prezentacja DJ'a

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam takie pytanie - w jaki sposob wybieralyscie DJ'a/orkiestre na swoje wesele? CZy umawialiscie sie u siebie w domu, u nich czy w jakims neutralnym miejscu? jak robiliscie selekcje? a moze podpisywaliscie umowe przy pierwszym spotkaniu?

Pytam, bo jestem bardzo zbulwersowana zachowaniem ze strony kolesia, ktory przyjechal do nas zaprezentowac swoja oferte. Po milej, niezobowiazujacej rozmowie razem z narzeczonym podziekowalismy i powiedzielismy, ze odezwiemy sie w ciagu kilku dni.
Po pierwsze to gosc byl w ciezkim szoku, ze nie chcemy od razu podpisywac umowy (zapewnial, ze 99% zainteresowanych tak robi!!!), a po drugie my bylismy w jeszcze wiekszym szoku, kiedy powiedzial, ze skoro nie chcemy podpisac umowy od razu, to on pobiera oplate 50 zl za to, ze sie zaprezentowal u nas, bo koszty dojazdu!!! Oczywiscie kiedy sie z nim umawialismy slowem nie wspomnial o takim warunku!
Dodam tylko, ze niezaleznie jakie bylo nasze nastawienie do niego wczesniej, tym jednym ruchem skreslil zupelnie siebie jako potencjalnego kandydata na naszego DJa.

A jak to bylo u was? JA zawsze uwazalam, ze aby wybrac najlepiej trzeba poznac kilka roznych opcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prezentacja DJ'a

i zaplaciliscie mu te 50 zl??

jak zaczal sie robic nieprzyjemy dalismy mu w koncu 20 zl, zeby sie odczepil. Chociaz nie powinnismy dac ani grosza za takie chamstwo

Gwarantuję w 100% kulturalną prezentację zespołu, bez żadnych zobowiązań.
Zapraszam, proszę o kontakt.

Tel 0604-074-704 Zespół muzyczny "W NASTROJU"

Pozdrawiam Michał

Moim zdaniem to chyba normalne, że koszta dojazdu są drogie( biorąc pod uwagę ostatnie ceny paliw) no i logiczne że koleś chce rekompensaty za stracony czas i paliwo. Najlepiej by było jakby prezentacja odbyła się u niego w domu to wtedy by kosztów paliwa niebyło. Nierozumiem waszego zdziwienia z tego powodu!!! Żyjemy w kraju gdzie niema nic za darmo, także jak kogoś ściągamy i zajmujemy mu czas no i niepodpisujemy umowy musimy się liczyć że w tym momencie ta osoba jest stratna.
Uczciwością z waszej strony powinno być samemu wyjść z taką propozycją i zapytać się ile należy się za fatygę.

nie byloby zadnego problemu, gdyby uprzedzil nas ZANIM sie zgodzil przyjechac, albo gdyby powiedzial, ze nie jezdzi do klientow z powodu kosztow dojazdu. to by bylo zrozumiale i uczciwe - a nie postawienie nas w sytuacji - bylo milo, ale albo podpisujecie umowe albo placicie za moj czas. Poza tym on nawet nie bral pod uwage takiej opcji, ze my nie bedziemy chcieli od razu sie decydowac! To chyba najbardziej swiadczy o jego arogancji.

Ja miałem różne sytuacje w życiu, wiele stolarzy, malarzy, hydraulików zamawiałem do domu telefonicznie no i zawsze nawet jak niezrobili jak należy lub wogule nic niezrobili bo stwierdzili że się tego niepodejmą musiałem im zapłacić za przyjazd. Ludzi przecież to normalne. Gdzie wy żyjecie? To jest tak logiczne że nikt o tym nieinformuje bo to sie rozumie samo przezśie.

Ja uwazam ze cos takiego w ogole nie powinno wystapic..Jezeli juz chce pobierac w ten sposob jakies oplaty to niech wczesniej poinformuje ze dojazd i prezentacja 50zl!!!Ja bym nie dala ani grosza!!!Nie mial prawa sie od Was niczego domagac!!!A tak dla przestrogi mozesz napisac co to byl za Dj..?Jesli nie chcesz publicznie pisac to odpowidz na maila bo szczerze mowiac nie chcialabym sie z nim spotkac..:(

A jakby każdy tak robił że zamawia kogoś na prezentację a potem niepodpisuje umowy to co wtedy??? Taki człowiek straci majątek na dojazdy a umowy żadnej!!!! A może ktoś dla jaj zamawia DJ-a i co wtedy???. Trzeba się bronić przed ludżmi którzy są zdziwieni że trzeba zapłacić za fatygę komuś kto przez nich poniósł straty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to chyba naturalne ze wczesnije powinien tym poinformowac ze pobira oplaty za dojazd i prezentacje..W takiej sytuacji para moglaby na swoj koszt przyjechac i napewno koszty jaie by poniesli bylyby duzo mniejsze..Narzeczeni bardzo czesto szukaja Dja ktory naprawde bedzie im odpowiadal i chca najpierw sie dobrze rozejrzec zanim sie zdecyduja..i co wystarczy ze spotakja sie z trzema takimi przypadkami i juz maja 150zl do tylu..

Wielkie dzieki elajza za maila..Juz wczesniej slyszalam o nim kilka zlych opini ale tego to bym sie nie spodziewala!!!

a my sie z nim spotkalismy wlasnie z polecenia :o(
ale na szczescie mamy juz swoj typ wybrany - tez z polecenia na Forum :o)

A Tobie i innym przyszlym mezatkon zycze powodzenia i jak najmniej spotkan z takimi "zawodowcami"....

A moglabym dostac namiary na tego Dja na ktorego sie zdecydowaliscie...My wciaz poszukujemy i nie wiemy ktorego w rezultacie wybrac..

Ja również uważam że aby wybrać kapele czy Dja należy zapoznać się z ofertą kilku no ale najlepiej jest to robić u nich w domu aby nienarażać ich na koszty (no chyba że mają blisko)- przecież to nam zależy aby go (ich ) zobaczyć i usłyszeć i my powinniśmy ponosić koszta za chęć poznania kilku ofert. Takie jest zdanie moje i mojej żony. Pozdrawiam

my mieliśmy dj'a z polecenia. I więcej nie szukaliśmy, bo po pierwszym spotkaniu w neutralnym miejscu wiedzieliśmy, że chcemy tego Pana, by poprowadził imprezę. Pózniej jeszcze spotkaliśmy się dwa razy tez w neutralnym miejscu - nie było mowy o zadnym płaceniu za dojazd.

Dopiero na trzecim spotkaniu podpisalismy umowę.

Pozdr.

moim zdaniem to obie strony mają trochę racji...bo wszystko zależy od tego, jak się umawialiście na ta wstępną prezentację...ale też byłaby zła, gdyby para przez telefon mówiła mi, żebym przyjechałą na prezentację i podpisanie umowy i nagle się by okazało, że oni jeszcze chcą się rozejrzeć...Kochani szanujmy swój czas...trzeba było samemu jechać do ego DJ'a i nie byłoby żadnych problemów.

A moglabys napisac kim byl ten pan, ktory wam sie od razu spodobal? Moze to ten sam, co nasz :o)
moj email:elajza@wp.pl

cytrusowa napisał(a):

> my mieliśmy dj'a z polecenia. I więcej nie szukaliśmy, bo po
> pierwszym spotkaniu w neutralnym miejscu wiedzieliśmy, że
> chcemy tego Pana, by poprowadził imprezę. Pózniej jeszcze
> spotkaliśmy się dwa razy tez w neutralnym miejscu - nie było
> mowy o zadnym płaceniu za dojazd.
>
> Dopiero na trzecim spotkaniu podpisalismy umowę.
>
> Pozdr.