...pogorszyło się ...a szkoda. A było tak smacznie.

Jestem stałym klientem od lat ...może z przyzwyczajenia a może po prostu z braku alternatywy. Uważałem Ósemkę za jedną z najlepszych pizzerii w Gdańsku ...we Wrzeszczu. Zazwyczaj zamawiam pizzę "ósemkę" albo "lokis" ...flagowe produkty.
Niestety ostatnia "ósemka" zawiodła mnie. Produkty na niej były beznadzieje i w śladowych ilościach. Na pizzy była cienko (cieniej się nie dało) pokrojona pseudo "szynka" drobiowa, skrawki bekonu, choć mogło to być wszystko, pieczarki grubości kartki papieru w znikomej ilości i beznadziejna salami, okropnie tłusta. Sos pomidorowy (z nazwy) był rozwodniony, pozbawiony koloru i smaku. Pizza nie pachniała przyprawami i składnikami, smakowała tylko tłuszczem wytopionym z salami. W ocenie pizzerii nie jest najważniejsza obsługa, czy czas realizacji ale smak serwowanych potrwa i ich jakość ...to że w cenie dużej pizzy (wcale nie taniej 27,50 pln) nie jest wliczony na przykład sos to jest do przyjęcia ale marnej jakości składniki i ich śladowe ilości to już jest spore nadużycie i w żadnym wypadku nie do przyjęcia. Szkoda, że tak łatwo można było zepsuć coś co tak dobrze funkcjonowało i smakowało...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu:

Witam Panie Pawle. Przykro mi, że nie smakowała Panu nasza pizza. Musiał PAN mieć "gorszy dzień". Nasze produkty są niezmienne od lat -szynka wieprzowa "Sokołów",salami "Könecke",bekon"Sokołów". Pewnie PAN,jako stały klient, zwrócił uwagę, że szynka i salami jest stale tej samej grubości. To dlatego, że te składniki kupujemy już krojone. Bekon natomiast kroimy w kostkę,a pieczarki na specjalnej szatkownicy-aby ciągle były tej samej grubości. Na pizzy,pod serem jest sos pomidorowy. Niestety dodatkowy jest płatny - i tu się z Panem zgadzam. Co do koloru i smaku sosu już nie. Nie może być wodnisty bo nie dolewamy do niego wody. Trochę mię dziwią Pańskie opisy. Jako stały klient powinien PAN zauważyć że składniki(dobre czy nie)są takie same. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0