polszczyzna potencjalnych pracodawców i właścicieli firm

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/szukam-mechanika-do-wspupracy-ogl4055312.html 53 osoby przeglądały to ogłoszenie. Jestem pewna, że tylko z powodu chęci WSPUPRACY ;D Sama nie jestem orłem z j.polskiego, ale, ludzie litości, ogłoszenie o pracę to niejako oficjalne podanie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polszczyzna potencjalnych pracodawców i właścicieli firm

Jeśli nie z chęci wspupracy, to z ciekawości ;) Mnie zawsze interesują takie ogłoszenia, właśnie ze względu na pisownię.
Myślę, że błędy sporo mówią o pracodawcy. Jeśli nie umie porządnie napisać ogłoszenia, to ciekawe jak będzie wyglądała współpraca... może umowa będzie pełna błędów.. itp.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

a maja nas za debili tych ktorzy wysylaja cv a co my mamy o nich powiedziec? no kretyni ktorzy nie znaja polskiego szczegolnie pracodawcy zenada wymagaja tyle od nas to teraz my wymagajmy od nich ha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Facet jest mechanikiem.. raczej nie musi znać ortografii.
Żaden mechanik nie zachycał mnie słownictwem również.. bo po co?
MUSI być świetnym mechanikiem.. to będzie/jest jego sukces ;)
A księgowa zajmie się papierami. Proste.

Mam wrażenie, że szukacie dziury w całym?
Przeciez nie chce sie dzielić 50/50 z gosciem od administracji biurowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Każdy powiniem poprawnie pisać. Takie jest moje zdanie. Jeśli ktoś robi tego typu błędy, to znaczy, że jest niedouczony lub może mieć jakieś zaburzenia, np. dysortografię.

W szkole podstawowej uczą poprawnego pisania, więc nie opanować tej umiejętności, to trochę wstyd.

Co innego pośpiech, zmęczenie itp. - można walnąć gafę - ale w tym przypadku, to raczej nie wyglądało na roztargnienie.

Mechanik nie musi zachwycać słownictwem - nikt chyba tego nie oczekuje od niego... Poprawne posługiwanie się językiem ojczystym nie jest niczym zachwycającym - jest czymś normalnym, oczywistym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

najlepsi są, jak szukają kogoś do PIZZERI :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie, do pizzerNI ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale mi WAS ŻAL ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

popieram mnie również
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba pisać poprawnie! Bo potem są sytuacje jak w tym kawale:

"Szef robiąc casting na sekretarkę, prosił kandydatki jedynie o wstawienie przecinka w następującym zdaniu:
PIER**LIĆ NIE MOŻNA ZWOLNIĆ".

Zresztą nawet głupi edytor tekstu w DARMOWYM Open Office sprawnie sprawdza pisownie...trzeba się wykazać lenistwem lub ignorancją aby pozwalać sobie na takie byki.

Tym bardziej, że taki pracodawca sam sobie robi reklamę puszczając ogłoszenie w świat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo ładnie ujęte :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

już chyba nie macie co robic na tych forach tylko głupotami sie zajmowac...sa błędu jest beznadziejne ogloszenie to zostaw to dla siebie...dla mnie pracodawca moze byc byc nawet analfabeta aby dobrze placil za prace...a czesto ludzie bez wykształcenia i pięknego jezyka są lepszym pracodawca niż mgr. z 3 fakultetami i piękna polszczyzna...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm... skoro to są głupoty... ;) Cóż, każdy ma prawo do własnego zdania.
Dlatego, wciąż będę powtarzać, że poprawna pisownia, to podstawa :)

P.S. Nie słyszałam jeszcze o analfabecie, który dorobiłby się na tyle, aby mógł zatrudniać innych ludzi i płacić im duże pieniądze. Chętnie poznałabym historię takich osób.. może niepotrzebnie chodziłam do szkoły :)

Z własnego doświadczenia wiem, że pracodawca, który robi błędy, nie dba też o inne sprawy - bo co to za różnica, czy coś jest dobrze, czy źle.. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w końcu alleluja!!

popieram
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (15 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...