pozytyw
Postanowiliśmy dzisiaj sprawdzić nowo powstałą knajpkę "Soprano" usytuowaną między falowcami na gdańskim Przymorzu. Jak dla mnie lokalizacja nie jest super prestiżowa, ale nie o to tutaj chodzi (w końcu Przymorze jest olbrzymim skupiskiem ludzi którzy też muszą jeść). Lokal zrobiony w bardzo fajnym, miłym dla oka stylu (nie przelanosowany). Wielki plus dla starszego Pana (chyba menagera), który obsługiwał nasz stolik (spytał sie nas czy wszysto ok, czy smakowało, widać że zależy mu na zadowoleniu konsumentów). Minusem były napoje - a mianowicie trochę rozgazowana Pepsi. Jeżeli chodzi o dania to wielkość porcji i smak potraw był bez zarzutów.Do każdego dania 3 różne surówki, ładnie przyozdobione talerze. Mi brakowało do dania tylko jakiegoś sosu (to moje subiektywne odczucie) Ceny umiarkowane (zupa + II danie + napój = 30zł) a zważywszy na wystrój i pełną kelnerską obsługę to wręcz niskie. Szczerze polecam. Mam nadzieję, że z czasem to miejsce będzie się polepszało a nie na odwrót (co często w tym biznesie ma miejsce). Karta dań jest dość obszerna i bardzo bym chciał przetestować przynajmniej połowę jej pozycji. Póki co czystym sumieniem polecam to miejsce.