prezenty

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy któras z Was robi cos zeby zapobiec niechcianym prezentom? Czy sprawdza sie lista prezentow czy rodzinkai tak kupuje co jej wpadnie do glowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prezenty

a ja mam inne pytanie odnośnie prezentów-czy dając pieniądze zaznacza się to gdzieś na kopercie od kogo jest ta koperta?:) ? czy dołącza się np. kartkę z życzeniami?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode:)

Przewaznie jest tak, ze daje sie koperte z kartka a tam w srodku są pieniadze (wtedy od razu wiadomo od kogo sa zyczenia i pieniadze). Bynajmniej u mnie sie tak przyjelo :)

ja zawsze pisze kartke z zyczeniami slubnymi i dolaczam do prezentu

ups, nie zauwazylam, ze chodzi o prezewnt pieniezny - no tak, wtedy kase wklada sie do kartki z zyczeniami.

kasa do kartki z zyczeniami. Niektore banki oferuja takie jednorazowe karty do bankomatu i para mloda wyplaca sobie sama gotoke z konta. Ale mnie chodzilo o liste prezentow typu serwis obiadowy, kieliszki, zelazko itp. Wiem, ze z tym zazwyczaj sa klopoty...

Faqjnie by było dsotac same pieniążki, ale myśmy nic takiego nie zaznaczali i nie naprowadzali każdy dał to co mógł a pieniędzy i tak się sporo nazbierało.

a my mamy liste prezentow. Wiem, ze moja rodzinka woli dac prezenty niz pieniadze wiec przygotowalismy liste, tym bardziej ze nic nie mamy, bo nie mieszkamy razem. W liscie prezentow podalimy orientacyjne ceny i sklepy w ktorych mozna je znalezc, a takze okreslilismy dokladnie np. ze serwis obiadowy chcemy na 12 osob, z takiej firmy o takim wzorze. Liste maja nasze mamy, ale jak juz sie dowiedzialam krazy ona tez mailowo. Goscie sa zadowoleni, bo nie musza glowkowac co kupic, wiedza ile to kosztuje i gdzie tego szukac. Jak na razie zamowione sa juz prawie wszystkie rzeczy z listy a do slubu jeszcze (lub tylko) miesiac :)

No wlasnie, lista to chyba fajna rzecz. Moja kolezanka zamowila sobie serwis obiadowy z Lubiany na swietojanskiej, sztuce, kieliszki itp. i dostala dokladnie to co chciala. Nie kazdy chyba lubi dawac kase.