potrzebuje informatyka

hej potrzebuje zrobic formata i wgrac jakis dobry nantywirus moze mog by ktos pomuc:( na tym to ja akurat sie nie znam
nie mam plyty oryginalnej windowsa 7 bo nie bylo jak kupowalam laptopa...
no i glos sie tnie w laptopie a juz mi kolega powiedzial ze to moze byc wina systemu bo mam duzo smieci
a glosnik podobno dobry bo czase jest glos a czasem skrzeczy...
prosze mi tu rad nie pisac !! bo przez neta to bez sensu
jak cos to emka1821@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: potrzebuje informatyka

przeszukaj ogłoszenia na trójmieście, moja znajoma znalazła tak informera co za 50 cały komp ponagrywał

powinnaś mieć płytę do odzyskiwania systemu. Dobrze poszukaj. Jeśli ja znajdziesz to żaden informatyk nie będzie potrzebny.

plyta do odzyskiwania systemu jest obowiazkowo dodawana i musisz ja miec. wrzucasz plyte i postpujesz zgodnie z poleceniami i caly system sie wgrywa .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

razem z wszystkimi sterownikami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba że nie będzie wiedziała jak wywołać rozruch, albo jak ustawić sieć;)

Kto ci takich głupot naopowiadał, że musi być obowiązkowo dodana płyta? widziałeś większość netbooków z win7 by miały płytę? ciekawe jakim cudem i po co skoro nie ma napędu dvd ani cd :] ogarnij się box i nie pisz wiecej bzdetów :)
jest od tego partycja rozruchu i odzyskiwania, ukryta w biosie. taka robota to do 2 godzin i po sprawie, wszystko odnowione i ustawione, bez utraty danych. Tylko trzeba umieć i wiedzieć jak sie zabrać do tego, a nie udawać , że się wie i umie.
Tyle.

Odzyskanie systemu, instalacja wszystkich poprawek i poprawek dla poprawek (wiadomo, windows), instalacja oprogramowania używanego na co dzień, dostosowanie ustawień do swoich potrzeb... z 12h roboty:P

Może być ciężko znaleźć chętnego wśród obcych osób;) Sugerowałbym pytać po znajomych. To nie wymaga specjalnej wiedzy - wiele osób potrafi to zrobić, wymaga to jednak sporo czasu, więc zaproś jakiegoś kolegę na kawę i serniczek, a przy okazji... Kobiety mają przecież swoje sposoby;)

Mógłbym zaoferować antywirusa za darmo i to nie z takich "darmowych" ale komercyjnych :)
Co do reszty - musisz się liczyć z tym, że to może potrwać.
Po pierwsze - wywalenie niepotrzebnych programów. Np jeden program do oglądania i prostej edycji zdjęć wystarczy, nie trzeba mieć ich dwa, trzy czy cztery zainstalowane. Podobnie ze słuchaniem muzyki - jeden wystarczy w zupełności. Nie używasz PIT-2009 (tak właśnie miałem u znajomego ;) ) to po co on Ci? Wywalić. Takie sprzątanie może potrwać do kilku godzin...w zależności jak długo będziesz się zastanawiać - czy ten program jest mi naprawdę potrzebny? Przyda się też coś w rodzaju CCleanera, który powywala niepotrzebne pliki tymczasowe (i inne) oraz "postara" się zoptymalizować rejestr.
Dwa - najnowsze łatki i uaktualnienia - zależnie od prędkości łącza internetowego oraz mocy komputera. Ostatnio instalowałem na leciwym kompie z WinXP uaktualnienie Service Packa 3..zajęło to z dwie godziny :/
Trzy - antywirus, antymalware i porządny skan wszystkiego. To też potrwa "wieki" dlatego przyda się pousuwanie wcześniej niepotrzebnych rzeczy - mniej plików do skanowania. Oczywiście do tego porządna konfiguracja antywirusa z uwzględnieniem kilku rzeczy, które mogą poprawić wydajność - po co Ci wgrany antyspam skoro Tobie nie przeszkadza oglądanie reklam? ;)
Cztery - optymalizacja systemu pod względem wyświetlania interfejsu, wielkości pliku stronicowania itp. Po co tak naprawdę jakieś efekty podczas minimalizowania okienek, skoro poza animacją nic nie wnosi? No chyba, że ktoś chce mieć "słitaśny" pulpit...ale kosztem i wydajności i baterii.
Pięć - nowe sterowniki, aktualizacje oprogramowania.
Sześć - sprawdzenie czy Ci się efekt podoba :)

Jak widzisz, przy jednym kompie można spędzić wiele czasu zatem jedna herbatka i ciastko nie wystarczą ;)

Jestem studentem, który posiada wieloletnie doświadczenie w naprawie sprzętu komputerowego. Możesz liczyć na moją szybką i skuteczną pomoc, a także bardzo atrakcyjne ceny. Bezpłatnie dojeżdżam do Klienta, a cena za jedną godzinę pracy to tylko 35zł!

Nie musisz przepłacać za serwis swojego komputera, ponieważ naprawię go równie szybko i skutecznie, za bardzo atrakcyjną stawkę. Świadczę usługi także w bardzo nagłych sytuacjach, kiedy naprawa jest pilna i każda godzina jest na wagę złota.

Szybka, tania, sprawna naprawa Twojego komputera PC lub laptopa

kontakt:
Studenckie Pogotowie Komputerowe 24h/7dni
Zawsze 35PLN/h niezależnie od skomplikowanego zgłoszenia

e-mail: info@serwis-student.pl
tel: 515-40-40-18

Zastanawiam się kto będzie takim frajerem, żeby płacić studentowi za godzinę pracy :)

mogę polecić mojego kolegę - z wykształcenia informatyka. Zajmuje się serwisem komputerowym. Z tego co wiem nie bierze drogo za naprawę, a mi nie raz już pomógł z moim kompem.

Telefon: 696 956 932

Inne tematy z forum

Najlepsza karma dla kota (5 odpowiedzi)

Mam kotkę od roku i zdarza się, że czasem wymiotuje po karmie mokrej. Weterynarz nic mądrego nie...

Jaka karma dla psa i kota? (7 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...