problem- celibat

Mam problem, od 2 lat jestem sama i nie mogę przełamać się, aby zaufać drugiej osobie, a nie mam na myśli poważnego związku, tworzenia czegoś więcej, tylko zwykłe spotkanie podczas którego wyrwałabym się ze swojego celibatu:) Nie wiem co robić, jak zmienić myślenie, bo strach i wstyd biorę górę nad smutnym licznikiem dni, tygodni i lat bez seksu, jak poradzić sobie z ta barierą? po prostu boję się obcych facetów, obawiam się ciąży, przemocy i krzywdy...co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie seks bez miłości nie jest możliwy, choćby dlatego że ogólnie jest dla mnie bolesny, i jestem wstanie się poświęcić jedynie w imię miłości, i namiętności którą ukochany musi rozpalać :). Celibat dla mnie nie jest problem, jestem sama od kilku lat, nie ciągnie mnie w "uda obcych", ani do różnych zabaw samej ze sobą, po prostu nie czuję tej potrzeby, więc chyba jestem dziwniejsza od Ciebie :).
Nie rób nic w wbrew sobie skoro masz wątpliwości, seks jest ważny ale nie najważniejszy. Jeśli chcesz seks traktować wyłącznie jako potrzebę fizjologiczną, to wyszukaj kogoś stałego do tego, jako tzw rehabilitanta ;). Choć wg mnie lepiej byłoby się na nowo w kimś zakochać, choćby na jakiś czas. Ostatecznie zawsze możesz kupić sobie "zabawki".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: problem- celibat

Może jakaś pasje poszukaj, podejmij?
Coś co da Ci trochę radości, odskoczni i podbuduje energetyczne. Tak w ciemno sugeruje, bo stan mentalny jest zależny od fizycznego i vice versa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znajdź bezpłodnego faceta, który jest mniejszy od Ciebie. Proste.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ktoś mówi że coś proste jest.. to często mówię: proszę jaśniej bo pewnie się nie rozumiemy.

Sądzicie że wiele osób ma taki problem z celibatem (jak sądzę, celibatem nie z wyboru)?

Akurat taki "celibat" to dosyć powszechny "problem".
Jak boisz się ciąży to możesz sobie zamontować spiralę, czy co tam teraz się montuje. Bezpieczeństwo? Dwie ścieżki masz do wyboru. Szybką i dosyć tanią (w miarę skuteczną) i długą oraz kosztowną (śmiertelnie skuteczną). Pierwsza to zamów sobie miotacz gazu pieprzowego i taser. Druga idź na strzelnicę i staraj się o pozwolenie na broń sportową (przy okazji całego procesu starania się o pozwolenie może kogoś poznasz :P).
A jak coś to możesz zawsze znajomych facetów poprosić o przysługę, może Ci w tym celibacie przeszkodzą ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

AUtorka wydawała się pytać poważnie, więc odpowiedź trochę nie na miejscu
Chyba, że autorka tylko rzuciła wątek i się już tu nie pojawia.

Moja odpowiedź też jest poważna

Poznajmy sie :)
mzgdanska@wp.pl

Przyjechałem do babci na miesiąc i się nudzę chętnie się z tobą spotkać Mam 28late-mail krzysiek1990@interia.pl

A może zamiast faceta spróbuj z kobietą. Problem ciąży odpada przynajmniej i może bezpieczniej. Do tego będzie o czym pogadać po i z kim na kawę i zakupy wyskoczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fujjj... Jak można coś takiego proponować?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwie kobiety nie sa fuj. Mam watpliwosci przy dwoch facetach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Są tak samo obrzydliwe, jak i dwóch facetów :l
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zauważ, że na bliskość między kobietami jest jakieś przyzwolenie i nie zwracają na siebie uwagi. Dwie Panie blisko siedzące koło siebie, czy nawet trzymające się za ręce, czy dające sobie buziaczka na powitanie - to jakoś przechodzi - pewnie bliskie przyjaciółki. Przy dwóch mężczyznach takie zachowanie od razu zostanie zauważone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sorry, Daria ale przyjaciółki bądź przyjaciele inaczej, przykładowo, całują się na powitanie niż partnerzy bądź partnerki. Mit obalony.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

napisz do mnie prywatnie to pogadamy.511927970

to fake - w celu rozruszania forum - było już takich "interesujących" wątków kilkadziesiąt..... nadal skuteczny ;P.

cześć będziesz miała ochotę popisac odezwij się pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Szukam towarzystwa na kawusię w Gdańsku (5 odpowiedzi)

Cześć. Jestem młoda emerytką. Od pół roku jestem sama I chciałabym poznać kogoś kto...

Realnej na spacer (9 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto

Poznam Koleżanke :) (9 odpowiedzi)

Hej, Mam 34 lata, singielka, Przymorze. Poznam koleżankę, bratnią duszę do spędzania wspólnie...