praca 200 brutto

pamiętajcie że ,, za 2000zł brutto praca w g*wno się obraca ,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i ogólnie w Polsce praca się nie opłaca to typowe niewolnictwo za miskę ryżu ... jak w normalnym kraju UE za 1h pracy jesteś w stanie kupić kostkę masła / przecież to chory kraj ... a najgorsze w tym wszystkim jest to że jesteśmy w tej obsr*nej UE która nakazuje i zakazuje co im się żywnie podoba , jak w Polsce ,, demokracja ,, jest zagrożona haha co mnie śmieszy i wszyscy Ci kodowcy , esbecy i cała agentóra różnej maści wychodzi na ulice krzycząc ,, demokracja jest zagrożona ,, to wielka UE grozi paluszkiem / dzięki zdrajcy narodu von tuskowi .... ale jak Polacy pracują za 1600zł netto = 400 euro netto to UE siedzi ciuchutko i ma to głęboko w d*pie !!! ważne że u nich jest minimum 1200euro netto a Polacy gorszy sort = niewolnicy niech zasuwają za 400 euro i jeszcze niech się cieszą że mają prace .... ot taka to hipokryzja UE !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

dzisiaj przyszedł do nas znajomy Ukrainiec, pracujący w sąsiedniej firmie, przyszedł się pożegnać i popytać o sprawy skarbowe, stwierdził że mu się w PL nie opłaca siedzieć.....jestem w szoku ...rozliczalam jego podatki za zeszły rok, zarobki miał wieksze niż ja....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie w firmie pracuje też kilkoro ukrainców ... co ciekawe ich zarobki są wyższe niż Polaków oczywiście na tych samych stanowiskach ... to jakiś absurd płacić ukraincowi więcej niż swojemu rodakowi :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na Węgrzech jest jeszcze gorzej. Najniższa krajowa to 1300zł, podstawowa emerytura to poniżej 400zł. Chleb kosztuje 4 zł a litr paliwa prawie 5zł. Na prawdę w Polsce nie jest dobrze ale są kraje które mają gorzej. Jedyne co jest na tak to to że nieruchomości są dużo tańsze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli zaczynamy się porównywać do najgorszych (lub prawie najgorszych), że "mogło być gorzej" to nie jest to dla nas dobry sygnał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...