poziom obsługi klienta

Moja mama zamówiła w firmie Best drzwi zewnętrzne. Abstrahując od mało konkurencyjnych cen i słabej jakości usługi (podczas montażu pan "rozlupal" tynk naokoło ramy i tak tez zostawił) nie spodziewaliśmy się tego, co miało nastąpić potem. Po ok 17 miesiącach od zamontowania (gwarancja 24m) od drzwi całkowicie odpadła uszczelka. Po wielu telefonach do biura otrzymałysmy informację że taka naprawa nie wchodzi w zakres gwarancji. Mama w końcu poszła osobiście do biura i Pani poinformowała ją, że technik zadzwoni jak będzie w pobliżu (mieszkamy 300m od siedziby firmy) i przy okazji podjedzie i naprawi uszczelkę .niestety nikt nie zadzwonił. Po kolejnym telefonie do biura w końcu po paru dniach podjechal technik. Za włożenie uszczelki (naprawa trwała ok 7 sekund) zainkasowal 40zł. Poziom obsługi klienta żałosny brak słów. Nie polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poziom obsługi klienta

Szanowna Pani.

Istotnie po półtora roku od daty montażu zażądała Pani bezpłatnego wmontowania uszczelki do ościeżnicy, która, rzekomo, "sama wypadła".
W drzwiach, na które Pani się zdecydowała- uszczelki są wciskane w karb w ościeżnicy i same nigdy nie "wypadają". Uszczelka nie jest trwale połączona z ościeżnicą i można ją w każdym momencie wyjąć i z powrotem wcisnąć- jest to element wymienny, a jego wyjęcie (w taki, czy inny sposób) nie zawiera się w zakresie gwarancji na drzwi.

Uzyskała od nas Pani te informacje i zgodziła się na usługę za 40 zł (koszt dojazdu + wmontowania owej uszczelki). Skoro, wg Pani, jest to takie proste i zajmuje "7 sekund"- mogła to Pani wmontować we własnym zakresie.
Czy 40 zł to dużo za tego rodzaju usługę- wg mnie nie, ale to moja subiektywna ocena.
Gotów jestem postawić dolary przeciwko orzechom, gdy uda się taką usługę wykonać w ciągu wielu wielokrotności tych wymienionych przez Panią 7 sekund.

Pozostałe argumenty wymienione w Pani poście pojawiły się po raz pierwszy teraz- po półtora roku od montażu i po owym incydencie z uszczelką. Do tej pory nie składała Pani żadnych negatywnych uwag, czy reklamacji.
Przykro mi, że jest Pani niezadowolona i , że wykonana odpłatna usługa spowodowała takie złe emocje, ale , gdy jutro ktoś w taki, czy inny sposób , wyciągnie ponownie tę uszczelkę- ponowne włożenie jej przez nas będzie także odpłatne.
Proponuję jej nie ruszać, nie szarpać, nie wyciągać - to sama , na pewno nie wyjdzie. W trakcie normalnego użytkowania drzwi, uszczelka sama z ościeżnicy się nie wydostanie.
Pozdrawiam i pomimo złych emocji- zapraszam do skorzystania z naszych usług. Działamy na rynku trójmiejskim od 15 lat i skorzystało z naszych usług już kilka tysięcy zadowolonych Klientów.

Mariusz Pawlikowski
właściciel
BEST
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0