poronienie w 4tc.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Czy któraś z Was ma takie smutne doświadczenie poronienia w 4tc? Ja przedwczoraj zrobiłąm betę, było 15,9. W nocy zaczęłąm krwawić i następnego dnia beta już 11,3. Progesteron bardzo niski. Krwawię dość mocno,ale nie mam żadnych bóli brzucha. Jestem tylko bardzo osłabiona. Czytałąm sporo wątków na naszym forum i w większośći przypadków piszecie że bardzo bolał brzuch,ale że bóle były jak na okres, u mnie nic takiego, tylko krwawienie. Czy któraś tak miała? jak się skończyło, czy może udało się utrzymać ciążę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: poronienie w 4tc.

leć kobieto do szpitala przez internet nie zawalczysz o swoje zdrowie i maleństwo leć trzymam kciuki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamo Mai, ja to wiem, byłam po tym nocnym krwawieniu od razu u ginekologa (w Invicta, z pierwszej ciąży kiepsko wspominam w takiej sytuacji szpital). Lekarka szczerze mówiąz nie do końca wzbudziłąm oje zaufanie (Żmudzińska). Kazałą mi leżeć (więc leżę), brać luteinę 2x2 *na dzień i na noc, nie wiem czy nie za małą?)i zrobić betę w sobotę (jakby wzrosłą to luteina10x2, jak spadnie - czego według niej mam się spodziewać, odstawić betę). Nie dała mi szczególnej nadzieii. A ja, wiadomo, chwytam się wszystkiego czyli np. tego, że nie czuję żadnych bóli, a niektóre z Was piszą, że bolało. Krwawię nadal dość mocno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytasz tutaj, zamiast u lekarza, w szpitalu..? Jeżeli zależy Ci na dziecku to śmigaj na pogotowie..

Między 2-3 mies miałam zgrożenie poronieniem, wtedy miałam bóle brzucha.. Ale wiele osób nie ma.. Nie czekałam Bóg wie na co i dzięki temu mam Klaudię..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jesssuu.. Jedź na pogotowie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

mocno krwawisz jedz na izbę przyjeć sama nic nie zdziałasz kochana to jest zagrożęnie dla twojego życia a o maluszku nie wspomne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dużo kobiet nawet nie wie że jest w ciąży i i traci ciąże bo przychodzi okres.Ty po prostu wiesz bo zrobiłaś betę. I nie wzbudziła twojego zaufania lekarka bo dla lekarzy to jest za wcześnie żeby coś mówić o ciązy.Może po prostu przyszedł okres.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta masz rację, też tak myślałąm, że kurka jakbym bety nie robiła...ale z drugiej strony takie krwawienie wzbudziłoby moje wątpliwości. Dziś krwawię mniej niż wczoraj, choć i tak wydaje mi się sporo. Pojadę do szpitala, żeby skontrolowali.

super powodzenia

No..! :)

i powodzenia.. ;)

Ja tez trzymam kciuki żeby było wszytko ok:) a ta lekarz w tej przychodni robiła usg??

tez tak mialam!!A teraz mam zdrowa, szczesliwa coreczke!!!Idz do kilku lekarzy i przede wszystkim zrob beta hcg w tym samym osrodku po 72h!!!

Ja bralam dufaston na potrzymanie ,ale to tez luteina. A pierwsza ciaże poronilam z 6tyg i dopiero ginekolog mi uswiadomil ze bylam w ciazy jak poszlam na badanie bo dlugo krwawilam i bolalo mnie podbrzusze, myslalam ze mam tak dlugo okres.

Poronienie nie zawsze boli, szczególnie we wczesnej ciąży. A w wypadku 4 tygodniowej ciąży to właściwie jest tzw. "mikroporonienie" (taki dość nowy termin, bo dopiero od niedawna kobiety wiedzą o ciąży na tak wczesnym etapie). Lekarka się nie przejęła, bo około połowa ciąż jest traconych, większość właśnie na tak wczesnym etapie. Dobra rada na przyszłość: nie robić testów tak wcześnie, jeśli nie jest to konieczne. Zaoszczędziłoby to wielu rozczarowań. Najlepiej odczekać przynajmniej te kilka dni od spodziewanego terminu miesiączki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja poroniłam w 5 t.c. - beta ok. 20, dwa pozytywne testy, po kilku dniach krwawienie i beta już tylko 8. Potem krwawienie dłuższe niż zwykle, ale bezbolesne. Oczywiście dół był potem niesamowity, bo to wszystko działo się po 6 miesiącach bezowocnych starań o dziecko... Ale 2 miesiące później udało nam się znowu, tym razem od początku dostałam luteinę i wszystko przebiegało bez komplikacji. A kolejne ciąża (teraz jestem w 6 m-cu) była już kompletnym zaskoczeniem i niespodzianką :) więc może sprawdza się zasada, że im mniej się człowiek spina i stara, tym łatwiej jest zajść w ciążę. Dodam, że w tej ciąży też plamiłam - ale to już w 7 t.c. i bardzo delikatnie, znowu dostałam luteinę i obyło się bez dramatycznych sytuacji (aczkolwiek noc spędzona na izbie przyjęć na Klinicznej do najprzyjemniejszych nie należała...).
Trzymaj się dzielnie :*

dziękuję dziewczyny:0 wróciłąm z klinicznej. lekarz zrobił mi badanie i usg (tamta prywatna gin nie robiła mi usg). Stwierdził, że krwawienie nie jest już duże, co może oznaczać, że poroniłąm już albo że jest szansa. Na usg widziaąłm pęcherzyk, ale lekarz powiedział, że jest nisko. Mam jutro tą betę zrobić, brać na razie tą luteinę i zobaczyć jak ta beta wyjdzie. Dał mi jednak tylko kilka procent szans.

Fiolka ale jest jeszcze kilka procent nadziei:)

hmmm tez myslalam ze moze najzwyczajniej masz okres (moja kolezanka i babcia mimo ciazy mialy okres do 5 miesiaca!)

daj znać jaki efekt koncowy- trzymam kciuki

Ja tak miałam,zrobiłam test ciążowy i po kilku dniach dostałam okres. Pojechałam do szpitala,tam usg wg,którego macica przygotowana jak na miesiączkę,ani śladu ciąży,wiec bhcg wyszło 116 ale co 24godziny byłam na kontroli i spadało szybko. Pani dr mi powiedziała,że to wczesne poronienie i że gdybym testu nie zrobiła nie wiedziałabym o tym. Czułam się fizycznie dobrze,krwawienie ie było mocniejsze niż okres i bez bóli.

Hej ja poroniłam w 9tc.Nic mnie nie bolalo,poszłam do toalety i patrze że lekko krwawie.Szybko do szpitala i okazało sie że poronienie...Także nie ma co zwlekać...Nic mnie potem nie bolało tylko psychika do du..y :(

pierwszą ciążę poroniłam tak szybko, że nawet nie zdążyłam oficjalnie potwierdzić, że jestem w ciąży.

dostałam mega krwawienie z wielkimi skrzepami :/ w ciągu jednego dnia zużyłam ponad 16 wielkich podpasek(największe Naturella)...

przy drugiej ciąży(Gabrysiowej) brałam puphaston do chyba 32tc czy jakoś tak.

no właśnie "duże krwawienie" to w takim razie pojęcie względne. ja używam tylko zwykłych wkładek higienicznych. jezu z tej niepewności do jutra mogę oszalec...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to może masz zwykłe plamienie okołomiesiączkowe - czy jak to tam zwą w czasie ciąży?

moja Mama miała tak do 3-4m-ca (pierwsze 2 ciąże poroniła, bo nawet nie wiedziała, że była w ciąży - a ze względu an woje schorzenia musiała być pod ścisłą opieką lekarza)

ja miałam raz czy dwa takie plamienia - w czasie, gdy powinnam mieć normalny okres. lekarka mówiła, że to normalne, tak może być - ale trzeba ostrożnie do tego podchodzić.

nie Aga, to objawy rozpoczętego poronienia, beta mi spadła. jutro mam powtórzyć betę.

ale jednak jest kilka % szansy, że będzie ok :) mocno trzymam kciuki :)))))) tylko leż i odpoczywaj :]

leżę cały czas. Mąż wywiózł małego do dziadków więc leżę sama i starsznie mi się dłuży czas, wiadomo - za dużo od tego myślę. Boję się strasznie jutrzejszego rozczarowania - tak bardzo napaliłąm się na te kilka % szans,że aż się boję.

trzymam kciuki aby beta wzrosła

Czesć Fiolka. Trzymaj się. Ja poroniłam około 5tyg. na początku krawiłam lekko ale potem jak już się zaczęło to po prostu się ze mnie lało;( mnie brzuch bolał. na początku lekko ale potem naprawdę mocno. POpłakałam się jak przeczytałam, że chodzi o Ciebie.. znamy się tylko z wątku marcowego ale jednak człowiek czuję jakąś więź..mocno wierzę, że się uda czego Ci z całego serca życzę!!
pozdrów Kubusia od Patryka;)

Myślałam, ze zostawią Cię.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.. :)

iwesz co mi tez nie dawali szans, i udalo sie takze tobie tez zycze tego trzeba wierzyc!!

dziękuję za wsparcie i miłe słowa, ale niestety już po wszystkim. Dziś beta 2,5, nie mam już na co liczyć. Paradoksalnie czuję się lepiej psychicznie, fizycznie kiepsko. Ale wierzę, że za kilka tygodni, miesięcy znowu będę się cieszyła;)
Delka - dziękuję i ciepło pozdrawiamy z Kubusiem!

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...