Szczerze polecam szkołę rodzenia Majka wszystkim kobietom oczekującym dziecka. Zajęcia prowadzone są przez położną - panią Karolinę - osobę bardzo doświadczoną, przygotowaną, która na bieżąco się doszkala, a przede wszyskim - sama jest młodą mamą. Dla pani Karoliny przygotowywanie kobiet do porodu nie jest tylko pracą - jest wielką pasją. Wszystkie zajęcia są szczegółowo zaplanowane, uczestnicy dostają skrypty do domu, do których zawsze można powrócić (ja sama zabrałam je na porodówkę, by radzić sobie lepiej z pojawiającymi się zwiastunami porodu). Zajęcia prowadzone są w kameralnych grupach, co sprzyja dyskusjom, dzieleniu się swoimi obawami i zadawaniu pytań niekiedy bardzo intymnych. Zajęcia składały się zarówno z teorii jaki z praktyki - nie tylko ćwiczone były techniki oddechowe, ale również pozycje pierwszej i drugiej fazy porodu (bardzo przydała mi się ta wiedza podczas mojego porodu). Pani Karolina zna realia gdańskich szpitali i kładzie nacisk na świadomy poród w poszanowaniu praw kobiety rodzącej. Dzięki temu ja i mąż wiedzieliśmy, czego możemy wymagać podczas naszego porodu i na co zgadzać się nie musimy. Z czystym sumieniem polecam szkołę rodzenia Majka