potrzebna Straż Miejska

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
na skrzyżowaniu Słodowników - Podwale Przedmiejskie
To co się tam dzieje to tragedia, nie mozna wyjechać ze Słodowników na następne pasy ruchu, bo bezmyslni kierowcy, chociaz widzą mrugający kierunkowskaz----zajezdzają drogę, blokuja wyjazd ze Słodownikow, a i tak stoją w korku. Ja stoję i oni stoją:) A wystraczyłoby nas przepuscic, a potem stac sobie w korku dalej, ile chca:) Ale nie, lepiej przyblokowac:)
A najgorsze sa kobiety niestety!! Piszę tak, chociaz sama jestem kobieta!! Nie wpuszczą, nie przepuszczą, nawet przed pasami sie nie zatrzymuja, zeby przepuscić inne kobiety z dziecmi:)
Bezmyslnosc kierowcow poraza na kazdym kroku!
Masakra:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: potrzebna Straż Miejska

Na większości trójmiejskich a pewnie i polskich skrzyżowań jest dokładnie taka sama sytuacja. Polacy w większości jeżdżą jak bydło (na pohybel wszystkim/ja nie jadę niech inni też stoją). A z ciekawszych zachowań kobiet na drodze wczoraj w Sopocie pani wyjeżdżająca z ul Sikorskiego na ul Niepodległości gwałtownie zatrzymała się na środku skrzyżowania żeby pomachać czekającej na przejściu dla pieszych koleżance. Jechałem za tą panią. Mea culpa bo się dałem tym zaskoczyć ale też miałem fart że zdążyłem się w ostatniej chwili zatrzymać. I ten jadący za mną też na szczęście zdążył. A co mnie k***ica strzeliła to moje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak dobrze ,że nie wysiadła z samochodu , co by koleżance pokazać że już "jeździ"...
Jak "jeżdżą" głównie młode kobiety , to można by na tej podstawie napisać pracę magisterską. Dwa lata temu "jedna młoda" na Morskiej przygrzała mi w bagażnik za ... 13 tys. za naprawę ! W ogóle nie hamowała ! Jak jechała, tak przypaliła , gdy stałem na pasie za pojazdem w korku.
Jeżdżą tak jakby nie znały przepisów , jakby nie chodziły na kurs ,a tylko prawo jazdy odebrały od "Pana" egzaminatora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie tylko młode kobiety, niedawno młody chłopak w merolu, kumpeli walnął w tył, też w ogóle nie hamował, ona stała na czerwonym. Miesiąc na L4 w kołnierzu ortopedycznym + rehabilitacja ... ehhhh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli miesiąc na L 4 , to koleś powinien już mieć sprawę sądową .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niekoniecznie, bo biegły sądowy mógł to zakwalifikować jako obrażenia poniżej 7 dni. To jak długo miała kołnierz nie ma żadnego znaczenia. Na obrażenia są tabele i na ich podstawie orzeka się na ile dni były.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

L4 to miesiąc niezdolności do pracy .Ponadto kierowca swoim zachowaniem na jezdni naraził inne osoby na utratę zdrowia i kalectwo i nic biegłemu do tego w tym przypadku. Liczą się zaistniałe fakty , kolego .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0