prezbiterium w Mikolaju

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy jest na sali para :) ktora bierze slub w Mikolaju ale w prezbiterium - czyli tylnej czesci Koscola???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prezbiterium w Mikolaju

..sprostowanie prezbiterium to przednia czesc koscioła, podwyzszenie gdzie urzędują księzą i dzieje się całe "misterium" ,w mikolaju są 2 prezbiteria, drugie starsze, bogato zdobione ale i bardzo małe, bardzo niechętnie otwierane na sluby i trudno to załatwic.

Ok, przepraszam za pomylke.

my dostalismy juz pozwolenie od Przeora tylko martwi mnie ilosc gosci. Bylam tam juz dwa razy na slubie ale dawno i nie zwracalam na to uwagi.

Czy ktos wie ile po dostawieniu krzesel zmiesci sie tam gosci??
Bede wdzieczna za pomoc.

Sluchaj, masz jakis kontakt do Mikolaja? Planujemy jakos w czerwcu, tylko albo w Boze Cialo, albo dzien po (w piatek) i nie wiem czy bedzie mozna... Bo albo w Mikolaju, albo na Czarnej.

madziak, sorki za spozniony refleks.

Co do ustalenia daty w mikolaju to tylko osobiscie. Radze wybrac sie tam teraz po ciezko u nich z terminami. ponizej podaje w jakie dni czynna jest kancelaria:

poniedziałki:
10:00 - 12:00
środy i piątki:
15:30 - 17:00

Czy naprawde nikt nie wie ile ludzi wchodzi do przedniej czesci tego kosciola?? tej za oltarzem??

ludzie dajcie glos jak cos wiecie na ten temat.
Soltera

Z dawnych czasów pamiętam, że na krzesełkach mieściło się na pewno 70 osób bo tyle nas było w duszpasterstwie. Na pewno to nie był max, ale tez każdy siadał jak chciał, nie w rzędach i nieekonomicznie wykorzystana była przestrzeń.

Byłam na slubie w prezbiterium i w głównym.
Bez porównania! Wybrałam główny!

A ja pamiętam śluby w starym prezbiterium sprzed kilkunastu lat. Wtedy tylko młodzi i świadkowie stali w głębi, natomiast wszyscy goście siedzieli normalnie w ławkach. Szczerze mówiąc bardzo mi się to podoba, bo ceremonia dla samych młodych jest bardziej intymna i kameralna. Czują się jakby byli sami z księdzem. Goście widzą oświetlone prezbiterium, sylwetki młodych więc jest dobrze. No i z miejscem nie ma problemu. My chyba tak zrobimy.

Moje obie siostry brały ślub w prezbiterium, gdzie siedzieli też wszyscy goście. Mi się tak najbardziej podoba i również tak sami postąpimy.

kariena. to moze pamietasz ile wejdzie tam osob? spytaj siostr ile mialy zaproszonych gosci. Noi trzeba doliczyc jeszcze ooby zawiadomione.

wiem ze wstawiaja tam dwie kolumny krzesel i w kazdym rzedzie mieszcza sie 3 krzesla.

A czy ktos wie ile osob wchodzi w te stare boczne lawy??

Soltera

NIestety to było tak dawno (15 i 19 lat temu), że dokładnej liczby nie pamiętamy. Myślę, że około 60 osób było, ale głowy za to nie dam...