poradnictwo rodzinne

Temat dostępny też na forum: Wesele
mamy juz ukonczony kurs przedmalzenski ale zostalo nam jeszce to nieszczesne poradnictwo rodzinne (przygotowanie do zycia w rodzinie)czy ktos z Was wie moze gdzie w Trojmiescie(najlpiej w Gdansku) mozna to ukonczyc,mozliwie jak najmniej bolesnie i szybko?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poradnictwo rodzinne

Nie wiem czy nie trzeba przypadkiem przechodzić tego w parafii, w której bierze się ślub. My mieliśmy te nauki w Kościele na Mickiewicza i trzeba przyznać, że nie było źle (dwa razy po 30 minut), ale musieliśmy kupić broszurkę za 10 zł i wykazać się choć odrobiną wiedzy na temat naturalnego planowania rodziny. Nie taki diabeł straszny jak go piszą więc nie ma się czym przejmować. Powodzenia!

Przy Katedrze oliwskiej, pierwsze spotkanie ponad 2 godziny następnę po 30 minut. Nudy straszne ale jak trzeba to trzeba.

Cześć,
czy możesz podać bliższe informacje na temat tego poradnictwa? Poza tym gdzie mieliście nauki przedmałżeńskie? Jestem z Gdańska i zależałoby mi aby wszystkie te wymagane nauki i spotkania były w miarę blisko. Dzięki za pomoc

Inne tematy z forum

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...