pomocy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny! mam problem, byłam dziś przymierzać sukienkę.. Agora 23-26 ecri z bolerkiem (w Gdańsku) i za Chiny nie moge jej znaleźć na necie :(( a kciałam pokazać mamie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomocy

ja mam ten sam problem:(
kupiłam tam sukienkę firmy agora kolekcja 2005 i nigdzie jej nie mogę znaleźć:(
Babka w salonie powiedziała mi,że są w trakcie przebudowywania strony i podobno niedługo będzie można obejrzeć wszystkie kolekcje u nich na stronie...
dziwi mnie to jednak,że na firmowej stronie agory też mojej sukienki nie mogę znaleźć:(
także dołączam się do prośby.
pozdrawiam:)

Dokładnie! mnie właśnie też dziwi, że na ich firmowej stronie nie ma tych modeli :((((

Witch!!! jak Ty jej nie znajdziesz to będę wiedziała, że nie ma jej po prostu na necie :)))

image

wklejam link do niej osobno, bo u mnie przynajmniej cos dzwinego wyskakuje jak probuje ja ekleic ale chyba to ta :)

jestdobrze - jak tam termin ślubu zdecydowaliście się ????? no i gdzie organizujecie, bo się dostanio nie odzywasz :( smutno mi

Jestdobrze!! dzieki dzieki dzięki :) Jesteś niesamowita że ją znalazłaś! :) Na żywo wygląda jeszcze piekniej!!! :)

oj, ja tez szukam i nie znalazlam ... podeslecie mi?? BLAGAM :)

mam ją na kompie :) wiesz też mi się strasznie podobała i dostałam ją od którejś z lasek mejlem :) chyba właśnie od jestdobrze :))

jem obiad ;) zaraz napisze, nie mailem tylko linkiem ;))

Witch!! a Ty masz juz wybraną suknię? bo moje dylematy dopiero się zaczynają ;)
image

quirin :) a maaaammmm :) i super się z tego cieszę :)
wybrałam demetriosa 4191 :) na wyporzyczonko :)

niestety nie widziałam jej na żywo, a na necie to te suknie nie maja takiego efektu :( Jak będę w Demetriosie to na pewno ją oblukam! Pewnie się ładnie błyszczą te kryształki? :) A jaki masz kolor włosków?

aktualnie nazwałabym ten kolor kolorem siana :) ale na opakowaniu od farby pisze szmpański blond ;) he he he

polecam zajrzeć do demetriosa, bo efekt jest niesamowity :)

hihihi więc Tobie w bieli Witch najładniej... a mnie właśniew ecri :) bo mam ciemne włosy i dość ciemną karnację.

Ta sukienka rzeczywiscie jest bardzo ładna. Na tragch ja mozna było zobaczyc na manekinie tyle, ze wydaje mi sie ze ecry i ze złota nitka, a na zdjeciu jest ze srebrna.
Ja etz zdecydowałam sie na Agore w Marietcie. Z tym, ze nie moge Wam wkleic zdjecia bo z 3 sukienek zrobiłam jedna.
Sódnica od jednej, kształ gorsetu od innej, a aplikacje na gorsercie jeszcze od innej. Warunek był taki, ze takie kombinacje można robic w obrebie jednej firmy.Pieniazki wpłacone, teraz musze czekac do 10 tygodni, a z przyjdzie sukienka.

tak tak 23 26 też widziałam na targach i gapiłam się na nią jak na obrazek :) pani na targach (bardzo miła pani) mówiła mi że nić jest platynowa i tłumaczyła mojemu chłopu czym się różni ecru od bieli, i że ecru może mieć różne odcienie :) ale mój chłop uparcie twierdzi, że sukienka ma być biała.... a ta sukienka 2326 w wersji białej ma koronkę w innym odcieniu, bez platynowej nitki, tylko z białą perłowem, no i efekt już zupełnie inny....

za to tydzień później Pani w mariettcie (bardzo niemiła pani, ale już w gdańsku) oznajmiła mi, że to nie agora tylko urszula meteja .... i bądź tu mądry :P

o to fajnie ze mozna laczyc gorsety ze spodnicami:)) zawsze mi jedno albo drugie w tych modelach nie pasuje :), tez zamierzm sie wybrac do marietty, ale po tym co piszecie to nie w gdansku :) tylko w gdyni, a jak u nich gorsety? :) ladnie dopasowane?ladnie leza?

Wisz co, powiem ci, ze te z firmy Agora sa naprawde bardzo dobrze uszyte.
W zasadzie kazdy gorset, który przymierzałm dobrze lezał. Trzeba sobie tylko wybrac (równiez ze zwgledu na biuścik jakim nas natura obdarzyła) czy góra ma byc w kształcie serduszka, czy inna. Ja wybrałam sobie taki z "różkami". Spódnice chciałm mieć w miare gładka, bez żadnych upiec bo moj przyszły maz raczej nalezy do szczupłuch i nie chciałam, zeby znikł w moich drapowaniach spodnicy :) Własnie jeden model Agory, ma piekna prosta spódnice pokryta delikatna organtyna i z niej jest zrobiony doczepiany na guziczki dluuugi tren. W kościele i na zdjeciach bede "paradowac" z trenem a na zabawe go odpinami tance do białego rana.

Te "rózki o, których pisze powyżej" to coś takiego:
rózki

o a tak przy okazji jakos nie zapisalam tego modelu w notesiku;) i jak bylam w demetriosie to jje nie mierzylam, a tez mi sie podoba :) !!

a wiecie moze czy kolekcja demetrios specjal tez jest do przymierzenia w LF? :)

Niestety kolekcji SPECIAL nie ma w salonie i nie mozna jej przymierzyc. Mozesz ja zamowic z katalogu, ale to pewne ryzyko kupujac sukienke bez wczesniejszego mierzenia.
Ta sukienke, która wkleiłam "różki" mierzyłam, ale jest bardzo ciezka, cały dół jest zdobiony kamyczkami, które niestety spora waża.
Ale sprawdz te gorsety Agory w Mariettcie w Gdynii, naprawde jest z czego wybrac...

O to musze ja przymierzyc :), jakby jeszcze byla w bieli i w miare mala to w ogole fajnie by mi sie ja mierzylo. Elle a powiedz w ktorej dokladnie maiettcie sa takie mile panie ze pozwalaja zestawiac rozne spodnice z gorsetami?:) ja bym np polaczyla cos w Urszuli Mateji :)
A jesli chodzi o te zamki w demetriosie to tez troszke nie wiem czy to dobrze (hm) bo wydaje mi sie ze ladniej zawsze mozna dopasowac do figury jak jest sznurowany.
ps. fajnie ze jest taki watek gdzie mozna porozmawiac o wszystkim ;)
ps2. ja zaraz znikam bo miś wraca z pracy :)

różki są fajne :) tylko w demetriosie to są takie oszukane gorsety niegorsety - na zamek ;) mierzyłam taki gorset z jednym różkiem - po środku :)
Ale wcześniej mierzyłam kilkanaście gorsetów i powiem wam, że najważniejsze żeby gorset był dobrze skrojony (na wymiar) odpowiedniej długości i był dobrze (tzn. mocno) zasznurowany, wiedy piersi nie maja prawa z niego wypadać, ani się przelewać ;) ale co ja wam piszę, wy to wszystko wiecie :))

no bo te zdjęcia to i tak nie oddają piekna tych wszystkich sukien :) A właśnie cały efekt tkwi w detalach, typu koronki, nici, kryształki, świecidełka itp. Jak Tobie sie udało nakłonić te panie na zrobienie jednej z trzech? Mi nawet nie pozwoliła wypożyczyć tej 23 26, bo powiedziała, że koronka może się porwać :( czy to normalne? bo nie wiem czy pani mnie nie chciała naciągnąć...

Pożyczycz nie chciała? oj to wredna jędza :) !!!! mnie babka namawiała, żebym wypożyczyła, bo sukienka na mnie dobrze leżała bez żadnych poprawek, i nie było mowy o tym,że kryształki sie odprują ;)