polański

Nie rozumiem dlaczego to tak długo trwa, bo jest sławny i bogaty i jemu wolno gwałcić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: polański

Bo ma dobrych adwokatów. A coś przeoczyłam? Cały dzień zajęta mocno byłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja nie rozumiem dlaczego ludzie wogóle dokonują takich czynów.
Jakie mamy (jako ludzie) prawo do popełniania czynów złych? Kto nam takie prawo dał? i dlaczego korzystamy z tego prawa? dopuszczając się brutalności jeden przeciwko drugiemu? Moim zdaniem nie chodzi o to, czy jemu wolno było czy nie. Rzecz w tym, że wszyscy popełniamy czyny złe - większe czy mniejsze - więc dlaczego jego miałoby to ominąć i na jakiej podstawie. A skoro wszyscy dopuszczamy się złych czynów - bo nikogo nie chce to ominąć - więc po co nam jakiekolwiek prawo skoro je ignorujemy. Przykre jest tylko, że człowiek nigdy nie opracuje takiego prawa, które byłoby przestrzegane przez wszystkich ludzi. Bez ustanku będziemy popełniać czyny złe, potem żałować (to dobrze), potem poprawiać swoje życie (to dobrze), by wreszcie potem znów zrobić coś złego przeciwko drugiemu człowiekowi. Koło się zamyka i żadne prawo już nie pomoże. Więc teraz kto nam pomoże żyć bez popelniania przestępstw?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiesz Tekwar, wychowanie ma bardzo duży wpływ na to, jacy jesteśmy ludźmi. Ale nie tylko....pozostałe czynniki to geny, towarzystwo, środowisko w jakim żyjemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Graszko - mój bardzo dawny znajomy (a nie widziałem go od lat) powiedział, że nawet z najbardziej spokojnego i dobrze wychowanego człowieka, można zrobić potwora. Wspomniałaś o środowisku, i to jest coś na co nie mamy wpływu. Posłużę się prostym przykładem: człowiek, który z jakiegoś powodu trafił do więzienia - na wolności był stabilnym obywatelem - wyszedł z więzienia o wiele gorszy niż tam trafił. Więc środowiska więzienne i inne podobne potrafią wyprodukować niebezpiecznego potwora ( nie zawsze, bo nie jest to regółą). I tak oto przestępcy i środowisko przestępcze dokona swego dzieła. Przykre, prawda? Tylko, że takie są realia i my nic na to nie poradzimy.

Tekwar, tak to smutne, ale nie musimy się odnosić wyłącznie do środowiska więziennego, wystarczy środowisko w pracy.
Przez obracanie się w toksycznym gronie, gdzie góruje mobbing, pomówienia, plotki...odkłada się to w psychice, następnie dany pracownik wyzywa się w domu na rodzinie, stając się domowym tyranem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak Graszko, to są prawdy i sytuacje które nas ciągle zaskakują i atakują. Posłużyłem się tym pojedynczym przykładem, choć mozna ich mnożyć prawie w nieskończoność. Między innymi i z tych rzeczy składa się nasze życie.

Prawo do popełniania czynów mamy wszyscy takie samo,tylko trzeba za każde czyny ponosić konsekwencje.A czemu myślisz że ci co popełniają złe czyny,ich żałują?Oni je popełniają z chęci jakiegoś zysku i żadne prawo tego nie zmieni.

Art. Ja ciebie rozumiem i wiem co chcesz powiedzieć. Jednak weź pod uwagę, że za popełnieniem chociażby gwałtu nie musi kryć się chęć zysku. I wiele jest takich przestępstw, z których zysku nie ma żadnego.
Popełniane są z zupełnie innych powodów - i uwaga - czasami nawet nie tylko bezinteresownie ale wręcz pragmatycznie, nad którymi niektórzy mają poważny problem zapanować nad nimi. Ja nie neguję twojego zdania, lecz próbuję je bardziej rozszerzyć. No mam nadzieję, że chyba zgodzisz się z tym. Nie każdy zły czyn musi być przemyslany i celowy. Czasem zwykłe pragnienie wystarczy by coś złego stało się.

Gwałt to zysk w postaci chwili przyjemności.Większość przestępstw zauważ kończy się na pieniądzach,nałogach lub sexie.Przeważnie popełniający czyn niedozwolony,popełnia go nie ot tak,przecież wie że za to może odpowiadać i musi mu się to opłacać(w jego mniemaniu).Zły czyn nie musi być celowy,może być przypadkiem,ale wtedy trzeba starać się naprawić wyrządzone szkody.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy macie rację ja tylko nie mogę pojąć jak to prawo działa jeden już by dawno miał wymierzoną karę drugi miga się tyle lat. A czemu Polacy nie wydali go Amerykanom teraz?
Jak ja popełnienie jakieś przestępstwo to też będzie tak ładnie tfu abym nic takiego nie zrobiła ;)

bo światem rządzi pieniądz niestety, tak było, jest i będzie

"Bo to co nas podnieca to się nazywa kasa";)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak kasa kasa wszędzie kasa a sprawiedliwość ?
A gdyby nie był to Polański to jakby sprawa się skończyła ?
Pewnie już by wyszedł z więzienia po tylu latach ech szkoda słów .

Podobno było tak, że mamusia owej dziewczynki podsyłała ją specjalnie w takie miejsca. Sprawę Polański wyjaśniał z nimi, załatwił. A po latach znowu poruszono wydając książkę ze "zwierzeniami". Nie zmienia to faktu, że czyn ohydny. Ale nie jest tak, że wszystko to jedynie czerń i biel.
Ot, Hollywood.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ohydny? No proszę Cię :)
http://demotywatory.pl/251141/Badz-jak-Roman-Polanski
(autor akcji Robert Trojanowski)

I tutaj także: http://jurek.pl/index.php/439 można popatrzeć :)

@Manson - pamiętam ten demot. Bezbłędny :)
Dzięki ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

TAK ! ...

Demotywatory czy jak je zwał śmiesznie ohydne ale ziarnko prawdy jak zwykle w nich jest :)
Mimo wszystko nie powinno się gwałcić a to że chyba w 2 fazie chciał się dogadać z rodzicami dziewczynki świadczy tylko o tym iż gwałt miał miejsce. Nasi naczelni aktorzy stoją murem za Polańskim czyli jednak kasa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bzyki miały miejsce, nie gwałt. Miała 13, mówiła że ma 18, a wyglądała na 24.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak to wszystko tłumaczy stara 13 latka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

i nikt nie gwałcił z tego co zdołałam w prasie wyczytać - w sumie , to nie wiem o co bicie piany?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ponad 30 lat bicia piany...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

O to, że wyszedł na podstawie ugody z prokuratorem obiecując, że stawi się na rozprawę, po czym przed rozprawą zwiał.
Nie chodzi o bzyki, tylko o zrobienie amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości w balona.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale o co piana tu, na forum, przecież nie on jeden uciekł przed sądem...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

a właściwie to kto wie jak było na prawdę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko osoby zainteresowane.

Właśnie był w Polsce i tutaj też bazkarny

Polański ma kasę a to co w życiu ważne to się nazywa ...
Prokuratorzy głowili się, głowili i odpowiedzieli, że wniosek nie spełnia wymogów formalnych.Ciekawe ile pieniędzy dostali za tą lukę w pismie :)
A może charytatywnie kawał dobrej roboty odwalili ?
Dla większości Polański to stary dobry ...gwałciciel ale dla mnie nie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polański ma kasę a to co w życiu ważne to się nazywa ...
Prokuratorzy głowili się, głowili i odpowiedzieli, że wniosek nie spełnia wymogów formalnych.Ciekawe ile pieniędzy dostali za tą lukę w pismie :)
A może charytatywnie kawał dobrej roboty odwalili ?
Dla większości Polański to stary dobry ...gwałciciel ale dla mnie nie .

Czy ktos z was ma dzieci?
--
ja wam odpowiem bo mam 5 córek!

dziewczyna 13 lat ma g.. W głowie i nie moze byc prostytutka z własnej nieprzymuszonej checi..Człowiekiem ,który wie z czym ma naprawde do czynienia i czym sie to konczy na psychice

i tyle w tym temacie
apolnski gile wesołowskie--do jedengo pediofilskiego wora!
dla mnie zasługuja na odpowiedni skret w odcinku szyjnym!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A jeszcze --niewinny nie sper..A w podskokach w miejsce gdzie mu beda do t. Włazic bez masła!

zapamietajcie sobie i kazdy uczciwy wojownik z kazdej epoki wam to powie -ze kanalia nie ma honoru!
kanalia zawsze plecami sie odwraca a nie staje twrza do problemu1

to nie sa chiny czy korea--gdzie za krzywe spojrzenie na wodza-nie wybronisz sie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

5 córek cholera zaimponowałaś mi isztar -gratulacje:)
Na przykładzie Polańskiego widać jaką inną miarę stosuje się wobec sławnych i zwykłych ludzi .

No mi też,bycie pięć razy teściową,to nie byle co:-)

Isztar- 5 córek, gratuluję:-)

Isztar, a synów też masz? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...