców" (pełniących funkcje)
ja byłabym jednak za podziękowaniami np. przy błogosławieństwie - ale ja generalnie jestem przeciwna robienia "show" z takich intymnych spraw jak błogosławieństwo (i kilkanaście osób publiczności - do kuzynki przyszywanego wujka włącznie) czy podziękowania na sali (dla mnie to takie sztuczne, bo na widoku, na scenie, bo "trzeba")
0
1