prezenty dla gości

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Zastanawiam się nad podarunkami dla gości. Myślę o miodzie, ale nie wiem co z dzieciaczkami dla nich również ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli masz wesele w stylu rustykalnym, to fajny pomysł, będzie się dobrze komponować :) Z jednym zastrzeżeniem- upewnij się, że nikt z zaproszonych nie ma na niego alergii. Jeśli myślisz o czymś słodkim, bezpieczniejsze byłyby moim zdaniem np. pamiątkowe lizaki, ale decyzja należy do Ciebie :)

Ogólnie wizualnie fajnie wygląda, jeśli upominek dla gości nawiązuje do motywu przewodniego ślubu i wesela. Co do Twojego pytania, moim zdaniem powinien otrzymać go KAŻDY gość weselny, a dzieci, jeśli je zapraszasz, też nimi są :)

Osobiście jestem zwolenniczką upominków bardziej trwałych, które będą pamiątką na lata, dlatego planując własny ślub nie chciałam w roli upominków dla gości niczego związanego z jedzeniem. Ale każdy ma swoją wizję tego dnia i niech się nią kieruje :)

Jeśli podjęłaś decyzję o zakupie podarunków dla gości to powinnaś przygotować je dla wszystkich.
Myślę, że można dla dorosłych coś innego i dla dzieci coś innego. Np. dorośli otrzymują słoiczki z miodami a dzieci lizaka lub torebkę z cukierkami. Oczywiście oba prezenty powinny ze sobą współgrać.

To jest fajny patent http://ptaszarnia.eu/sklep/album-slubny-na-zdjecia-z-akcesoriami/ jednocześnie prezent dla par młodych i dla gości (kto chce bierze sobie te instaxy:)