poród z przeziębieniem.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy któraś z Was była przeziębiona przy porodzie? Mam wyznaczony termin cc na wtorek , ale walczę z przeziębieniem, szczególnie martwię się o kaszel. Będę wdzięczna za ospowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poród z przeziębieniem.

Rodziłam naturalnie, więc może i nie na temat.

Ale w dzień porodu miałam gorączkę ,kaszel, zero sił, energii, do tego wdał się katar!!!!!!!!!, którym to zaraziłam Jaśka.

Jak CC to pewnie inaczej, ja nie miałam w ogóle siły na poród, koszmarnie się czułam.

Mialam termin na 22.03, a o 5.00 rano odeszly mi wody 23.03 i pojechalismy do szpitala. 2 dni wczesniej przeziebilam sie i dostalam lekkiej goraczki, bolu lekkiego gardla i katar, ogolni emasakry nie bylo, ale ciekawie tez nie, bo ja na podwyzszona temp reaguje bardzo, bardzo zle sie czuje:( W izbie przyjec mialam 37,4, trafilam na patologie i bla bla i potem na porodowke. Nie udalo sie urodzic normalnie i mialam CC, wszystko dobrze zniosla i bylo ok:) Dzidzia sie nie zarazila ode mnie, karmilam naturalnie, przewijalam i nic jej nie bylo:) Tylko, ze po CC na nastapny dzien jak chcialam odkaszlec... bo juz nie wytrzymywalam to bol byl rany... no nie ukrywam, ze czasem lezka poleciala (bo kaszel meczyl, a tu swieza rana bolaca...) ale wspominam dovrze, wiec nie martw sie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Włąśnie o ten kaszel się boję - wiem jak to jest po cesarce (raz już miałam) i dlatego martwię się, czy mi szwy nie pójdą ;( i czy ogólnie dam radę.

A co mówi lekarz? Nie przepisał żadnych leków na infekcję? Jeśli jest suchy kaszel powinno się podać lek przeciwkaszlowy z kodeiną, od razu kaszel znika, jeśli mokry, to niestety nie można.

jak kaszel nie przejdzie, to popijaj kisiel albo siemie lniane,to łagodzi

no nie ukrywam, kaszel mnie meczyl i to bardzo... probowalam nie kaszlec, ale gdy juz mnie duzilo to sila zeczy musialam i lezka poleciala nie raz... kuruj sie poki mozesz i bedzie dobrze. Ze szwami nic Ci ni ebedzie, nie pojda, ja naprawde kaszlalam (ale znalazlam patent - przykladalam do brzucha poduszke mocniej i wtedy kaszlalam i dawalo to jakas ulge). Szwy ok, a nawet teraz pani chirurg (mialam laparoskopowe wyciecie woreczka) widzac rane powiedziala, ze bardzo ladnie sie zagoila i super jest:) Takze nie martw sie:)

na kaszel polecam nebulizer ( inhalator) i sol fizjologiczna, mi wyleczylo infekcje gardla w 3 dni ( kaszel ustal)

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...