Re: prosba-niedziela
Po prostu brak mi słów.
Nie widzę na tych forum nienawiści lecz bardziej i mniej mądre komentarze. Mieszkańcy po prostu są nie zadowoleni z tego, że ktoś ich traktuje jako alkoholików.
Niedziela jest wolnym dniem- jedna osoba, go świętuje w kościele, a inna na łonie natury, a jeszcze inna przy grillu i pije alkohol- ale nie sądzę, że ludzie robią to w takich ilościach, aby zataczać się pod tym kościołem.
Ktoś kto nie ma komuni lub jego dziecko wnuk- ma prawo do spędzenia tego dnia jak chce, dlaczego miałby zrezygnować z grilla lub np wypicia jakieś piwa? tylko dlatego, że ktoś ma komunię.
Jeśli, ktoś jest takim mocnym katolikiem to droga wolna,ale dlaczego ma ograniczać drugiego człowieka?
Tak samo jakbyś ateista powiedział, że nie wolno organizować procesji lub innych obrządków religijnych w miejscach publicznych, ponieważ sobie tego nie życzy.
Niech każdy świętuje dni wolne jak ma ochotę, nie powinno się nikomu czego narzucać.
Przy okazji gratuluję dużej ilości wolnego czasu- ja pracując po 12 godzin dziennie, wychowując małe dziecko ,tylko widzę jak dzieci lataja na komunie teraz.
6
1