pogoda pod psem

Czy pogoda tutaj zawsze taka jest?
Przeprowadziłem się z Rzeszowa i jestem w szoku. Nie dość, że ciągle wieje , pada to jeszcze na dodatek temperatury niskie. Jak żyć? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: pogoda pod psem

Ja mieszkam na codzień nad morzem ale w Anglii i tu jest jeszcze bardziej okrutna pogoda doceniaj to że przynajmiej częściej słońce wychodzi nad Polskie morze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak żyć? Normalnie ;) Takie uwarunkowania geograficzne mamy. Nad morzem zazwyczaj wieje. A że mamy tutaj górkę morenową to troszkę się przewala powietrza. A w samym Baninie zazwyczaj jest 2-3 stopnie niższa temperatura niż w samym trójmieście. Nie mówiąc już o ekstremach typu Rębiechowo -14C a we Wrzeszczu +1C. Tak też bywa. "Sory ale mamy taki klimat".

Ostatnio sąsiadka nawet z przerażeniem mówiła o wiatrach na wiosnę i jesień, że dach pozrywa itd. Uspokoiłem ją tylko tym, że tutaj to standard.
Sąsiadka też jest z głębi polski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sprawie wiatrów sąsiadki poleć jej wizytę u gastrologa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

no w to nie uwierzę, że takie różnice między Wrzeszczu, a Baninem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pomieszkasz, uwierzysz ;) I nie Baninem tylko Rębiechowem ;) W Baninie było około -10C
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Rzeszowie to prawie jak Rumunia, non-stop 30 st a u nas 18-22, więc tak minimum 10 stopni różnicy będziesz miał...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tutaj lato takie niestety zawsze jest. Taki mamy klimat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No byłem w Rzeszowie naprawde jak Rumunia te ulice bloki syf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

o to gorzej niż w Baninie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to byłeś zapewne w Rumuni a nie w Rzeszowie bu....aku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzeszów to już nie Polska...zakupie europy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potwierdzam. Rzeszów to jedno miast w Polsce, które w ostatnim okresie rozwijają się najszybciej i pięknieją z dnia na dzień ... podobnie jak Gdańsk
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można spojrzeć też innej strony. W 3mieście rzadko kiedy bywa smog. Przez te wiatry i przestrzeń nadmorską mamy tu czyste powietrze. Ale fakt faktem pogoda zimniawa i choć mieszkam tu od urodzenia to latem bym chciała, żeby było ciepło a przynajmniej stabilnie przez choćby przez tydzień. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkamy na wzniesieniu. Wrzeszcz jest niżej położony. W Rębiechowie i Baninie temperatura jest zawsze o 2-3 stopnie niższa.
Dla mnie najgorszy jest wiatr kurde jak na wyspach owczych. Mieszkam tu 20 lat i zawsze tak jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może do Afryki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w afryce nie wieje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokłądnie tyle samo tu mieszkam i tu zawsze mocno wiało (teraz ciut mniej ze względu na zabudowę pól deweloperką)... dlatego jak ktoś coś robi w ogrodku (jakąś drewutnie czy wiatę na auto) to musi być to dobrze umocowane bo juz nie raz wywiało taką zabudowę lub dachy takiej zabudowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

Banino Osiedle Rodzinne (3 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?